Aşılama 1.Aşılamada hamiş kalanlar buruyun tecrübelerimizi doğuma kadar burdan paylaşalım ...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Yeni topiğimiz herkeze hayırlı uğurlu olsun inşallah....:16::16::16::16::16::16:

Hayırlı olur inşallah canım bu topikde :66: :66: :66: Ben ikinci aşılamada hamile kaldım ama yine de yazayım dedim :34: Daha hamileliğin çok başında olduğum için sabırla bekliyorum bebeğimin kalp atışlarını.Sen nasılsın canım bu arada nasıl geçiyor hamilelik?

Konu sahibi olarak hikayemi yazayım dedim.Arkadaşlar 13 yaşımda doğum kontrol hapıyla tanıştım.O zamanlar adet düzensizliği için gitmiştim.Bana o yaşta doğum kontrol hapı(diana 35) verdiler.Neyse ben kullanmaya başladım kullandığım da güzel düzenli oluyordum ama bıraktığımda adet göremiyordum.Bu durum 2 yıl falan sürdü sonra canıma tak etti bıraktım herşeyi 1 yıla yakın adet görmedim.Bu durum 17 yaşıma geldiğimde çok vahim bir hal almıştı.Çünkü 1.60 falan boy 77 kiloya ulaşmıştım.Sivilceli tombalak bir genç kız olmuştum.Bu arada hastalığımın adı da konmuştu PCO (polikistik over) (küçük içi sıvı dolu kiscikler ne yurtlaya biliyorsun ne de adet görüyosun)Daha o yaşlarda hayattan ümidimi kesmiştim.Dedim ben herhalde hep böyle kalacağım neyse başka bir doktora gittim.Adam pattt diye senin çocuğun olmaz ilerde demez mi o yaşta ki çocuğa bu denecek bir şey mi Allah aşkına soruyorum size günlerce ağladığımı bilirim. O zamanlar yer etmişti beynime bu yaraaa üzül ağla ne fayda adet zaten yokkk psikolojik olarak bitmiştim.Sonra birden karar verdim ve diyete başladım daha 17 yaşın da tam 22 kilo verdim.Azmin zaferi kazanmıştım hııı birde doktorlar sen kilo vermezsen asla adet göremiyeceksin demişlerdi.Eeeee hani verdim kilo mu niye yookkk neden hala adet göremiyorum.Sorularım cevapsızzzz...Sonra söktürücü kullanmaya başladım(farlutal) doğum kontrol hapları kilo aldırıyor diye 1-2 ay güzel daha sonra onunla bile adet görememeye başladımmm.Sonra yıllar yıları kovaladı.Lise bitti üniversiteye başladım.Artık takmıyorum eeee olmuyorum daha ramazanlar da hiççç oruç yemedim biliyormusunuz.Bu da Allahın bana lütfü işte bi bu yönden şanslıyım yanii çok şükürrr.Eeee Üniversitede bitti.1,5 yıl bekledikten sonra iş hayatına attıldım.Bu arada ara ara doktorlara gidiyorum senin durum erken menopoz bile olabilir seni tez konusu yapacağım falan diyor oradan birileri yine diğeri evlen düzene girer adetlerinnn yani hep gözyaşı hep hüzünnn umutsuzluk yeni aptalca ilaçlar tekrar kilo almalar bıktımmm herşeyden aman dedim boşver ne yapacann bu yazı elden birşey gelmezz.Neyse bir doktorla tanıştım.Ağlayarak gittim yanına sonuçları gösterdim.Adam önce bir güldüüü amaaa epeyyy güldü sinir oldumm adamı yolacammmm neden ağlıyorsun boştan yere o gözyaşlarına yazık bizim için bir damla kan bile yeterrr gebe kalmana eğer o yönden korkuyorsan dediii. Olmaaa ne sende adet görmeyiver güzel ne şanslısın beee millet bıkmışşş ee sen rahatsın şok oldum nasıl yani dedim evet dedi üzülme işte o doktor umudum oldu ohhh be rahatladım dedim.Bu arada hayatımın aşkıyla tanıştım evlendim.Evlenince hani düzene girerdi 1. ay tıkk yok adet daha yok 2.3.4. derken doktora gittim cycolo progynova diye bir hormon hapı verdi.Hem adet görür hemde cabuk hamile kalırsın dedi.Çok sevindim demek ilaç kullanılarak gebe kalınabiliyormuşşş dedimmm.Adet de görüyordum artık ama 6 ay içmeme rağmaen gebe kalamadım.İlacı bıraktım tabi adette beni bıraktı 3-4 ay yine adet olamadım.Artık yeterrrr İnfertilite bölümüne gittim.Hemen akabinde klomen(yumurtlama ilacı) tedavisine başlandı.Zorla elde edilen 1-2 yumurta ardından pregnyl(çatlatıcı iğne) yokkkkk bebiş yok 6 aylık tedavi sıfır sıfır elde var sıfırr kaynanam bıdırdanmaya başladıı.Yok kendini garantiye( tabiii canım garantimiz yokkkk) al yok herkez seni soruyor neyi bekliyorsunuzlarrrr daha ne laflar ne sözler adımı kısıra çıkardılar.Kurban olduğum Allahhh görsün duysun rabbim beni unutturacak dertler versin onlaraa ne diyim dilimi lal ettilerrrr.Sonra bir mucize gibi Gürgan klinikle tanıştımmm tabi kaynanamlardan sakladık bu durumu duysalar daha neler derledi Allah bilirrr 4 ay falan bi tedavi oldumm.Duymuşsunuzdur Metformin şeker ilacı kullandın o da insülin direnci olduğu içinnnn Tedavi dediğim başka ilaç falan yokkk Allah tarafından adet görmeye başladım.Elimde rahim filmi bütün tahlillerim mecuttu zaten herşeyi yaptırmıştım sağolsun doktorlarım Prof.Dr.Timur GÜRGAN ve Doç.Dr.Aygül DEMİROL önceden yapılmış olan tüm tahlilerimi kabul ettiler extra hiç birşey çıkarmadılar.Allah bir değil bin kere razı olsunnn. Yoğunluktan biraz memnun dedildim ama o kadar kusur kadı kızında da olur dedim. Burdaki arkadaşlarımın sayesinde aştım bazı şeyleriii özellikle belirtmek istedim.İşte 4 ay denedik normal olurmu diye sadece pregnyl vuruldum (çatlatıcı iğne) olmadı.Bir ofishisteroskopi geçirdim sonrasında adet göremedim söktürücü aldım.adetimi bekledim 4.günüm doktoruma gittim neredeyse en masum olan iğnelerden birini tercih etti doktorum menopur 75 kalçadan 6 gün vuruldum folikül takibimden 2 yumurtam oluşmuştu 17.5 -12civarında10. günümde çatlatıcı iğne vuruldum.12 günüm de aşılamam yapıldı bakın burayı dikkatlice okuyun o kadar badere geçiren bennn Allahıma binlerce şükür 1.aşılamamda hamile olduğumu öğrendimmm.
Tavsiyelerim
Sakın çocuğunuza bilinçsizce doğum kontrol hapı içirmeyin kendiliğinden düzene girmesini bekleyin.Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucu genç kızlarımızın çoğu kısırrr.Bir an bile Rabbimizden umudunuzu kesmeyin olana razı olun tevekkul edin.Birbirinize dua edin...
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar bir kusurum varsa affolaa.. Hatırladıkça burdan paylaşacağim inşallahhh :16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

Hayırlı olur inşallah canım bu topikde :66: :66: :66: Ben ikinci aşılamada hamile kaldım ama yine de yazayım dedim :34: Daha hamileliğin çok başında olduğum için sabırla bekliyorum bebeğimin kalp atışlarını.Sen nasılsın canım bu arada nasıl geçiyor hamilelik?

Sağol bitanem farkeden bişey yok ha 1. ha 2. aşılama ben burdan sesimizi duyurmak, bizim gibi olan arkadaşlara umut olmak,en önemlisi paylaşmak,an be an doğuma giden yolda birbirimize destek olmak için.Kuzum daha kan veriyorum yaa 14. gün 110,6 16.gün 307.3 19.gün1449,5 çıktı hcg bugünde istediler. Son kez verin bu cuma veya cumartesi kese muayenem var.Çok heyecanlıyım Rabbim sağlıklı bir şekilde kalp atışını gelişimini göstersin inşallahhhh birde canım bende çok ağrı oldu iki gündür adet sancısı gibi biraz korktum danıştım kliniğe olur falan yaptılar hayırlısı olsunnn sende durumlar nasılll

Sağol bitanem farkeden bişey yok ha 1. ha 2. aşılama ben burdan sesimizi duyurmak, bizim gibi olan arkadaşlara umut olmak,en önemlisi paylaşmak,an be an doğuma giden yolda birbirimize destek olmak için.Kuzum daha kan veriyorum yaa 14. gün 110,6 16.gün 307.3 19.gün1449,5 çıktı hcg bugünde istediler. Son kez verin bu cuma veya cumartesi kese muayenem var.Çok heyecanlıyım Rabbim sağlıklı bir şekilde kalp atışını gelişimini göstersin inşallahhhh birde canım bende çok ağrı oldu iki gündür adet sancısı gibi biraz korktum danıştım kliniğe olur falan yaptılar hayırlısı olsunnn sende durumlar nasılll

Canım nasılsın ağrıların geçtimi gittinmi doktora? Ben bugün gittim keseyi gördük 1.11mm ve 5hafta1günlükmüş.Doktor kesenin büyüme hızı,rahim yapısı normal dedi.İlaçlara devam edecekmişim .Haftaya tekrar kontrol var.Ayy şu bebişlerin pıt pıt kalp atışlarını duysak Allah'ın izniyle :16: :16: :16:

kızlar bende 1. aşılamamı 24 agustosta oldum ve dr um progesteron hapı verdi 10 gün kullan dedi bitince gel test yaalım falanda demedi adetin geçikirse gel dedi sizlerde bole hap falan kullandınızmı birde ya bu hapı 10 gün kullanıp bırakınca adet söktürücü gibi olursa uff kafama takıldı ne yapmalıyım sizceeee

kızlar bende 1. aşılamamı 24 agustosta oldum ve dr um progesteron hapı verdi 10 gün kullan dedi bitince gel test yaalım falanda demedi adetin geçikirse gel dedi sizlerde bole hap falan kullandınızmı birde ya bu hapı 10 gün kullanıp bırakınca adet söktürücü gibi olursa uff kafama takıldı ne yapmalıyım sizceeee

Arkadaşım benim doktorum aşılama yapılınca bana ilaç vermedi.Sonuç belli olduktan sonra progesteron hapı verdi 8 haftalık oluncaya kadar kullanacağım düşük önleyici olarak.o yüzden sana pek yardımcı olamayacağım sanırım :(

Yeni topiğimiz herkeze hayırlı uğurlu olsun inşallah....:16::16::16::16::16::16:

Insallh ugurlu ve hayirli olur.....

Bnde senin Gibi pco sendromluyum ama kiloyla adetlerin duzenli olmasinin hic bir alakasi yok ben kendimi
Bildim bileli cok zayif olmasamda kiloluda hic olmadim 55 kilodnyukari ciktigimiindigimi bilmem
Bekarken 40gunde bir olurdum herkes norml dedi dr a cikma geregi dyulmadi snra evlndm Bnm adetlerm
Cok duzensuzlsmusdi ilk iki bucuk yil korndm snra biraktm ilaclari nerdeyse senede iki kereye dndm ben hep
Ilaclardandir diye dusndm onlarin etkisidir diye snra jinekologa gittgmde hersey cikti pco teshisi konuldu snra
Klomenn kullandm bir muddet olmadi dr um cok agir ilerliyordu bnmde okadar sabredecek vaktim yoktu sonra
Psikolojikman cok yikildm yaklasik bir yil gitmedm dr a esim gidelim dedi sonra cok arastirip iyi bir dr buldm
Klomen kullndigimi soyledim kullanmayacksn artik dedi hemn prengly ignesine gectim ilkinde tutmadi asilama
Ikincisinde sukurler olSun tutdu su anda 26+4 gnlk hmileyim darisi tumbolmayanlara insallh
Bu topik herkese hayirli ugurlu gelir

Insallh ugurlu ve hayirli olur.....

Bnde senin Gibi pco sendromluyum ama kiloyla adetlerin duzenli olmasinin hic bir alakasi yok ben kendimi
Bildim bileli cok zayif olmasamda kiloluda hic olmadim 55 kilodnyukari ciktigimiindigimi bilmem
Bekarken 40gunde bir olurdum herkes norml dedi dr a cikma geregi dyulmadi snra evlndm Bnm adetlerm
Cok duzensuzlsmusdi ilk iki bucuk yil korndm snra biraktm ilaclari nerdeyse senede iki kereye dndm ben hep
Ilaclardandir diye dusndm onlarin etkisidir diye snra jinekologa gittgmde hersey cikti pco teshisi konuldu snra
Klomenn kullandm bir muddet olmadi dr um cok agir ilerliyordu bnmde okadar sabredecek vaktim yoktu sonra
Psikolojikman cok yikildm yaklasik bir yil gitmedm dr a esim gidelim dedi sonra cok arastirip iyi bir dr buldm
Klomen kullndigimi soyledim kullanmayacksn artik dedi hemn prengly ignesine gectim ilkinde tutmadi asilama
Ikincisinde sukurler olSun tutdu su anda 26+4 gnlk hmileyim darisi tumbolmayanlara insallh
Bu topik herkese hayirli ugurlu gelir

canım san aşılama sonrası ilaç verdimi progesteron bana 10 gun kullan deedi bende şimdi korkuyorum 10 gün sonra bırakırsam adet söktürücü gibi olurmu diye :(

canım san aşılama sonrası ilaç verdimi progesteron bana 10 gun kullan deedi bende şimdi korkuyorum 10 gün sonra bırakırsam adet söktürücü gibi olurmu diye :(

Ilac kullanmadim ne ilk asilamada ne de ikincisinde ama progestoron genelde kullaniyorlar
Hic bir bilgim yok

selam kızlar,

ben de 15/08 ta ilk aşılamamı oldum ve bayramın ilk günü hamile olduğumu öğrendim. şuan garip ama mutlu bir heyecan var.bu süreçte neler olacak çok merak ediyorum.paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.bu salı muayene var bakalım doktorla. ne öğrenip ne göreceğiz meraktayım.ikiz olup olmadığı belli oluyor mu acaba bu ilk muayenede?

selam kızlar,

ben de 15/08 ta ilk aşılamamı oldum ve bayramın ilk günü hamile olduğumu öğrendim. şuan garip ama mutlu bir heyecan var.bu süreçte neler olacak çok merak ediyorum.paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.bu salı muayene var bakalım doktorla. ne öğrenip ne göreceğiz meraktayım.ikiz olup olmadığı belli oluyor mu acaba bu ilk muayenede?

Ne güzel Rabbim çifte bayram yaşatmış sana da hayırlı olsun bebişinn bende 7. haftayım Allahın izniyle kesemi kalp atışını gördük.İnnan bende seni sabırsızlıkla bekliyor olacağımm kaç haftalık oldu senin 5. haftada kese belli oluyor herhalde anlaşılır ikiz olup olmadığı hadi baklım hayırlısııııı mutlaka sonuçtan haberdaret biziiii

Ne güzel Rabbim çifte bayram yaşatmış sana da hayırlı olsun bebişinn bende 7. haftayım Allahın izniyle kesemi kalp atışını gördük.İnnan bende seni sabırsızlıkla bekliyor olacağımm kaç haftalık oldu senin 5. haftada kese belli oluyor herhalde anlaşılır ikiz olup olmadığı hadi baklım hayırlısııııı mutlaka sonuçtan haberdaret biziiii

merhaba :) benim 3 haftalık daha o yüzden belli olmaz sanırım. off 2 hafta daha bekleyeceğim desene :) heyecanlı bekleyişler bunlar. sende kusmalar falan nasıl? ne yiyip içiyosun biraz anlatsana.bana çay zararlı dediler süt içiyorum ama sabah kahvaltıda da caysız olmuyorki :) onun dışında meyva çayı da iyi gelmiyor dediler doğru mu acaba?

merhaba :) benim 3 haftalık daha o yüzden belli olmaz sanırım. off 2 hafta daha bekleyeceğim desene :) heyecanlı bekleyişler bunlar. sende kusmalar falan nasıl? ne yiyip içiyosun biraz anlatsana.bana çay zararlı dediler süt içiyorum ama sabah kahvaltıda da caysız olmuyorki :) onun dışında meyva çayı da iyi gelmiyor dediler doğru mu acaba?

Canım benimm senin daha küçükmüş bebişşş evet çok heyecanlı bekleyişler ilk önce kesesini daha sonra da kalp atışlarını duymayı nasip etsin Allah canım son bir haftadır bulantılar başladı sabahları, kusmam yok çok şükür çaysız olmuyo ben içiyorum ne yalan söyleyeyim sütte içiyorum ama o da bulantı yapıyor aşırı gaz yapıyo yaa meyve çayı falan içme canım bitkisel çayları aman amnnn sakın içme Allah korusun düşüğe falan sebeb olabiliyormuş, meyve çayları yerine bol boll meyve ye :79::80:

hımm anladım meyve çayı yok :) aslında adet tarihinden itibaren sayılıyorsa 5 haftalık oluyor. ama aslen 3 haftalık kendisi :)

hımm anladım meyve çayı yok :) aslında adet tarihinden itibaren sayılıyorsa 5 haftalık oluyor. ama aslen 3 haftalık kendisi :)

Canım SAT a göre hesaplayacaksın yani son adet tarihinin ilk günü ( adetin 1. günü) 5 haftalıkken kese gözüküyor 6+3 falan olunca da kalp atışını duyuyorsun tamam :16::16::16:

Doguma kadar tecrubelerimi paylasmk Istedim ama topige giren yok malesef yazan en az bir ay sonra yaziyor
Ostracon dolusuna kisilr olSun ama malesef yok kismet

Doguma kadar tecrubelerimi paylasmk Istedim ama topige giren yok malesef yazan en az bir ay sonra yaziyor
Ostracon dolusuna kisilr olSun ama malesef yok kismet

Canım sanırım sen akşamları giriyosun. Malum bende çalışıyorum. Benim evde internet yok ,arada annemlere gidersem ordan bakıyorum yani ben akşam 5 e kadar falan nette oluyorum.Yine paylaşmak istediklerini paylaşabilirsin...Gündüzleri burdayım Allahın izniyleee..:79::80:

mrb.siteye yeni üye oldum.haftaya ilk aşılamam yapılacak.umarım tutar ve 1. aşılamada hamile kalan biri olarak tecrübelerimi paylaşırım:) stresliyimmmmm

canım hikayeni okudum çok badireler atklatmısısn ama çok şükür hamıleymıssın darısı bizim başımıza inş.bende bi pkoluyum

Back
X