1 aydır düzenli spor ve egzersiz yapıyorum adet olmadım

yussraaa48

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2025
4
0
1
29
Merhaba arkadaşlar buraya yeni üyeyim ve aklımı kurcalayan bir soru var. Bir aydır düzenli spor ve egzersiz yapıyorum. Beslenme düzenim falanda değişti haliyle. Bu ay olmam.gereken adet dönemim 20 gün gecikti ama gebelik yok. Böyle bir durum yasayan var mı sporun ve beslenme düzeninin değişmesi adet dongusunu etkiler mi. Aynı zamanda tiroit hastasıyım gecikmelerim olurdu ama bu kadar fazla olmazdı

Ağır çalışıyorsanız gecikme olabilir ama 20 gün gecikir mi bilemedim,
kendimden örnek verecek olursam mat pilates ya da reformer pilates çalıştığımda gecikmem olmuyor
fonksiyonel ve kardiyo çalışıyorsam 5 ve 7 gün arasında gecikmem oluyor, ağır antrenmanlarla beraber hormon dengelerimizde değişiyor çünkü.
Yine de ne olur ne olmaz siz tahlillerinizi yaptırın, ben de durum böyle ama herkesin vücut tepkisi aynı olmayabilir, ihmal etmeyin derim.

İki gün önce kadın doğum doktoruna gittim hem kan tahlili yaptı hem ultrasonla baktı ama gebelik yok. Tiroid değerlerim biraz normalin üstünde. Genelde gecikmelerim olur bu ay bu kadar olunca bir şüphe duymadım değil ama ondan da bir şey çıkmadı aklıma tek gelen yaptığım spor ve egzersiz geldi. Yine de cevabınız için teşekkür ederim

Rica ederim ne demek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…