• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 1.5yaşındaki kızım sabahlara kadar oturuyo

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gxuxlen yxuxz

evimizin uğur böceği
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
596
0
96
Diğer
gece 11gibi uyuyo sonra 12 1 gibi uyanıyo sabah 4 5 gibi anca uyuyo bende mahvoluyorum tabii gündüzde öyle çok uyuyan bi bebek değil neden böyle oluyo acaba yaaa ne yapacağımı şaşırdım artık

ya yanıma alıyorum ben uyuya kalıyorum o oynuyo yada beraber oturuyoruz su içmeye kalkıyo ve uykusu dağılıyo hemen bazen sallıyorum ayağımda uyuyo tekrar ama bazen de saatlerce uyumuyo oynamak istiyo şaşırdım ve yoruldum artık bide 3e giden oğlum var okullarda açılıyo ne yapıcam bilmem inşallah en kısa zamanda düzelirmafoldumben

bence gece kalkınca ışığı kesinlikle açma suyunu yatakta ver konuşma ama benim kızda 1 yaşlarında öyle yapıyodu bi ara 3 4 gibi oyuna kalkıyodu sonra ışığı hiç açmadım konuşmadımda konuşunca uyu falan deyince ses geliyoya açılıyodu uykusu o bi süre böyle gider sonra alışır gece yatmadan önce iyi doyurda acıkınca uyanmasın

bence gece kalkınca ışığı kesinlikle açma suyunu yatakta ver konuşma ama benim kızda 1 yaşlarında öyle yapıyodu bi ara 3 4 gibi oyuna kalkıyodu sonra ışığı hiç açmadım konuşmadımda konuşunca uyu falan deyince ses geliyoya açılıyodu uykusu o bi süre böyle gider sonra alışır gece yatmadan önce iyi doyurda acıkınca uyanmasın

söylediğin şeylerin hepsinide uyguluyorum zaten ama nafile düzelicekte bende onunla beraber bozulucam galibakafamçokkarıştı

Bir takıldılar mı kurulmuş saat gibi aynı saatte kalkarlar. Bunu bozmalısınız. Mümkün oldugunca geç yatırın, hatta yatırmayın, kendisi uyuyakalsın, böylece o kalktıgı saatlerde uykuya yeni daldıgından uyanmayacaktır. Gündüz uykusunu da bozun, biraz uyusun kaldırın, dısarıda da iyice bir yorun. Bir veya iki günde biyolojik ritmi değişecektir. Kalktıgında kısık sesle konuşun, ışığı açmayın, pencereden ayı gösterin, geceyle ilgili bir hikaye anlatın, bütün hayvanların uyudugunu, gece uyuyunca büyüdüklerini vs. Sonra benim çok uykum geldi, ben uyumak istiyorum. Seni de yatağına yatırayım, isersen uyursun deyin. Direk olarak ona uyumalısın demeyin, lafı dolandırın :)

Kolay gelsin...

benimki de emerken iki saatte bir uyanırdı emmek için, emmeyi bıraktı yine aynı saatlerde uyanıyo,
22;30 gibi uyuyo, 12:00 gibi mızırdanıyo, anında pışpışlıyorum, emziğini veriyorum falan devam ediyo, sonra 3 gibi süt için uyanıyo, yatmadan önce sütünü ısıtıp yanıma koyuyorum ve daha gık derdemez biberonu dayıyorum, yoksa biraz gecikirsem yada vermezsem ayılıyo, sütü anında içerse uykuya devam ediyo, sonra iki-üç saatte bir falan uyanır gibi oluyo, onlarda da ayılmadan hemen suyunu veriyorum biberonla, yani sabaha kadar su ve süt biberonu elimin altında, gak deyince su, guk deyince süt şeklinde idare ediyoruz :) sende daha ayılmasına kalmadan suyunu sütünü verebilirsen belki devam eder, birde tok yatırmaya çalış bencede

bende de aynı sorun vardı.hatta sabah 7- 8 lere kadar uyumazdı.doğumundan 2 yaşına kadar...doktora söyledik.kesinlikle bütün ışıklar sönecek ve ona hiç cvp vermeyeceksiniz dedi.bildiğin uyumuş numarası yapacaksın.seninki yine iyimiş sen uyurken o oynuyormuş.bizimki asla öle bişey yapmazdı.muhakkak beni uynadırırdı.neyse doktora uyduk.kızım ağlayıp kahroluyordu yinede uyanmadım ara ara korkutuyordum yat uyu patatesçi gelcek diye(ondan çok korkuyordu:))3. gün sonunda uyansa da hemen uykuya geçti.sen de öle yap.zaten seni uyandırmadan oynuyosa da bırak hiç ilgilenme oynar oynar uyur.tabii yatakta odadan hiç çıkmadan.suyu da odada olsun içeriye hiç gitme.ay böle çok bilmişlik yaptım ama ben çok çektim hayatımda inmediğim kilolara indim uykusuzluk yüzünden hala da tam düzelmiş değil.o yüzden canım aman sen de şimdiden dizginleri eline al :delphin:

Back
X