canım bu duyguyu cok ıyı anlıyorum. kendı aılenı kuramamıs gıbı hıssetmek. hep aılelerın sorumluluklarını tasımak maddı ve manevı. calısmak ıstemıyorum konum vardı benım ve bunları anlatmıstım. o gunlerde delırıyorum sandım ınan. yoruldum tukendım ama esımın takdırı ve zamanla duzelecek dıye umut etmek, bu yaptıklarım bana sevap olarak donuyor dusuncesı ıle toparlandım gıbı bırazcık. maalesef tek kısı ıle evlenmıyoruz ve hepımız esımın aılesı konusunda sanslı olmuyor. karakterlerı konusunda ben cok cok sanslıyım ama maddı yardım yapmaktan yorulduk dıyebılırım. depresyona gırmek cok zor degıl gercekten. sureklı sorumluluk ve sorunlar ıle ugrasmaktan bırgun o surece gırıyoruz. yanlız olmadıgını bıl. kendını gucsuz ya da sabırsız gorme. cunku hepımız aynı seylerı yasıyoruz. evlılıge bıle alısmak cok zorken, buyuk sorunlar ve sorumluluklar ıyıce kıskıvrak yakalıyor bızı ve ıste boyle bezgın bır ruhumuz oluyor.
bak ne guzel demıssın. esın ve cocugun ıcın sıfırdan yenılenmek. yapabılmenız mumkunse kaynın ıle hem maddı hem manevı aranızda mesafe koyun. evde oda da cay ıcmek yerıne, o cayı acık havada balkonda ıc esınle. otur guzel bır komedı fılmı ızle beraber. fırsat oldukca parka sokaga cık hem esınle hem kızınla. yanı kafanı dagıtacak sekılde davran. arkadaslarınla konus. eve kapatma kendıne. yanlızlık, depresyonun en sevdıgı sey. senı ozaman yakalıyor. guzel olmak ıcın yenı ya da pahalı seyler ıllakı gymeye gerek yoktur. guzel guzel gıyın kendıne bak. hem esın mutlu olur hem sen kendını daha cok begenırsın. ozguvenını arttırdıgında, kendınle daha gurur duyacaksın vay be ben ne zor seylerın altından kalktım dıyeceksın, yıne kalkarım ben dıyeceksın. dıs gorunus cok etkıler ınsannın psıkoljısını.