Cevap için teşekkür ederim. Ayına uygunluğu paketin üzerinde yazandan anlaşılıyor değil mi? Onun dışında dikkat etmem gereken bir şey var mı?Diş hekimleri de 2 yastan sonra önermiyor ve hep ayına uygun, doğru markaların emziklerinin kullanılmasını öneriyor. Emme konusunda azaltabilir onda gözlemlemen gerek. Kimi bebek emziği emdiği için meme/ mama aranmayabiliyor. Ama benim kızda ve cevremde fark etmedi. Acıkınca emziği atıyor kabul etmiyorbenimki 17 aylık hala emzik emiyor. Ayına uygun verdim dişlerde de sıkıntı yaşamadım
Bizim ilk çocuk, tek çocukla vermem, mutlaka oyalayacak bir şey bulurum diyordum ama bugün bi yarım saat emzik emdiİlk çocukta vermedim ama şimdikilere vermeyi düşünüyorum gazlı olurlarsa
Milyonlarca çocuk emzik emmiş :) üstelik önceden böyle ayı yaşı yoktu kavçuk emzikler vardı mahalle bakkalından bile alınırdıBizim ilk çocuk, tek çocukla vermem, mutlaka oyalayacak bir şey bulurum diyordum ama bugün bi yarım saat emzik emdi
İçim çok rahatladıMilyonlarca çocuk emzik emmiş :) üstelik önceden böyle ayı yaşı yoktu kavçuk emzikler vardı mahalle bakkalından bile alınırdışimdi daha şanslı bebeler ayına kadar yazıyor üstlerinde emzıklerın
ben temizlik hastalığım yüzünden vermedim çocuğa emziği sırf düşürecek edecek birileri dokunacak ağzına sokacak diye. bu sıpalara da ikiz olacakları için korkumdan acaba verir miyim düşüncesiyle aldım ama vermemek için çabalayacağım
Sanırım bu benAsla emzik vermem diye doğurdum :d Memede uyuyordu, kendi konforum için emzik verdim 1 aylıkken. Ağız yapısı, diş yapısı bozulmadı 1,5 yaşında kendisi bıraktı. Konforum dediğim için linçlemeyin:d Uyuyakalmamak için çok çabalıyordum ve gecelerce uykusuz kaldım memede uyuduğu için.
Son paragrafa çok katılıyorum. 4 tane emzik aldım, sürekli kaynat, ucu bir yere değer diye yanımda termosla kaynar su taşıyordum. Çok yorucuymuş bazı şeyler zihinsel olarak.Milyonlarca çocuk emzik emmiş :) üstelik önceden böyle ayı yaşı yoktu kavçuk emzikler vardı mahalle bakkalından bile alınırdışimdi daha şanslı bebeler ayına kadar yazıyor üstlerinde emzıklerın
ben temizlik hastalığım yüzünden vermedim çocuğa emziği sırf düşürecek edecek birileri dokunacak ağzına sokacak diye. bu sıpalara da ikiz olacakları için korkumdan acaba verir miyim düşüncesiyle aldım ama vermemek için çabalayacağım
Son paragrafa çok katılıyorum. 4 tane emzik aldım, sürekli kaynat, ucu bir yere değer diye yanımda termosla kaynar su taşıyordum. Çok yorucuymuş bazı şeyler zihinsel olarak.
Evet yapıyorlar hahahahahaha çünkü ağızımızın içi daha temiz tabi hahahaahhaYa ben şeye çok ayar oluyorum mesela görüyorum yere düşüyor ya bebegın yanındaki büyük kimse güya ağzına alıp yalayıp temizleyip çocuğa geri veriyor tiksinirim
Ay ilk kez duydum ve şok oldumYa ben şeye çok ayar oluyorum mesela görüyorum yere düşüyor ya bebegın yanındaki büyük kimse güya ağzına alıp yalayıp temizleyip çocuğa geri veriyor tiksinirim
Evet yapıyorlar hahahahahaha çünkü ağızımızın içi daha temiz tabi hahahaahha
Yaparlar yaparlarAy ilk kez duydum ve şok oldumhangi akla hizmet yapıyorlar yerden direk verse daha temiz hissettirir hsdjjdjd
Şey acaba yıkamak çok mu zor kiayrıca zaten bebeklere kendı kaşığımızla yemek versek dişleri çürürmüş ki öyle diyor uzmanlar .
Bu altta yazanları kesinlikle yapmam zaten başka bakım veren yok bazen annem var ama o varken zaten emzik vermeye gerek olmuyor garip şekilde bebişi susturabiliyorDiş hekimiyim 21. Günde dayanamadım verdimbenim kaygım çene diş yapısı bozulacak değildi bu arada meme reddi olursaydı ama olmadı. Eve gelen ebemiz senin mental sağlığın benim için daha önemli verdiysen verdin bir şey olmaz demişti. Cidden meme reddi yaşamadık. Çene diş yapısı için de yapılan bütün araştırmalar zamanında bırakılırsa sorun olmayacağını söylüyor. İdeali 12 ay sanırım ama 24 aya kadar da sıkıntı yok. Bir değişiklik olursa geri dönüşü oluyor.
Burda en önemlisi düzenli diş hekimi kontrolü bence.
Bu arada kesinlikle emziğe şeker, bal, reçel sürmüyoruz. Kesinlikle yere düşen emziği ağzımızla temizlemiyoruz(!). Gerçekten bizim ağzımızdaki çürük yapan bakteriler çocuğun ağzına da geçiyor bu şekilde. Bizden başka bakım vereni varsa bunları ona da söylemek gerekiyor çünkü ben aile büyükleri ve bakıcıların bunlara hiç dikkat ettiğini düşünmüyorum.
Yine olsa yine veririm bu arada emzik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?