1 bakıcı 2 bebek

Özel sektör çalışanı için de 1 yıl süt izni hakkı.
Memurlar için günlük 3 saat, özel sektör çalışanı için 1 buçuk saat..
Devlet memuru olduğunu tahmin ettim 6 ay kullanacağım dediği için neden 6 ay diye sordum..
Sadece bilgi amaçlı söylüyorum yanlış anlaşılmasın bilmeyenler icin, o 1 yıllık süre özel sektörde farklı. Soyleki devlet memurlugunda o 1 yıllık süre analık izni bitiminde başlar. Özel sektörde çocuk doğduğunda başlar. Dolayısıyla devlet memurlugunda süt izni bittiğinde çocuk 1 yaş 3-4 aylık civarında olur, özel sektörde tam 1 yas

Evet annelik demek robot olmak demek zaten. Anneler bunalamaz, sıkılamaz, hasta olamaz... Ya kadıncağız çocuğumdan sıkıldım yetimhaneye bırakıcam dedi sanki. Hala sıkılıyorum dedin kötü annesin diyorsunuz. Günde 4-5 saat çocuklardan ayrı kalınca çocuklar mahvolmaz eminim. Belki çocuklar çok sakin, rahat bebekler. Anne de 4-5 saat imkanı var bakıcıya bırakıp işine dönecek. Ne var bunda. Keşke benim işim de rahat olsaydı bırakmak zorunda kalmasaydım. Herkes hala konu sahibi çocukları bırakıp günlerce dönmeyecek gibi konuşuyor.

Bu arada merak ettim. Kararınız ne oldu? Umarım işe dönersiniz. Sizin ve çocukların psikolojisi açısından daha iyi olacağını düşünüyorum ben.
Ücretsiz izne ayrılmak istemiyor sebep evde bunalıyor, Allah aşkına siz bunu nasıl doğru buluyorsunuz, kimse kötü anne deniyor sadece bunalacaktın 2. Çocuğu neden yaptın o zaman diyorlar, peki ev hanımı olsaydı o zaman bunalmaktan hiç çocuk bakamayacaktı herhalde, bir ebe adayı olarak söylüyorum bunalacagınız bakmakta zorlanacagınız çocuklar doğurmayın, ev hanımlarının hiç canı yok mu sıkılmadan bunalmadan o kadar çocuk büyütüyorlar birde bakıcıya suç buluyorlar, maddi durumla ilgili bişey belirtmemiş bumalırım diye işine geri dönmek istiyor insan bebeğini düşünür ya bunalmayı değil, bunalacak zaman bile bulamayacak, ayrıca komu sahibi konuyu açtı gitti boşuna yorum yapıyoruz.

Ücretsiz izne ayrılmak istemiyor sebep evde bunalıyor, Allah aşkına siz bunu nasıl doğru buluyorsunuz, kimse kötü anne deniyor sadece bunalacaktın 2. Çocuğu neden yaptın o zaman diyorlar, peki ev hanımı olsaydı o zaman bunalmaktan hiç çocuk bakamayacaktı herhalde, bir ebe adayı olarak söylüyorum bunalacagınız bakmakta zorlanacagınız çocuklar doğurmayın, ev hanımlarının hiç canı yok mu sıkılmadan bunalmadan o kadar çocuk büyütüyorlar birde bakıcıya suç buluyorlar, maddi durumla ilgili bişey belirtmemiş bumalırım diye işine geri dönmek istiyor insan bebeğini düşünür ya bunalmayı değil, bunalacak zaman bile bulamayacak, ayrıca komu sahibi konuyu açtı gitti boşuna yorum yapıyoruz.
Bizim mahallede bir abla var, ev hanımıydı. İlk çocuğuna öyle bir aşkla baktı ki gıpta edilecek gibi, ama ikincisinde sanki birşey oldu bunalıma girdi. Çok kilo aldı ve hala da çok kötü görünüyor. İnsanların ne olacağını bilemessiniz. Sizinde başınıza gelebilir, bunalacaksan yapmayın diyorsunuz ya, demeyin..

Bizim mahallede bir abla var, ev hanımıydı. İlk çocuğuna öyle bir aşkla baktı ki gıpta edilecek gibi, ama ikincisinde sanki birşey oldu bunalıma girdi. Çok kilo aldı ve hala da çok kötü görünüyor. İnsanların ne olacağını bilemessiniz. Sizinde başınıza gelebilir, bunalacaksan yapmayın diyorsunuz ya, demeyin..
Haklı olabilirsiniz öyleleri var tabi ama konu sahibi evde durursam bunalırım diyor ben onun için söylüyorum.bebeklik dönemi çocukluk dönemi çok önemli bi dönem bireyin ilerdeki psikolojisini etkiliyor araştırmalara göre bakıcıyla büyüyen çocukların psikolojik sorunlu olma ihtimali daha yükselmiş, kimseyi yargılamak haddime değil ama ağaçta yaşken egiliyor

Konum bugun pek cok kisiyi mest etti sanirim.

Kendini ovup on plana cikarmayi sevenler, baskasinin acisiyla beslenenler, hatta bak az vurmussunuz gelin bir de su yonden vurun diye birbirini cagiranlar mal bulmus magribi gibi atladilar konuya, onlar kendini gayet iyi biliyor.

Belki kendimi yanlis veya eksik ifade etmis olabilirim ama olumsuz yorumlardan zerre miktar etkilenmedim ve ben cevabimi da aldim, kararimi da verdim.

Konumun kapatilmasini talep ediyorum Mune Mune Tesekkurler.

Back
X