1 aylık evliyiz para istemeye başladılar. ben mi bartıyorum durumu???

narkisos2002

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
152
168
303
İstanbul
merhaba arkadaşlar eşimle 1 aylık evliyiz . ailesi nişan düğün sirecinde bize hiçbir maddi destekte bulunmadı.eşim ve ben doğuda öğretmeniz üstelik bu yıl tayin isteyeceğimiz için ikimizin bekar evinden olan eşyalarla oturuyoruz ben istemedim eşya almayı burada 3 ay için. kısa ve öz olarak su anda ev eşyası olarak hiçbirşeyimiz yok . gittiğimiz yerde ev düzücez .benim düğün masraflarımın tamamını ailem karşıladıgüzel bir dğüğn yaptılar saolsunlar onlara 15000 liraya patladı ve düğünde oldukça iyi miktardaaltın takıldı onların tarafındaki düğünü ise eşim ve ben karşılıyoruz düğün temmuzda ve eşimin söyledini göre orada takılanlar düğünün maliyetini anca karşılar ki düğünün maliyeti 2000tl.. bizim düğüne gelmeri çin yol parası şu parası bu parası 700- 800 lira yolladık geçen ay.dediğim gibi düğün masraflarına karışmadılar ev eşyası veasaire konusunda da bir yardımları olmayacak.bize eşimle kenara para koymaya çalışıyoruz . ve dün arayıp eşimden para istemişler gerekçe gelinin ailesinin maddi durumu iyi evleri güzel şu var bu var bizde banyoyu yenileyelim ...şimdi ağırıma giden şey su evet ailemin maddi durumu iyi ama hiç bir kıyaslamaya girmediler şunu yapın bunu yapın demediler takı takın demediler bgne kadar hatta onlar nişanda adettir yüzük kesilrken makas kesmiyor denilir ve bir miktar para verilir işte ona laf edip bizi sömürmeyemi çalışıyorlar deyip laf etmişler parayı geri gonderdim bunundışında başka bir sürü saçma sapan laf nişanda bizim evde kaldılar ablası ve eşide geri döndüklerimde duyduğum laf su evleri serindi cocuklarımız hasta oldu orda inanamıyorum hanımefendinin annesinin evinde ne soba var ne doğal gaz ama bizim kaloriferli evde cocukları hasta olmuş düğünde kalamazlar dedim tabii gitsinler otelde kalsınlar ablasını kaldırmadım bizim evde tekrar neyse düğüne geldiler misafir gibi yerlerinden bile kalmadılar ablası abisi birsey takmadı zaten benim alemde düğünde onlarda kalıcak mecburen bir kız kardesim var 17 yaşında birde zırt pırt aratıp onlarda bizde mi kalıcak diyorlar cekyat alcaklar mış onlarda gelicekse gerek yok dedim onlar otelde kalır olur mu oyle sey diyen yok hayır eğer kalcaklar desen birde çekyat parası isteycekler . şimdi utanmadan arayıp banyo için para istiyorlar eşimle tartıştık biraz sonuçta hiçbirseyimiz yok ve bir ev kurmak kolay değil zaten bir destek olmadılar her şeyi benim aliem yapıyor mutfak eşyası vs zaten aldılar yatak odasınada alıcaklar ama onlar banyo yenileme derdinde üstelik bizim paramızla sanırım düğünde takı takıldı paraları var diye düşünüyorlar.sinirlerim cok bozuldu açıkçası onların bizi sömürmeye çalıştıklarını düşünüyorum eşimede soyledim 2. düğünümüze kadar onların evinde şu var bizde yok diyerek paraya isteyecekler sanırım ben mi abartıyorum arkadaşlar?sonuçat hiç kimsenin evini bir başkasınınkiyle kıyaslamasına gerek yok kaldıki annemdeki eşyalar bende bile yok :)

Son düzenleme:
pes! yüzsüzlüğe bak... size neymiş onların banyosundan? şaka gibi ya.. eşin ne diyor vermek istiyor mu para?

offff cok uzuldum canım ya beter bır aıleye catmıssın
ama olsun eger tavrını gosterırsen en basından bu isin onunu almıs olursun basın agrımaz
oncelıkle esının tavrı nedır ne dıyor yollayacak mı
ılk ıs onu ele al ve tavrını koy tatlı dılle uyar onu bır ev kurmak ne demek su devırde onlar sıze yardımcı olacak yerde yaptıklarına bak
sakın kabul etme canım ınan kı 1 defalık degıl bunu kabul edersen arkası hıc kesılmeyecek

ben söylenince vermedi tabiii once anlattım bak dedim daha bir aylık evliyiz bir eşyamız yok hani hastalık falan olmayınva 1 aylık evli çiftten para istenmez dedim oda sen haklısın dedi kendilerini ezik hissediyolar falan dedi ama benim taviz vermeye niyetim yok

Çok garip bir aileye gelin gideceksiniz belli ki . . Allah yardımcınız olsun. . İşiniz zor. . Musluğu bir kere açarsanız bir daha kapatmanız zor olacak

nişanda paramız yok derken düğünde gelinden önce kendi evini düzen çok kayınvalide tanıdım.sizinki de o hesap.

banyoyu yaptırırsanız sıra mutfağa gelir,sonra salondaki koltuk takımını değiştirmek isterler.

az daha taviz verirseniz kolunuzdaki bileziği kendi koluna bile isteyebilir kayınvalide.

piuuu sömürelim sömürebildiğimiz kadar diyolar galiba kesinlikle müsaade etme, bunun devamı gelir mutlaka. asgari müşterekte buluşmak lazım bu tiplerle yoksa hem canının sıkıldığıyla hem sömürüldüğünle kalırsın ortada, en ufak bi derdin olsa hiç birini bulamazsın yanında.

bu erkek ailelerindeki genişliği de ben anlayamıyorum bi türlü...

Mısafırlerı banyoda karsılamayı dusunuyor herlade vatandaslar
bu yaptıkları terbıyesızlık zırnık koklatmam yerınde olsam herkes haddını bılecek arkadas

benim evliliğimden böyle oldu biliyomusun 2 kere dugunum yapıldı biri onların tarafta biri bizim tarafta
bırını benım aılem karsıladı otekı dugunu bız
yanı senı cok ıyıy anlıyorum sakınn ola yardıma kalkmayın cunku bu ne ılk olur ne son devamı hep gelecektir...
benim onların tarafında yapılan düğündeki takılarımı aldılar bızden
aynı durumdayız sız baska bır sehırdeymıssınız benım aılemın durumu ıyı dıe tutup babamın dedemden kalma eskı esyalarda doselı evıne gelın oldum geldım kocamıda somuruyolar halen benıde kendı butcemızce mobılya aldık dosedık sırayla o borcları odedık kenara para koyduk o parayı tuttular ıstedıler o paranın hesabını yaptılar yanı dıycem o kı bunları yasamıs bırı olarak karı koca calısmanın zorlugunu evlendıkten sonra bır borcun altına gırmenın kolay olmadıgını bılırım... sakın yuz verme...
benım calısmam bıle olay olmaya basladı basta olay degılken adım kotu oldu elımde butce var konusmaya hakkım var dıe laf sayıyolar bana oturaymısım evımdede kocam bana bakamıyomusmusta dedım ben esımın gelecegı ve evladımın ıstıkbalı ıcın calısıyorum cok sukur esım gayet ıyı bakıyo ama bunlar sonrasında yeterlı gelmeyecek cocuk buyuycek okıycak evlenıcek bızım cektıklerımızı ceksın ıstemem topuda attım ustune sen oturdunda ne oldu sonuc bu ıste borç harç içinde yapılan dugun yetmıyomus gıbı evlendıkten sonra bıde somuruyosun yok anacım yok su mantık var besledım buyuttum bu boya getırdım evlendırdım ben emeklı lup kenaa cekıleyım oglan bıze baksın para gondersın sahıp cıksınn eee sen evlendırırken yardımcı oldun mu bır dunya derdın ıcıne soktun evladını...zor guselım sakın ola o yardımı yapmayın sonrası gelır...tavrınızı bastan koyun

Son düzenleme:
cnm eşin bi alıştırırsa vermeye ardı arkası kesilmez. ben 10 yıllık evliyim. sürekli arayıp para isterler. eşim tartıştı en sonunda. ben dedim 1 kuruş verirsen helal etmem dedim. bizimkilerde bize hiç bşey yapmadılar utanmadan para isterler birde kişiliksiz insanlar.cnm bu arada paralar kimde toplanıyo. ben bütün maaşına el koyuyorum verecek parası kalmıyor. kartı patlatıyorum. yani gizli biriktirsen. eşine şuraya şu borcum var. 3 tlye aldığını 10 tl ye aldım desen. isteklerin olsun yada sık sık onlara zor yetişse eşin :)

vuvvv ıyıymıss sen ıyı onlem almısın ben esımden kurus alamam hopss der delırır valla ekonomık ozgurluk her zaman babada olmalı dıe dusunuyorum bızde bıraz farklı durum yanı kimse kimseye maasını vermıyo ama cebımıze gıren cıkan bellı beraber paylşasıyoruz odemelerı harcamaları sıkıntı kalmıyo gerıye kalanlada cocugumuza ayırıyoruz onlara zırnık kalmıyoo ohh olsunnn bende bılırım on gıbı yan gelıp yatmayıı laklak yapmayı ama aıleme sahıp cıkıyorum sukur elım ayagım tuttugunca calısacam allahın ıznıyle evladımı kımseye muhtaç etmeyecegımm

ve dün arayıp eşimden para istemişler gerekçe gelinin ailesinin maddi durumu iyi evleri güzel şu var bu var bizde banyoyu yenileyelim ...
nişanda adettir yüzük kesilrken makas kesmiyor denilir ve bir miktar para verilir işte ona laf edip bizi sömürmeyemi çalışıyorlar deyip laf etmişler parayı geri gonderdim

ben bu iki konu arasındaki tezatlıktan sebep beş kuruş para vermeyin derim
çok dikkat ediyor olsalardı bazı şeylere kalkıpta üç kuruşluk makas parasının konusunu etmezlerdi

böyle mevzular olmasaydı düşüncem farklı olurdu
çünkü bende evlenmeden önce eşime dedim ki biraz annenlerin evini toparla, toparlamadılar
evlendikten sonra banyoyu yaptıralım bari dedim, onu da istemediler
kendin belki rahatsız olmuyorsun ama sonuçta insan içine çıkılıyor
yapacak durumun ve yeteneğin varsa elinden geleni yapmalısın evinde
ama herkes benim gibi düşünmüyor

Son düzenleme:
sen o ınsanın aılesını bılerek geldın sonucta ama elalaem ıcıne cıkılcak dıe ev toplamanın luzumu yok bence oyleler oyle kalsınlar yanıı bunda ayıplanacak bısı yok dıe dusunuyorum kadır kıymet bılseler yapta bılmıyolar be guselımm ettıklerı laf cabasıı ıste bu kızcagıza yaptıkları gıbı benım kına sacımı yaptırdıklarında parayı odedıler kuaforden kına kız tarafına aıtmıs cok ayıp olcak herseylerını yaptık ama 50 tl gıbı komık bı rakamı 3 gun sonra ıstedıler bılıyomusun bende bunları unutmam ısteee ayıpp bızde ayıptırr hemde cokk

ah canım ya, biraz noktalama işareti kullansaydın okurken başım döndü. Katiyen bir yolunu bul ve eşinle anlaş bu konuda. Eğer illa yaptıralım derse de benim aileme verelim o parayı illa bir yere verilecekse de.

insanlar ne kadar küçük hesaplar peşindeler yahu

zaten ayıplanacak bi durumları yok ama insan bi makas parası için bile bukadar laf ettikten sonra nasıl para ister anlamadım birde o parayı geri verdim bu lafları duyunca insan bozuluyo böyle bir durumda gönül koyuyor küçük bir adetimize bile okadar laf ettiler ne bekliyorlar ki benden

adet,gelenek görenek konusunda bir açıklama yapma gereği duydum;

Türkiyede adet denen şey sadece erkek tarafının çıkarlarını korumak için vardır,onun dışındakiler hikaye

insanlar ne kadar küçük hesaplar peşindeler yahu
yaa canım oyle kucuk hesaplar pesınde koşup aılemın gozunde kendılerını kuculttuler ya daha gerısı bos benım ıcın bıde esım geldı soledı yaa ınsan ne eder cıkarır cebınden koyar verır bana duyurmaz oyle fena oldum kı o an utancımdan

yanı bızdede bole adetler vardır ama hıcbırını yapmadık ıyıkıde yapmamısız senın durumun gıbı yer lafları otururduk...
şimdilerde erkek tarafı kız tarafı olmuş elli tane naz niyazi yapan onlar ınanki bak

en baştan tavrını koyman çok doğru.yoksa ardı arkası kesilmez bunun.eşinlede huzurun kalmaz.sakın ama sakın bişeler istemeye alıştırtma eşinlede çok açık ve net konuş...

yine bütün sinirlerimi zıplatan bir konu!!!!!! bu kadar yüzsüzlük bu kadar utanmazlık özel bir yetenek sanırım.arkadaşlar da demişler zaten;elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız.sakın!size bir şey derlerse de bizi sömürmek mi istiyorsunuz deyin.bu arada ben kızın ailesinin erkek tarafından çok harcamasına hep karşı olmuşumdur.bir kez daha yanılmadığımı anlamış oldum.kendilerini iyice naza çekip bir halt sanmaya başlıyor erkek aileleri.utanmasalar oğullarını verirken başlık parası isteyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…