• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylık bebekte emzik kullanımı

ssusam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
1.234
2.140
53
Arkadaşlar merhaba bugün bebeğime emzik verdik. Eşim o kadar ağlamasından iyidir diye düşündü. Ağlama sebebi gaz ağladıkça emiyor emdikçe daha çok gazı oluyor. Bugün aglamasi aşırı aşırı artti ve susmayınca bebeğe üzüldüğü için eşim emzik verelim dedi verdik. Şu an sessizce emiyor arada düşürüyor vs. Soruma gelirsek sizler emzik verdiniz mi? Ağız yapısı bozulur mu? Bu gaz problemi geçene kadar emzik versem 2 ay kadar bağımlı olur mu? 2 ay sonra bıraktırabilir miyim? Beni emmesini etkiler mi? Kullanan kullanmayan kişiler düşüncelerini yazarsa çok sevinirim. İlk kez anne olduğum için tecrübesizim çevremde küçük bebek de yok ve büyüdüklerini de hiç görmedim o yüzden bilgisizim. Eşim de bende emzik kullandım dişlerim yamuk mu diye açıklama yaptı 😅 internette 2 yaş sonrası diş ve çene yapısını bozar diyor

Diş hekimleri de 2 yastan sonra önermiyor ve hep ayına uygun, doğru markaların emziklerinin kullanılmasını öneriyor. Emme konusunda azaltabilir onda gözlemlemen gerek. Kimi bebek emziği emdiği için meme/ mama aranmayabiliyor. Ama benim kızda ve cevremde fark etmedi. Acıkınca emziği atıyor kabul etmiyor 😄 benimki 17 aylık hala emzik emiyor. Ayına uygun verdim dişlerde de sıkıntı yaşamadım

Diş hekimleri de 2 yastan sonra önermiyor ve hep ayına uygun, doğru markaların emziklerinin kullanılmasını öneriyor. Emme konusunda azaltabilir onda gözlemlemen gerek. Kimi bebek emziği emdiği için meme/ mama aranmayabiliyor. Ama benim kızda ve cevremde fark etmedi. Acıkınca emziği atıyor kabul etmiyor 😄 benimki 17 aylık hala emzik emiyor. Ayına uygun verdim dişlerde de sıkıntı yaşamadım
Cevap için teşekkür ederim. Ayına uygunluğu paketin üzerinde yazandan anlaşılıyor değil mi? Onun dışında dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Asla emzik vermem diye doğurdum :d Memede uyuyordu, kendi konforum için emzik verdim 1 aylıkken. Ağız yapısı, diş yapısı bozulmadı 1,5 yaşında kendisi bıraktı. Konforum dediğim için linçlemeyin:d Uyuyakalmamak için çok çabalıyordum ve gecelerce uykusuz kaldım memede uyuduğu için.

Bizim ilk çocuk, tek çocukla vermem, mutlaka oyalayacak bir şey bulurum diyordum ama bugün bi yarım saat emzik emdi 🙃
Milyonlarca çocuk emzik emmiş :) üstelik önceden böyle ayı yaşı yoktu kavçuk emzikler vardı mahalle bakkalından bile alınırdı 😀 şimdi daha şanslı bebeler ayına kadar yazıyor üstlerinde emzıklerın

ben temizlik hastalığım yüzünden vermedim çocuğa emziği sırf düşürecek edecek birileri dokunacak ağzına sokacak diye. bu sıpalara da ikiz olacakları için korkumdan acaba verir miyim düşüncesiyle aldım ama vermemek için çabalayacağım

Milyonlarca çocuk emzik emmiş :) üstelik önceden böyle ayı yaşı yoktu kavçuk emzikler vardı mahalle bakkalından bile alınırdı 😀 şimdi daha şanslı bebeler ayına kadar yazıyor üstlerinde emzıklerın

ben temizlik hastalığım yüzünden vermedim çocuğa emziği sırf düşürecek edecek birileri dokunacak ağzına sokacak diye. bu sıpalara da ikiz olacakları için korkumdan acaba verir miyim düşüncesiyle aldım ama vermemek için çabalayacağım
İçim çok rahatladı 😅 eğer istemiyorsanız umarım vermeden devam edebilirsiniz 🙏

Asla emzik vermem diye doğurdum :d Memede uyuyordu, kendi konforum için emzik verdim 1 aylıkken. Ağız yapısı, diş yapısı bozulmadı 1,5 yaşında kendisi bıraktı. Konforum dediğim için linçlemeyin:d Uyuyakalmamak için çok çabalıyordum ve gecelerce uykusuz kaldım memede uyuduğu için.
Sanırım bu ben 🙈 ben de emzik vermeyeceğim diye dolaşıyordum 37. günde emzik vermiş bulundum. Benim uyku ile sorunum yok ama ağlamaktan bebek bitkin düşüyor diye verdik 🫠 verince biraz da keyifli gelmedi değil 🤭

Son paragrafa çok katılıyorum. 4 tane emzik aldım, sürekli kaynat, ucu bir yere değer diye yanımda termosla kaynar su taşıyordum. Çok yorucuymuş bazı şeyler zihinsel olarak.

Son paragrafa çok katılıyorum. 4 tane emzik aldım, sürekli kaynat, ucu bir yere değer diye yanımda termosla kaynar su taşıyordum. Çok yorucuymuş bazı şeyler zihinsel olarak.

Ya ben şeye çok ayar oluyorum mesela görüyorum yere düşüyor ya bebegın yanındaki büyük kimse güya ağzına alıp yalayıp temizleyip çocuğa geri veriyor tiksinirim 🤣🤣🤣🙈

Ya ben şeye çok ayar oluyorum mesela görüyorum yere düşüyor ya bebegın yanındaki büyük kimse güya ağzına alıp yalayıp temizleyip çocuğa geri veriyor tiksinirim 🤣🤣🤣🙈
Ay ilk kez duydum ve şok oldum 🤔 hangi akla hizmet yapıyorlar 😆 yerden direk verse daha temiz hissettirir hsdjjdjd

Şey acaba yıkamak çok mu zor ki 🤣🤣ayrıca zaten bebeklere kendı kaşığımızla yemek versek dişleri çürürmüş ki öyle diyor uzmanlar .

Ağızda çok bakteri var. Dişin çürük olabilir, enfeksiyon olabilir vs. Bebek bakımı konusunda çok çok ince düşününce delilikle çok ince bir çizgi var bence hahahhahaha ben zor atlattım valla, takıntı sonradan bir oluşuyor ki annede kafayı yiyor insan :d

Diş hekimiyim 21. Günde dayanamadım verdim😂 benim kaygım çene diş yapısı bozulacak değildi bu arada meme reddi olursaydı ama olmadı. Eve gelen ebemiz senin mental sağlığın benim için daha önemli verdiysen verdin bir şey olmaz demişti. Cidden meme reddi yaşamadık. Çene diş yapısı için de yapılan bütün araştırmalar zamanında bırakılırsa sorun olmayacağını söylüyor. İdeali 12 ay sanırım ama 24 aya kadar da sıkıntı yok. Bir değişiklik olursa geri dönüşü oluyor.
Burda en önemlisi düzenli diş hekimi kontrolü bence.
Bu arada kesinlikle emziğe şeker, bal, reçel sürmüyoruz. Kesinlikle yere düşen emziği ağzımızla temizlemiyoruz(!). Gerçekten bizim ağzımızdaki çürük yapan bakteriler çocuğun ağzına da geçiyor bu şekilde. Bizden başka bakım vereni varsa bunları ona da söylemek gerekiyor çünkü ben aile büyükleri ve bakıcıların bunlara hiç dikkat ettiğini düşünmüyorum.
Yine olsa yine veririm bu arada emzik.

Diş hekimiyim 21. Günde dayanamadım verdim😂 benim kaygım çene diş yapısı bozulacak değildi bu arada meme reddi olursaydı ama olmadı. Eve gelen ebemiz senin mental sağlığın benim için daha önemli verdiysen verdin bir şey olmaz demişti. Cidden meme reddi yaşamadık. Çene diş yapısı için de yapılan bütün araştırmalar zamanında bırakılırsa sorun olmayacağını söylüyor. İdeali 12 ay sanırım ama 24 aya kadar da sıkıntı yok. Bir değişiklik olursa geri dönüşü oluyor.
Burda en önemlisi düzenli diş hekimi kontrolü bence.
Bu arada kesinlikle emziğe şeker, bal, reçel sürmüyoruz. Kesinlikle yere düşen emziği ağzımızla temizlemiyoruz(!). Gerçekten bizim ağzımızdaki çürük yapan bakteriler çocuğun ağzına da geçiyor bu şekilde. Bizden başka bakım vereni varsa bunları ona da söylemek gerekiyor çünkü ben aile büyükleri ve bakıcıların bunlara hiç dikkat ettiğini düşünmüyorum.
Yine olsa yine veririm bu arada emzik.
Bu altta yazanları kesinlikle yapmam zaten başka bakım veren yok bazen annem var ama o varken zaten emzik vermeye gerek olmuyor garip şekilde bebişi susturabiliyor 😅 eğer onlardan birini yapan olursa benim gazabımdan korksun 😆😆 özellikle bal (çünkü bebekler için çok çok zararlı) diğerleri de dahil bebeğe su bile vermiyorum bunun dışında hedefim 2 yaşa kadar rafine şeker tüketmemesi🙈 ama yalan söylemeyeyim kendi yatağına düşürdüğü emzigi geri ağzına veriyorum 🫠 meme reddi olacağını nedense pek düşünmedim inşallah olmaz. Yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

Back
X