• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 1.22 AMH DEĞERİ

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ysmisev

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2019
112
60
18
Arkadaşlar merhaba,
31 yaşında 5 yıllık evliyim daha önce hiç bebek denemedik düşündüğümüz bir dönemde de değildik az regli olduğum için doktora gittim reglimin ikinci günü fsh me bakıldı.10.39 çıktı doktor seviye riskli emin olmak için AMH yapalım dedi AMH değerim 1.22 çıktı hemen bebek denemeye başlamam gerektiğini söyledi başka bir doktor hatta aşılama yapılması gerektiğini söyledi kafam çok karışık ne olduğunu anlamadan gebelik yoluna sokulmaya çalışılıyorum değerim çok mu düşük zor mu gebelik benim için lütfen tecrübe ve bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bende yeni konu açtım birkaç hafta önce canım benimki de 1.39 yaşım 34 doktorum aşılama dedi ilk çocuğum da 6 yıl sonra olmuştu.
Korunmadan çocuk denediniz mi?

Bende yeni konu açtım birkaç hafta önce canım benimki de 1.39 yaşım 34 doktorum aşılama dedi ilk çocuğum da 6 yıl sonra olmuştu.
Korunmadan çocuk denediniz mi?
cevabın için teşekkür ederim hiç denemedik planlarımız arasında da yoktu henüz ama doktoru duyunca şok olduk aşılama bile gerekebilir dedi değerim çok mu düşük gebelik benim için çok mu zor anlayamadım iki doktora gittim ikiside sadece hamilelik üzerine yoğunlaşıyor hemen dene diyorlar bu kadar kötü durumdamıyım anlamaya çalışıyorum :(

cevabın için teşekkür ederim hiç denemedik planlarımız arasında da yoktu henüz ama doktoru duyunca şok olduk aşılama bile gerekebilir dedi değerim çok mu düşük gebelik benim için çok mu zor anlayamadım iki doktora gittim ikiside sadece hamilelik üzerine yoğunlaşıyor hemen dene diyorlar bu kadar kötü durumdamıyım anlamaya çalışıyorum :(
Canim fazla vakit kaybetmeden çocuk deneyin bence mesela benim yine 2 yıldır olmuyor ama sen denememişsin bile olur inşallah.
Doktorlar 35 ten sonra yumurtalık rezervi azaldığı için hemen çocuğa yönlendiriyor bizim değerler düşük olduğu için yani menopoza erken girme ihtimalimiz var malesef.

Canim fazla vakit kaybetmeden çocuk deneyin bence mesela benim yine 2 yıldır olmuyor ama sen denememişsin bile olur inşallah.
Doktorlar 35 ten sonra yumurtalık rezervi azaldığı için hemen çocuğa yönlendiriyor bizim değerler düşük olduğu için yani menopoza erken girme ihtimalimiz var malesef.
Öyleymiş çok üzüldüm ne olduğunu bile anlayamadım ailemde erken menopoz yok herhangi bir cerrahi müdahele ya da kistte yok ama hayırlısı demekki böyle olması gerekiyormuş. Düşüm AMH gebelik kalitesini etkiliyormu yani bu şekilde hamile kalmak gebelik için risk oluşturur mu bu konuda bilgin var mı ?

Öyleymiş çok üzüldüm ne olduğunu bile anlayamadım ailemde erken menopoz yok herhangi bir cerrahi müdahele ya da kistte yok ama hayırlısı demekki böyle olması gerekiyormuş. Düşüm AMH gebelik kalitesini etkiliyormu yani bu şekilde hamile kalmak gebelik için risk oluşturur mu bu konuda bilgin var mı ?
Şöyle kaliteli yumurtamız olmuyor ee buda hamile kalmamızı zorlaştırabilir canım doktorlar oyuzden hemen çocuk diyor ama rabbim bilir tabiki....
Tedbirimizi almak zorundayız bende eylülde aşılama yaptıracağım bakalım.

Şöyle kaliteli yumurtamız olmuyor ee buda hamile kalmamızı zorlaştırabilir canım doktorlar oyuzden hemen çocuk diyor ama rabbim bilir tabiki....
Tedbirimizi almak zorundayız bende eylülde aşılama yaptıracağım bakalım.
inşallah hemen olumlu sonuç alırsın cevapların için teşekkür ederim Cuma günü bir doktora daha gideceğim bakalım o neler söyleyecek ?

inşallah hemen olumlu sonuç alırsın cevapların için teşekkür ederim Cuma günü bir doktora daha gideceğim bakalım o neler söyleyecek ?
Rica ederim canim evet bir doktorla kalmamak lazım kafana takıp stres yapma canım hakkimizda hayırlısı.

FSH 13, amh 1.3 yaşım 26, benşmse erken menopoz ihtimalim var, bunu tedavisi yok mu

FSH 13, amh 1.3 yaşım 26, benşmse erken menopoz ihtimalim var, bunu tedavisi yok mu
Bende bunu araştırıyorum bildiğim ve anladığım kadarıyla FSH değeri değişiklik gösterebiliyormuş yani aylara göre oynamalar olabiliyormuş fakat AMH testi değişmiyormuş AMH yumurtalık rezervini gösteren bir test. Bu Cuma tekrar doktora gidicem aynı tarzda sorular var kafamda neden oldu, ne anlama geliyor tam olarak çünkü doktorlar durumu açıklamaktan çok hemen çocuk yap fikrine odaklılar haklılar belki ama ben ayaşadığım bu şoku bi anlamaya çalışıyorum?

Back
X