Merhaba
ummuteaba ,
Başınız sağ olsun. Cennette kavuşmanız duasıyla...
Ne kadar zorlu bir gebelik süreci yaşamış olsanız da, doktorlar sorunlardan bahsetmiş olsa da, o acı haberi aldığınız an yıkılıyorsunuz ve ağır bir sınavın içine girdiğinizi fark ediyorsunuz. Hele ki bir geceyi hastanede geçirmek… Herkesin kucağında bebeği, herkes mutlu… Ama sizin içinizde derin bir sessizlik, tarifsiz bir hüzün… Gerçekten çok ağır.
Bu süreçte size tavsiyem, size iyi gelen şeylere yönelmeye çalışmanız. Evet, acınızı yaşamanız çok önemli; ama unutmayın, siz de çok kıymetlisiniz. Yeniden anne olabilmek için hem bedeninizin hem de ruhunuzun iyileşmeye ihtiyacı var. Beden bir şekilde toparlanıyor, ama ruhunuzun iyileşmesi sizin emeğinizi, özeninizi gerektiriyor. Bu nedenle, yaşadığınız bu acı olayla ilgili sizi yargılayan, sorgulayan, eksik hissettiren kişilerle görüşmeyin. "Şöyle yapsaydın, böyle olsaydı" diyerek sözde tavsiye vermeye çalışan kimseye alan tanımayın.
Allah dilerim en kısa zamanda o beklediğiniz hasreti, sağlıkla, neşeyle ve bereketle sonlandırmayı nasip etsin. Tekrar başınız sağ olsun.
Ben doğumu özel bir hastanede yaptım ve epidural anestezi uygulanmıştı. Doktor beye özellikle bebeğe otopsi yapılmasını istemediğimi ama plasentanın incelenmesi için tahlile gönderilmesini rica etmiştim. Ancak taburcu olduktan sonra ilk kontrolde plesanta sonucu ne zaman cıkar diye sorduğumda, ameliyathanenin acil başka bir doğuma hazırlandığı için plasentayı tahlile gönderemediklerini ve tıbbi atık olarak imha edildiğini söylediler. Başta "kayboldu" gibi şeyler söylendi. Biz o anın acısıyla ne hastaneyle ne de doktorla uğraşmak istemedik.
Ancak zaman geçtikçe kendimizi şu soruların içinde bulduk: Peki tekrar bebek planladığımızda nelere dikkat etmemiz gerekecek? Farklı bir doktora gittiğimizde aldığımız cevap daha da can sıkıcıydı. Tahlil sonucu yok, sebep yok… Dolayısıyla, sadece tüm riskleri düşünerek bir takip ve tedavi süreci planlayacaklarını söylediler. Bu da insanı haliyle endişelendiriyor.
Tüm bu yaşananların ardından umudum, sürecin bir daha yaşanmaması ve sağlıklı, kolay bir gebelik süreci olması yönünde…
Dosya Ekle
Sevgilerimle,