• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.5 senelik evlilik bitiyor

polonya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2022
5
11
3
30
Kızlar iyi akşamlar başlıktan da anlaşılacağı üzere boşanıyoruz üzgünmüyün bilmiyorum ama kendimi bir çıkmazdan kurtuluyor gibi hissediyorum boşanıp ta daha mutlu olanlar var mıdır ve takılan takıları alabilmek için ne yapabilirim bilen var mı takılarım kaynanamda duruyor elimde takılar takılırken düğün videosu var işe yarar mı yardımcı olursunuz sevinirim hayırlı akşamlar tekrardan

Kızlar iyi akşamlar başlıktan da anlaşılacağı üzere boşanıyoruz üzgünmüyün bilmiyorum ama kendimi bir çıkmazdan kurtuluyor gibi hissediyorum boşanıp ta daha mutlu olanlar var mıdır ve takılan takıları alabilmek için ne yapabilirim bilen var mı takılarım kaynanamda duruyor elimde takılar takılırken düğün videosu var işe yarar mı yardımcı olursunuz sevinirim hayırlı akşamlar tekrardan
Ziynet kadının. Watsup yazışması delil olarak sunulabiliyor. İste kayınvalidemdeydi gibi. Yani kullanılmadığı durduğuda ortada çıksın video ve yazışma ile alırsın en kötü mahkeme ile. Evet mutluyum :).

hakkınızda hayırlısı olsun.avukatınız var mı bu süreçte?sanırım takılar için ayrı bir dava açılıyordu.kpnuyu gören avukat üyeler daha yararlı bilgi verirler

Onlarda kasa var onlrda duruyordu o yüzden
yazışma yapın kavga etmeden whatsap tan bir üyenin dediği gibi kayınvalideyle .altınların kasalarında olduğunu boşanma da onları nasıl yapalım falan diye kurnazca sorun.delil olur size mahkemede.evet kasada demesi bile yeterli zaten.

Başlık 1,5 senelik evlilik bitiyor ; içerik takılarımı nasıl alabilirim ?

Allah başka dert vermesin ; anlaşmalı bosanmayı dahi kabul edebilir eşiniz. Avukat aramadan önce teklif edin.Daha ucuz ve hızlı olur.

Başlık 1,5 senelik evlilik bitiyor ; içerik takılarımı nasıl alabilirim ?

Allah başka dert vermesin ; anlaşmalı bosanmayı dahi kabul edebilir eşiniz. Avukat aramadan önce teklif edin.Daha ucuz ve hızlı olur.
Kabul etse kadın sanırım buraya bunu yazmaz değil mi ? Emin olun onun da aklına gelmiştir.
Birde öküz öldü ortaklık bitti derler. Artık yeni hayatı için para lazım ve tabi ki parayı düşünecek.

Kabul etse kadın sanırım buraya bunu yazmaz değil mi ? Emin olun onun da aklına gelmiştir.
Birde öküz öldü ortaklık bitti derler. Artık yeni hayatı için para lazım ve tabi ki parayı düşünecek.
Yazılanlar dışında birşey bilmiyoruz. Herşey gibi avukatlık ücretleri de zamlandı. Anlaşmalı olursa avukata dahi ihtiyaç duymadan sorunu çözebilirler.

Yazılanlar dışında birşey bilmiyoruz. Herşey gibi avukatlık ücretleri de zamlandı. Anlaşmalı olursa avukata dahi ihtiyaç duymadan sorunu çözebilirler.
Evet ama mesela ben şu tepkiyi anlamıyorum. Boşanmış zaten biten bitmiş. Tabi ki o saaten sonra parayı düşünecek. Oturup yas tutmanın ne faydasınolacak ki ?
Ama evet avukat ücreti çok fazla. Tabi belki buna değecek altını vardır.

Ziynet kadının. Watsup yazışması delil olarak sunulabiliyor. İste kayınvalidemdeydi gibi. Yani kullanılmadığı durduğuda ortada çıksın video ve yazışma ile alırsın en kötü mahkeme ile. Evet mutluyum :).
Ziynet kadınındır diye bir şey yok. Son yargıtay kararlarına göre düğünde/nikahta erkeğe takılan ve kadına özgü olmayan takılar erkeğe aittir. Misal erkeğe takılan bilezik kadına özgü olduğu için kadınındır ama çeyrek altın erkeğindir. Boşanma davası ile birlikte yahut ayrı olarak ziynet davası açılacak ki bence ayrı açılmalı. Düğün videosu bilirkişilerce incelenecek.

evet canım alabilirsin ama akıllı hareket et yani her adımını düşünerek her hamleni planlayarak hareket et. kendini çıkmazda hissedecek kadar kötüyse evlilik kesinlikle ayrıldıktan sonra daha iyi hissedeceksin ;)

Ziynet kadınındır diye bir şey yok. Son yargıtay kararlarına göre düğünde/nikahta erkeğe takılan ve kadına özgü olmayan takılar erkeğe aittir. Misal erkeğe takılan bilezik kadına özgü olduğu için kadınındır ama çeyrek altın erkeğindir. Boşanma davası ile birlikte yahut ayrı olarak ziynet davası açılacak ki bence ayrı açılmalı. Düğün videosu bilirkişilerce incelenecek.
Fakültede ben de böyle öğrenmiştim ve bu konuda çok farklı görüşler var. Bu ara buna sarmış durumdayım.

Hukuk genel kurulu kararı var 2015 tarihli, onun haricinde bir genel kurul kararı var mı bilmiyorum ama o karara göre kime takıldığı fark etmeksizin ziynet eşyaları kadının kişisel malıdır deniyor. Kişisel malın tanımı burda önem arz ediyor, kadının kişisel kullanımına özgülenen mallar kişisel mal oluyor. Bu bağlamda aslında bilezik, kolye gibi yalnızca kadının kullanabileceği ziynet eşyaları kadına aitken, altın gibi yatırım araçları tarafların ortak mülkiyetinde oluyor.

Boşandıktan sonra yeniden doğdum, çoook mutlu oldum. Tavsiye ederim 🎈

Back
X