Tekrar ama son kez diyete başlıyorum !

cancan104

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
27
15
18
Merhabalar, nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Ben iyiyim diyip geçiştiriyorum ama içimden hiç iyi değilim. Bu kilo konusu beni çok fazla etkiliyor. Kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve ben çok fazla kafama takmış birisiyim. Bu yazım oldukça uzun olacak. Okumak isterseniz okuyabilirsiniz, okumazsanız da çok da sorun değil canınız sağ olsun.

Bu Sürece Nasıl Başladım ?
Ben şuan 17 yaşındayım hatta yarın doğum günüm 18 diyeyim. Liseye ilk geçtiğimde -yani sanırım 13-14 falan oluyor- kesin olarak kilolu olduğumu farkettim. Yani aslında ondan önce de kilolu olduğumu biliyordum fakat hiç tartılmadığım için ve o kadar da rahatsız olmadığım için ''Tamam biraz kiloluyum da o kadar da çok yok ya'' diyip kendimi öyle görmüyordum. Fakat liseye geçtiğimde sınıfıma merdivenlerden çıkamamaya başladım. Nefes nefese kalıyordum, öksürüyordum vs böyle garip bir şeylerdi ama benim aklımda asla kilo falan yoktu. Çok sık olmaya başlayınca hastaneye gittim ve sanırım hayatımda ilk orada tartıldım. 85 falandı diye hatırlıyorum. Daha sonra endokrine yönlendirdiler ve gerekli tahliller yapıldı. Haşimato hastası olduğum ortaya çıktı. Bilmiyorum bu hastalığa o kadar da çok inanmadım yani bilmiyorum ben öyle bir yerlerim ağrıyınca bir şey olunca hastaneye giden birisi değilim. Herhangi bir ilaç da verilmedi ben de kontrollere de gitmedim. Neyse olay bundan sonra başladı. İlk zamanlar annem benim için bu zayıflamak için kürlere bakıyordu. Arada bazen deniyordu ama tadını sevmediğim için hiçbir şekilde devam etmiyordum. Sonra diyetisyenler araştırdık. Bu arada hastanede de diyetisyene yönlendirmişlerdi ama günde 10 dilim ekmek vardı birçok yemek vardı. Ben zaten o kadar yemek yiyen birisi değildim benim sorunum abur cuburlardı. Daha sonra akupunktur diye bir şey duydum ve şehrimde de iyi bir doktor buldum. Tek çarem o gibiydi o an. Ama şuan bunu öneriyor olmayayım, o zamanlar da araştırmadım daha sonra da araştırmadım. Ama ben o iğnelerin verdiği etkiye inanmıyordum. Çünkü çok az besleniyordum ve o beslenmeye göre vermek gayet normaldi. Benim buraya gitme amacım beni bir kontrol eden, hesap vermem gereken birine ihtiyacım olduğuydu. Bu şekilde biraz yavaş bir kilo verme serüvenim başladı. Arada almalarım da oldu çünkü bir süre sonra tekrar abur cuburlara geri dönmüştüm. Bu yüzden de böyle 2 ay boşu boşunaymış gibi geçiyordu. 1 ay alıp 2. ay da onu vermeye çalışıyordum. Neyse sonuç olarak 1 yılda 25 kilo verdim. Tabi her şey burda bitmedi keşke bitseydi.

Nasıl kilo aldım ?
Ben 162 boyundayım bunu söylemeyi unutmuşum. İdeal kilom 52-60 aralığı falan sanırım. Benim gözüm 50'lerde değildi açıkçası. 60 olduğum zaman doktoru bırakmaya karar verdim ve bıraktım. Zaten aralarda abur cubur yemeye de başlamıştım. Ama öyle iyiydi yani. 1 sene geçmişti ama bu bir senenin sadece son birkaç ayında spor yapmaya başladım. Yani kilo verirken aslında hiç spor yapmıyordum. Öyle yürüyüş bile yapmıyordum. Ama o son zamanlarda yaptıklarımı çok sevmiştim ve fiziğimi de beğeniyordum. Daha sonra ortaokuldaki arkadaşımla karşılaştım ve beni öyle zayıflamış görünce o da kilo vermek istedi. Daha sonra biz spor salonuna yazılmaya karar verdik ve 3 aylık ikimiz de yazıldık. İlk başlarda yine iyi gidiyordum ama sonra yavaş yavaş her gün abur cubur yemeye başladım. Ve o üç ay bittiğinde nerdeyse her gün spor yapmama rağmen o yediğim birçok cips, çikolata, bisküvi yüzünden 7-8 kilo aldım. Fiziğim yine o kadar kötü değildi. Kendimden şikayet etmiyordum ama tekrar başlamam lazımdı. Abur cuburları tamamen bırakmam lazımdı. Ama bu olayların üstünden kaç yıl geçti ve ben üstüne 10 kilo daha koydum. Uzun süre 68'de kaldım. Sonra bir süre 72'de. Sonra bir süre 76'da. Ve hatta 80'i bile gördüm. Bu dediğim kilolara 2,5 sene içinde ulaştım.

Daha geçenlerde tekrar 79'u görüp başlamıştım. 74'e kadar düştüm ve sonra tekrar yedim. Ben artık bir türlü düzene oturtamadım. Sorun sadece bu da değil ben kendimden nefret etmeye başladım. Şuan zaten virüsten dolayı dışarı çıkma gereği duymuyorum. Ama zaten dışarı çıkmaya halim yok. İnsanların beni görmesini istemiyorum. Zaten kıyafetlerim olmuyor. Büyük beden kıyafetler giymek istemiyorum. Kendi görüntümü hiç beğenmediğim için sürekli moralim bozuk. Tüm hayatımı etkiliyor. Ciddi anlamda bu şekilde yaşamak bile istemiyorum. Ve böyle sürekli alıp verip almak beni çok fazla yordu. Ailem artık çok fazla destek olmuyor. İlk zamanlar yanımdalardı ama artık değiller. Evde sağlıksız bir şeyler olmasa yemeyeceğim. Tabi olsa da hayır demem gerekiyor ama görünce dayanamıyorum. O an hayır diyorum ama bir saat sonra bir bakmışım her şeyi yiyorum. Sürekli kilo vermeyi düşünüyorum zayıf halimi, giyeceğim kıyafetleri. Ama hiçbir şekilde yapamıyorum.

Belki şuan kendinize güzel bir düzen kurdunuz ve güzel bir şekilde kilo veriyorsunuz. Belki benim gibi başlamaya korkuyorsunuz bir destek istiyorsunuz. Belki başka bir şey. Ben bugün ve yarın kendimi hazırlayıp 5 Kasımda başlayacağım. Yarın doğum günüm olduğu için kendimi mutsuz hissetmemek için ondan sonra başlayacağım. Neler yaptığımı o zaman daha detaylı anlatırım. Ama önünüzde bir engel yoksa yarın da değil bugün şuan başlamalısınız. Buraya siz de hikayenizi kısa bir şekilde yazıp -benimki ne kadar kısa olmamış da olsa :olamaz:- birbirimize destek olabiliriz.


Hepinize bol eksiler. Umarım istediğiniz kiloya, görüntüye en kısa sürede ulaşmanız dileğiyle :KK200:
 

cancan104

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
27
15
18
5 KASIM 2020
Başlangıç kilo : 78,750.
Sabah uyanınca : Limonlu sirkeli su.
Sabah : Kahve.
Öğle : Karnabahar yemeği, yoğurt.
Ara : Karışık çiğ kuruyemiş.
Akşam : Tavuk göğüsü, cacık.
Su : 3,750 L.
Bitki çayı : 1 kupa yeşilçay.
Spor : Sabah kahveden sonra 20 dakika yürüyüş (yavaş yavaş arttıracağım)
Ara öğünden sonra kendi yazdığım spor programı.



İki öğün beslenmeye karar verdim. İF olarak da geçebilir. Sabah erken kalkıyorum ama derslerim var o yüzden çok fazla acıkmıyorum. Zaten yumurta falan yiyemiyorum bu yüzden öyle düzgün kahvaltı çeşiti de bulamıyorum. Benim için en uygunu bu gibi o yüzden benim beslenme şeklim böyle. Her gün güncelleme yapacağım. Veya iki üç günde bir hepsini toplu şekilde de yazabilirim.

Kendinize iyi bakın. Bol eksiler :KK24:
 

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.600
2.911
Merhaba hikayeni çok yakın buldum
.bende hasimato hastasıyım. 23, yaşındayım 2 yaşında bebeğim var
78 kiloyum ve 163 cm boyundayım.
Beraber ilerleyelim mi ama bahane bırakmak yok.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1059 gün geçti.

sidar123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2020
1
2
17
5 KASIM 2020
Başlangıç kilo : 78,750.
Sabah uyanınca : Limonlu sirkeli su.
Sabah : Kahve.
Öğle : Karnabahar yemeği, yoğurt.
Ara : Karışık çiğ kuruyemiş.
Akşam : Tavuk göğüsü, cacık.
Su : 3,750 L.
Bitki çayı : 1 kupa yeşilçay.
Spor : Sabah kahveden sonra 20 dakika yürüyüş (yavaş yavaş arttıracağım)
Ara öğünden sonra kendi yazdığım spor programı.



İki öğün beslenmeye karar verdim. İF olarak da geçebilir. Sabah erken kalkıyorum ama derslerim var o yüzden çok fazla acıkmıyorum. Zaten yumurta falan yiyemiyorum bu yüzden öyle düzgün kahvaltı çeşiti de bulamıyorum. Benim için en uygunu bu gibi o yüzden benim beslenme şeklim böyle. Her gün güncelleme yapacağım. Veya iki üç günde bir hepsini toplu şekilde de yazabilirim.

Kendinize iyi bakın. Bol eksiler :KK24:
Ben de böyle birisini arıyordum
ben de varım.

Başlangıç tarihi:9/11/2020
Boy:173
Kilo:75 küsürlü
Hedef kilo:60-63
 

cancan104

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
27
15
18
Ben de böyle birisini arıyordum
ben de varım.

Başlangıç tarihi:9/11/2020
Boy:173
Kilo:75 küsürlü
Hedef kilo:60-63
Merhaba. Şu an sınav haftasında olduğumuz için pek dikkat edemedim. Buraya da giremedim. Ama en kısa zamanda tekrar dönmeyi düşünüyorum. Sen ne durumdasın, nasıl yapıyorsun ? Anlatabilirsin, yazabilirsin çok mutlu olurum :)
 

cancan104

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
27
15
18
Merhaba hikayeni çok yakın buldum
.bende hasimato hastasıyım. 23, yaşındayım 2 yaşında bebeğim var
78 kiloyum ve 163 cm boyundayım.
Beraber ilerleyelim mi ama bahane bırakmak yok.
Çok sevinirim. Şuan sınav haftam olduğu için yine dikkat edemedim beslenmeme. Ama bahane istemiyorum. Bugün yine deneyeceğim. Buraya yazabilirsin veya özel olarak da konuşabiliriz.
 

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.600
2.911
Çok sevinirim. Şuan sınav haftam olduğu için yine dikkat edemedim beslenmeme. Ama bahane istemiyorum. Bugün yine deneyeceğim. Buraya yazabilirsin veya özel olarak da konuşabiliriz.
Tamamdır ben bugün başladım. Ben tek öğün yemeyi düşünüyorum böyle yaparak aya varmadan 71 e düşmüştüm geçen sene
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1059 gün geçti.

cancan104

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
27
15
18
Tamamdır ben bugün başladım. Ben tek öğün yemeyi düşünüyorum böyle yaparak aya varmadan 71 e düşmüştüm geçen sene
Tabii sen kendi istediğin programı yapabilirsin. Sana şunu şunu yap demeyeceğim. Ben de dün başladım. Spor da yaptım yememe de dikkat ettim. Ben iki öğün besleniyorum. Akşam biraz sıkıntılıydı. Annem tatlı yapmıştı. Bir süredir bir şey yapmayıp tam ben diyete başlayacağım gün yapması ve bunun sürekli olmasına canım çok sıkılıyor. Ama yemedim. İnşallah böyle devam eder.
 

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.600
2.911
Tabii sen kendi istediğin programı yapabilirsin. Sana şunu şunu yap demeyeceğim. Ben de dün başladım. Spor da yaptım yememe de dikkat ettim. Ben iki öğün besleniyorum. Akşam biraz sıkıntılıydı. Annem tatlı yapmıştı. Bir süredir bir şey yapmayıp tam ben diyete başlayacağım gün yapması ve bunun sürekli olmasına canım çok sıkılıyor. Ama yemedim. İnşallah böyle devam eder.
İnaallah ortalama 60 kilo olsam yeterli daha aşağısı beni çok çökük gösteriyor. Senin hedefin ne ?
Ben yaza kadar zayiflasam yeterli gitsinde az az gitse de olur
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1059 gün geçti.

cancan104

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
27
15
18
İnaallah ortalama 60 kilo olsam yeterli daha aşağısı beni çok çökük gösteriyor. Senin hedefin ne ?
Ben yaza kadar zayiflasam yeterli gitsinde az az gitse de olur
Benim de öyle zaten kendimi hiç 50li kilolarda görmedim. En düşük gördüğüm kilo 61di. Yine o halim gibi olsam yeterli olur diye düşünüyorum. Kilodan çok aynada kendimi beğenmeme bakıyorum daha çok. Hemen olmasını istiyorum ama o zor ne yazık ki.
 

fit olucaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2020
2
1
25
Benim de öyle zaten kendimi hiç 50li kilolarda görmedim. En düşük gördüğüm kilo 61di. Yine o halim gibi olsam yeterli olur diye düşünüyorum. Kilodan çok aynada kendimi beğenmeme bakıyorum daha çok. Hemen olmasını istiyorum ama o zor ne yazık ki.
Hanımlar merhaba bende aynı şekilde zayıflamaya çalışıyorum. Kendime yol arkadaşı arıyorum birbirimizi motive edecek destek olacak sizde isterseniz bu şekilde iletişim kurabiliriz
 

kaia

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2020
8
12
Merhaba,
Ben de gecen sene 30 kilo vermiştim 6 ayda. Fakat sonrasında hamileliğimde 25 kilo aldım. 13.11.2020'de tartıldım ve tartıda 90.5 rakamını görünce kısa bir sok yaşadım. O gun (gecen cuma) ananda diyete başladım ve suan 85.5 kiloya ulaştım. Bundan sonrası benim icin daha zor biliyorum, çünkü kolay kilolar aninda gitti fakat zor kilolar daha inatçı. Ben de seninle bu yolda yürümek isterim. Birbirimizi motive ederek daha basarili olabiliriz belki.

Sevgiler.


Baslangic tarihi: 13.11.2020
Boy: 168
Kilo: 90.5
Hedef Kilo: 65
 

Overdose cikolata

Başlangıç: 74.6 kg. Güncel: 71.2 kg. Hedef: 56 kg.
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
2.466
3.522
Huu huuu konu sahibi nerdesinn?? Son kez başlıyorum demişsin sakın yemee. Tekrar başlamak hep çok zor