1 ayda 14 kilo veremezsin. Verirsen de bu sadece kas ve su kaybi olur, yaglar oldugu yerde kalirlar.
1 kilo yag 7500 kalori ediyo (hatirladigim kadariyla), yani 1 kilo yag yakmak için 7500 kalori harcaman gerekiyo.
60 kilo olan birisi yarim saat normal tempoda kostugunda ortalama 180-200 kalori civari yakiyo.
7500 kalori yakmak için kaç gün hiç durmadan kosman gerektigini sen hesapla.
Bunun yaninda, yasini bilmiyorum ama ortalama bir bayan metabolizmasi 1800 kalori filan gerektiriyo (yemen gereken kalori miktari). Bunun uzerinde kilo alirsin, altinda kilo verirsin. Ama çok dusuk kalorili bir diyete devam ettigin zaman, vücut tam tersini yapiyo, yani metabolizmayi yavaslatip yediklerini yag olarak depoluyo. Kaslar eriyip vucut su kaybettigi için sen her tartiya çiktiginda kilo verdim saniyosun, halbuki yaglar oldugu gibi duruyolar. Ve rejimi biraktigin an, metabolizmani da yavaslatmis oldugun için, otomatik olarak geri kilo aliyosun.
Bunun kurali budur. Yok yani oyle mucize bir yontem, olsaydi senden once bilinirdi merak etme. Haftada 1 kilo vermeyi hedefle. Anladigim kadariyla yasin genç, bu çok kolay yapabilecegin bir sey. Sene sonuna mukemmel olursun. Bosver okuldakiler ne dusunurse dusunsun, senin sagligindan dahami onemli yani ? Saglikli beslen, hareket et, mumkunse spor yap, bol su iç, bol taze sebze meyve tüket, hem sagligin için iyi bir sey yapmis olursun, hem verdigin kilolari garanti olarak verirsin yani geri almazsin.
Tabii ille de ben okul açilmadan ne pahasina olursa olsun 14 kilo vericem diyip saçma sapan, sagliksiz bir diyet yapmak istiyorsan, o da sana kalmis, herkesin kendi seçimi. Ama rejimi biraktiktan en geç 3-4 ay sonra verdiklerini geri alacagina sana 10 000 % garanti ederim. Melanie dediydi dersin.
Bol sanslar !