1,5 yasindaki kizim ve sinir krizleri cocugun dengesi bozuldu

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Kizim 19 aylik daha oncede belirttigim gibi 2 aya kadar sutten kesmek zorundayim ne kadar erken o kadar iyi cunku kullanacagim ilaclar sutumden gecen ilaclar..
Kizima gelince surekli gulen cok cok mutlu bi bebek..ufacik bu muzik duysun hemen oynar herkese gider kaynasir kendini sevdirir bugun 8 gun oldu sutten keseli..fakat gece 4 kes filan kalkip emip uyudugu icin cocuk zorlammasin diye once gunduz keseyim dedim kizim 1-2 gun zorlansada hemen alisti gunduz kesmistik artik hiccc aklina bile gelmiyor herseyden yiyor fakat gece kesmeyi basaramiyorum gece uyandiginda tam uyanik olmuyo uyur haldeyken agliyo sallayip uyutuyum diyorum yok illa emecek yoksa uyku aciliyor ve birden bi basljyor aglamaya susmuyo 2 saatten fazla hic susmadan agliyo kafasini yerlere vuruyo elimi yuzumu yoluyor ve en sonunda bayilir gibi sızıyor..gece emmesini azaltatak kediyim dedim mesela 4 kez kalkiyorya 3 e 2 ye indiriyim dedim ama yok..yani bu isin icinden nasil cikicam bilemiyorum..tabi sutten kesince her cocuk gerilir aglar ama bu farkli bisey boyle morariyo kendinden geciyo hani gorseniz eli kapiya filan sıkıstı yada kırıldı biyeri dersiniz..gunduz melek gibi yiyo iciyo hic meme bile demiyor oyle uysalki ama gece olunca kurt adam oluyor biboron filan tutmuyor gece sut filan icmiyor denedim..birde karnini cok guzel doyuruyorum acliktan degil aliskanliktan kalkiyor e iyide gunduzde surekli emen bi cocuktu gunduz kesmeyi kabullendide gece niye bu kadar olay oluyor ki..aglamasi sonucu katilip kendine zarar veriyo acile gitmisligimiz var bisey oldu heralde diye korkup...
Tecrubeli anneler nasil yapsam bilemedim

gunaydın,şuanda aynı durumdayız,14 aylık ve gunduz calıstıgım ıcın emzırmıyorum ama gece en az 3-4 kez emmek ıcın uyanıyo gözü kapalı el yordamıyla memeyi arıyo,vermezsem gözünü açıyo uykusu da açılıyo halıyle..
henüz degil ama yaza dogru bende memeyi bıraktırmak ıstıyorum,ama nasıl yapacagımı bılmıyorum..
konuyu actıgın cok ıyı oldu arkadasım,banada yol gösterir:)
biberona gündüzmü alıştırsak diycem ama cok denedım kesınlıkle agzına sokmuyo,gece gece kaşık mamasıda veremıycegımıze göre..

Zaten doktorlar gece beslemeyi onermiyorlar saglikli gelisimi icin deliksiz uyumasi ve organlarin dinlenmesi icin aksam yeyip yatirmak lazimmis hayir yani yiyor guzelce ama 2 saate bir emmeye kalkiyor gunduz konusuyorum oyaliyor ama gece uyur vaziyette olduu icin anlamiyor meme diyo baska bisey demiyor beni duymuyor bile birde kendine zarar veriyor hirslaninca..o gunduz surekli gulen bebek gece canavar oluyor sasirdim bende

çocuğa gece yatmadan once besleyici birşey yedirerek uyutun mesela irmikli pirinç unlu muhallebi gibi tok olan çocuk nie uyansın...

Ben kesmeyi düşünmüyordum yaza kadar ama kendiliğinden azalttı kızım. Gece emerek uyutmadım bir kaç kere. Yatakta yanıma aldım ben de uzandım yanına. İlk gün 1 saat ağladı kızdı sonunda sızdı. İkinci gün de yarım saat. Derken artık 20 dakikada falan uyumaya başladı. Bu ara dişi çıkıyor diye yine emerek uyuyor ama gecede bir kez uyanmaya başladı 2 gibi sonra sabah 6.30 gibi kalkıyor. Kızım 1 yaşında bu arada. İsterseniz emzirmeden uyutmayı deneyin bir de.

çocuğa gece yatmadan once besleyici birşey yedirerek uyutun mesela irmikli pirinç unlu muhallebi gibi tok olan çocuk nie uyansın...
Diyorum ya cok guzel yiyo karni tok yatiyor ama aliskanliktan uyaniyor ve emmeden uyumuyor sakinlesmek uykuya tekrar dalmak icin kullaniyor memeyi..

Ben kesmeyi düşünmüyordum yaza kadar ama kendiliğinden azalttı kızım. Gece emerek uyutmadım bir kaç kere. Yatakta yanıma aldım ben de uzandım yanına. İlk gün 1 saat ağladı kızdı sonunda sızdı. İkinci gün de yarım saat. Derken artık 20 dakikada falan uyumaya başladı. Bu ara dişi çıkıyor diye yine emerek uyuyor ama gecede bir kez uyanmaya başladı 2 gibi sonra sabah 6.30 gibi kalkıyor. Kızım 1 yaşında bu arada. İsterseniz emzirmeden uyutmayı deneyin bir de.
Iste emzirmeden uyutmayi basarabilsem zaten sorun kalmayacak aksam 10 gibi ayagimda filan salliyorum emmeden uyuyor ama gece 3 e kadar..3 te bi basliyor surekli saat basi veya 2 saat arayla bir aglama..yikiyor ortaligi oylede hirsliki kendini isiriyo cirmaliyo kafasini besige vuruyor bildiginiz kendini kaybediyor babayla ikimiz zaptedemiyoruz

Canım ayağında sallama hiç bir şey yapma. Çok zor biliyorum ilk gün bitmeyecek gibi oluyor. Benim kızım ilk uyuduğu gün son 5 dk kabus gibiydi. Uyumayıp kafayı kaldırıp bağırıyordu son ana kadar. Sonra çat diye kafayı koyup uyudu şoka girdim. Eğer kendi kendine uyumayı öğrenmezse hep uyanır. Ayağında sallamaktan vazgeç. Bir de 10 geç yavaş yavaş 9a çek hiç olmazsa o saati.

uyutmadan 30 dk once falan ya muhallebı ya kasık maması yedırıyorum bende ama en gec 2 saat ıcınde tekrar kalkıyor
meme aclıktan degıl alıskanlıktan:)

Biberon vermeyi dene. Ben oyle yaptim. Bir ay once kestim. Şu anda biberon da istemiyor. Benim kiz da cok fazla aglamisti ama geciyor.

Cok tasvip etmesem de kendi adima uyku egitimi verin..bu sartlarda en uygunu o gibi gorunuyor

Alternatif yaratmaya çalışma biberon sallama ninni

Onlara daha fazla tepki verir bunu kabul edersem meme yok diye

Zaten böyle de haşat oluyorsun iki gece verme oturun öyle alışır

Gündüz yor iyice nasıl kolay uyuyorsa öyle hazırla uyut uyanınca da bırak ağlasın ama tepki verme uyu de güzelce adını söyle hadi kızım da Bırak bağırsın kim daha inat diye dener sen inatçı ol o ağlasın saatlerce sen değil o pes edene kadar

Ilk günden sonra alışır zaten küçük daha kolay uyum sağlar

aclik degil aliskanlik..
benim oglum 10 aylikken gece beslenmesini tamamen kesmisti,uyaninca azcik su veriyordum yatmadan oncede guzel doyuruyordum.
azilari cikacak aylarda sanki,onunda hircinligi olmasin..gunduz bi sekilde ilgisi dagiliyor ama gece belli ki kendini sakinlestirecek biseyler ariyor.

Uyandığında sadece su verin,emzirmeyin artık derim,öyle yada böyle alışacak. Zaten aglıyormuş öyle yada böyle,siz kararlı olun. Sonuçta ciddi sağlık probleminiz vardı sizin yanlış hatırlamiyorsam,çocuklarınızin ve tabiki sizin iyi olmanız için en doğrusu bu.
3 gün ağlayıp,unutacak emin olun. Karnının tok olduğundan eminseniz,bir rahatsızlığı olmadığından eminseniz kararlı olup,emzirmeyin,sadece su verin.
Kolay gelsin.

Back
X