1,5 aydır aynı kiloda takıldım kaldım.

Belosero

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
1
1
1
30
Merhabalar, ben bu siteye bugun katıldım, mükemmel bir site gercekten aile gibi .:KK68:
Yazın son ıkı ayı kendimi tamamiyle sağlıklı beslenmeye adadım. Beyaz ekmeyi, gazlı içicekleri, fastfoodu, pirinci,kızartmaları tamamiyle hayatımdan cıkardım. Hava kararınca birşey yememeye özen gösterdim ve bol bol spor yaptım. Bu şekilde 2 aydan az bir sürede son donemlerde aldıgım 10 kiloyu bir anda verdim. Yaz bitince malum üniversite başladı, ben beslenmeme aynen devam ettim, sporuma da. Ancak bır ayda 70,2 den 71e çıktım tekrar.:KK57::KK57:Okulda öğlenleri abarttığım oluyordu ama aksam sadece salata yiyerek ve spor yaparak dengeliyordum.
Epey bir ugrastım şok diyetler, 2 gün diyeti bırakmalar, banamısın demedi 2 hafta daha gecti ve suan 70,4 kiloda kaldım.
Eğer siz de böyle bir sıkıntı yaşadıysanız yada konu hakkında fikriniz varsa lütfen yardımcı olun, teşekkür ederim.:KK68:

Merhabalar, ben bu siteye bugun katıldım, mükemmel bir site gercekten aile gibi .:KK68:
Yazın son ıkı ayı kendimi tamamiyle sağlıklı beslenmeye adadım. Beyaz ekmeyi, gazlı içicekleri, fastfoodu, pirinci,kızartmaları tamamiyle hayatımdan cıkardım. Hava kararınca birşey yememeye özen gösterdim ve bol bol spor yaptım. Bu şekilde 2 aydan az bir sürede son donemlerde aldıgım 10 kiloyu bir anda verdim. Yaz bitince malum üniversite başladı, ben beslenmeme aynen devam ettim, sporuma da. Ancak bır ayda 70,2 den 71e çıktım tekrar.:KK57::KK57:Okulda öğlenleri abarttığım oluyordu ama aksam sadece salata yiyerek ve spor yaparak dengeliyordum.
Epey bir ugrastım şok diyetler, 2 gün diyeti bırakmalar, banamısın demedi 2 hafta daha gecti ve suan 70,4 kiloda kaldım.
Eğer siz de böyle bir sıkıntı yaşadıysanız yada konu hakkında fikriniz varsa lütfen yardımcı olun, teşekkür ederim.:KK68:
Öncelikle 10 kilo verdiğin için tebrikler..
Kısa sürede bu kiloyu kaybettiğin için vücudun doğal olarak savunmaya geçmiştir ve bu nedenle de kalori yakımın en aza çekmiştir. Bundan kurtulmanın en akla yakın yola protein ve sebzeyi ve sporu yükseltmek..
Sakın ola ki şok diyetler vs bir daha deneme, metabolizmanı bozmaktan başka bir işe yaramıyor.. Sonra da çok zor tutturursun doğal dengeni..

Ben diyet yaptığım dönemlerde kilo durması olayını hiç yaşamadım.
Kendimce bunun iki önemli sebebi var.
1- Haftalık hedefimi 500 gr. da tuttum.. Fazlasını verdiğimde huzursuzluk duyacak kadar programladım buna kendimi.
2- Her gün tartıldım. Kilomda üst üste 2-3 gün durma olunca beslenme düzenimi değiştirdim.
Şu seçenekler arasında gidip geliyordum hep:
a) Günde 3 ana öğün beslenmek, araları 4 saat olarak ayarlamak
b) Günde 6-7 minik öğün beslenmek, araları 2 saat olarak ayarlamak
c) Zaten az tüketmemiz gereken herhangi bir gıda grubunu bir günlüğüne komple listemden çıkartmak: Karbonhidrat veya şeker

ve sana son önemli tavsiye.. kas oranın çok önemli, hem metabolizmayı hızlandırmak hem de doğal yoldan yağ yakımını arttırmak için.. Bu yüzden sporu ve protein tüketimi çok iyi dengelemelisin..

ve bişi daha.. kafanı kilona takıp strese sokma kendini.. stresin kortizol hormonu salgılatıp kilo aldırdığı ispat edildi..

Sağlıklı ve keyifli zayıflamalar dilerim.

Vucudun dinlenme evresine gecmis...sen bu şekilde devam et...geriso gelir..sporunu arttirabilirsin..

Back
X