1 cocuk hic cocuk 2 cocuk cok cocuk diyorlar

Kizim okula krese gitmiyor seneye eylul ayinda anaokuluna gondermeyi planlıyorum kendim goturup getirecegim icin bebekle zormu olur ilgilenemezmiyim acaba korkusu oluştu offf valla daha ilk günlerden strese girdim
Ben de okula, futbola ve taekvandoya götürüp getiricem okul yakın futbolun kantininde beklerim bebeğim Ekim basi doğumlu olucak inşallah doğuma kadar devam edicez ara verip 40 çıkınca basliycaz ona göre düzen kurucaz bebek o düzene alisicak soğuk kıs evet evde buyuyemiycek arabamda yok ama oğluma kardeşin var oğlum sende 5 yaşından beri uğraşıyosun ama artık gidemeyiz diyemem sadece okula gidip gelmek okadar da zorlamaz inşallah Allah kolaylık versin

Merhaba,

Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Benim iki kızım var. Aralarında 5 yaş fark var. Hamilelik ve yenidoğan sürecinde dikkat ettiğim konuları yazayım.

- Öncelikle karnınız çok belli olana kadar kardeşi olacağını söylemeyin. Çevrenizdeki insanları da bu konuda uyarın. Bebek geliyor haberi, büyük çocuk için kaygı uyandırıcı bir durum. Bu nedenle, ne kadar geç öğrenirse o kadar iyi.

- Büyük çocuğun rutinlerinde, bebek doğduktan sonra mümkün olduğunca değişiklik yapmamak gerekiyor. Bu nedenle hamilelik döneminde yavaş yavaş büyük çocuğun uyku ve park rutinini babaya devredin ki bebek geldiği için annem beni uyutamıyor ya da parka götüremiyor demesin.

- Çocuğunuzun ona küçük gelen kıyafetlerini ve bebeklik oyuncaklarını ona sormadan bebeğe kullanmayın. Nereden hatırlayacak demeyin, fotoğraf ve videolardan fark ediyorlar.

- Bebek görmeye gelenler büyük çocuğa hediye almayı unutabiliyor. Büyük çocuk için birkaç hediye alın, evde göremeyeceği bir yere koyun. Böyle bir misafir geldiğinde verirsiniz. Eve gelen misafirleri önce büyük çocuğunuzu sevmeleri konusunda uyarın.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Başka sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum. İki çocuklu hayat, tek çocuğa göre daha zor ama keyifli tarafları da çok. Tecrübe ile çocuk büyütmek daha kolay ve büyük çocuktan çok şey öğreniyorlar.

Bence en zor tarafı, iki çocuk arasındaki ilişkiyi doğru yönetebilmek. Bu konuda biraz okuma yapmanızı tavsiye ederim. Kardeş Rekabeti kitabı ile başlayabilirsiniz.

Maşallah bütün felaket tellallari çevrenizde. Keşke şunu deseler; evet zor olabilir, belki kendine, eşine vakit ayırmakta zorlanacaksin. Ilk çocuğun belki kıskanacak zorluk çıkaracak ama büyüyecekler öyle veya böyle bu süreç geçecek. Büyüdüklerinde sen tüm zorlukları unutmuş olacaksın. Onlar büyüyüp birbirlerini insallah çok seven kardeş olduklarında belki içinden 3. Bir çocukta olsaymış fena olmazmış bile diyebilirsin.. Ablam da ilk yegenim cok huysuz uyumaz yemek yemez etmez diye 2. Cocugu hep geciktirdi. Ama 2. Cocugu o kadar uyumlu, uyumasi, yemesi icmesi hic zorluk cikarmadi. Bilseydim boyle olacak daha erken yapardim 2. Cocugu diyordu. Bilemezsin belki de korktugunuz gibi olmaz. Zaten ilk bebekten zorluklara aliskin olan 2. de tecrubelenmis olur ustesinden gelir. Benimde bir tane kızım var 2 buçuk yaşında, şuan bir kardeşe hazır olmadığı için 4 yaşlarında 2. Çocuğu düşünüyorum. Sağlıcakla kucağınıza alın insallah. Kötü konuşanları duymayın.

Şimdiden kendinizi neden strese sokuyorsunuz herkese kulağınızı kapatın bence kendi hayatınıza bakın. Hayatı akışına bırakmak en mantıklısı su akar yolunu bulur. Sizde alışacaksınız iki çocuklu hayata insanoğlu herşeye alışıyor .

Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...

Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Tek çocuk az 2 çocuk çok derken ikinciyi yarım mı yapalım anlamadım 🤣
Böyle saçma düşüncelerden nefret ediyorum yapıyorsam ben yapıyorum sana çocuğuma onu al bunu al mı diyorum çocuk yapmazsın kısır derler yaparsın tek çocuk şımarık olur illaki kardeş lazım derler ikinciyi yaparsın nasıl bakacaksın derler . Öyle sorulara saçma sapan düşüncelere tavrınız net olmalı SA-NA-NEE

Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...

Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Benim 3 yaşında kızım var ,planlı hamilelik yaptım ikinci yeni oldu . doguma gityiğim gune kadar her gun kızımı parka götürdüm ,oyun oynadık . hiç dıslanmadı . bebek oldu ,sürekli hediye aldım kardeşin aldı dıye , hastaneye getırdım ben toparlanınca anlasın dıye bak kardes aldık dedim , sonra eve gelince ben toparlanana kadar babası teyzesi ilgilendi hep . tabi benden ilgi bekliyo sürekli benee elimden geldiği kadar oyun oynuyrm elbette bazı zorlukları var ama hiçte aynaya bakamıyrm , falan olmuyo şükür ediyrm bu halime . rabbim olmayan herkesede versin . hiç korkma 😊

Zorluklar olabilir ama cocuklarınızın gelecegi icin dusunsun bir de. Kardes hic bi seye benzemiyor, benim kardesimle aramda 7 yas var o varken hic bi arkadasa ihtiyacım yok. Saglıkla gelsin insallah bosu bosuna canınızı sıkmayın hic

Merhaba,

Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Benim iki kızım var. Aralarında 5 yaş fark var. Hamilelik ve yenidoğan sürecinde dikkat ettiğim konuları yazayım.

- Öncelikle karnınız çok belli olana kadar kardeşi olacağını söylemeyin. Çevrenizdeki insanları da bu konuda uyarın. Bebek geliyor haberi, büyük çocuk için kaygı uyandırıcı bir durum. Bu nedenle, ne kadar geç öğrenirse o kadar iyi.

- Büyük çocuğun rutinlerinde, bebek doğduktan sonra mümkün olduğunca değişiklik yapmamak gerekiyor. Bu nedenle hamilelik döneminde yavaş yavaş büyük çocuğun uyku ve park rutinini babaya devredin ki bebek geldiği için annem beni uyutamıyor ya da parka götüremiyor demesin.

- Çocuğunuzun ona küçük gelen kıyafetlerini ve bebeklik oyuncaklarını ona sormadan bebeğe kullanmayın. Nereden hatırlayacak demeyin, fotoğraf ve videolardan fark ediyorlar.

- Bebek görmeye gelenler büyük çocuğa hediye almayı unutabiliyor. Büyük çocuk için birkaç hediye alın, evde göremeyeceği bir yere koyun. Böyle bir misafir geldiğinde verirsiniz. Eve gelen misafirleri önce büyük çocuğunuzu sevmeleri konusunda uyarın.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Başka sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum. İki çocuklu hayat, tek çocuğa göre daha zor ama keyifli tarafları da çok. Tecrübe ile çocuk büyütmek daha kolay ve büyük çocuktan çok şey öğreniyorlar.

Bence en zor tarafı, iki çocuk arasındaki ilişkiyi doğru yönetebilmek. Bu konuda biraz okuma yapmanızı tavsiye ederim. Kardeş Rekabeti kitabı ile başlayabilirsiniz.
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ediyorum. Kızım surekli kardes istedigi icin ona bu haberi vermis bulunduk. Ogrendigimizden beride karnimi opuyor seviniyor. Ama diger tavsiyelerinizde cok haklisiniz ve mutlaka deneyecegim :KK200: Hoppa

3 oğlum var çok güzel cok tatlı bir yoğunluk var hayatımda evet hiç birşey eskisi gibi olmuyor ama şimdi biri evde olmasa inanılmaz bir eksiklik hissediyorum
Daha plânlı yaşıyorum ve saatler dakikalar daha kıymetli şimdi hepsine de yetiyorum hepside çok özel hissediyor kendini ve kendimle de ilgileniyorum

Benim 3 yaşında kızım var ,planlı hamilelik yaptım ikinci yeni oldu . doguma gityiğim gune kadar her gun kızımı parka götürdüm ,oyun oynadık . hiç dıslanmadı . bebek oldu ,sürekli hediye aldım kardeşin aldı dıye , hastaneye getırdım ben toparlanınca anlasın dıye bak kardes aldık dedim , sonra eve gelince ben toparlanana kadar babası teyzesi ilgilendi hep . tabi benden ilgi bekliyo sürekli benee elimden geldiği kadar oyun oynuyrm elbette bazı zorlukları var ama hiçte aynaya bakamıyrm , falan olmuyo şükür ediyrm bu halime . rabbim olmayan herkesede versin . hiç korkma 😊
Yaaa umarim bende ustesinden gelirim sizin gibi :)
3 oğlum var çok güzel cok tatlı bir yoğunluk var hayatımda evet hiç birşey eskisi gibi olmuyor ama şimdi biri evde olmasa inanılmaz bir eksiklik hissediyorum
Daha plânlı yaşıyorum ve saatler dakikalar daha kıymetli şimdi hepsine de yetiyorum hepside çok özel hissediyor kendini ve kendimle de ilgileniyorum
Ne mutlu size umarim bende sizin gibi olurum

Anne olunca anladim ki gercekten annelerin sihirli degnegi varmis!!!
Tamam baslarda 2 cocukla kendine zaman ayiramiyor olabiliriz ama hepsi sürecin bir parçası..
Düzen oturacak sonrasinda herşey oncekinden daha da güzel 💫
Saglık olsun herşey olur hayirli olsun bebegin saglıkla gelsin 🧿

Zorluklar güzelliklerle kol kola.
Zor diye bir dünya keyifli şeyden vazgeçmiyoruz degil mi?
Saglikla kucaklayin.

Kardeş iyidir mesela siz tek çocuk musunuz ? Ben hep iyi ki tek çocuk değilim derim hep :) Kardeşime sarılınca tüm sıkıntılarım gider, beni anlar ben onu anlarım, dertleşiriz...

3. cocuktan bildiriyorum onlar oynuyor ben şuan salonda uzanıyorum sanıldığı kadar vakitsiz değilim
Öncelikle sakin olun negatif düşünceleri kovun evet eskisi gibi olmuyor ama yeni düzene alışacaksıniz bi donem sizi zorlayacak sonra geçecek sonra kısmen yine yorulacaksiniz inişli çıkışlı yaşanacak tüm bunlar
Cocuk sayısı kişinin kendi kararıdır ayni şekilde ebeveyn olmayı istememekte oyle
Kotu örnekleri de var maalesef ama benim hayattaki en sevdiğim ve güvendiğim kişi kardeşim olunca tek cocuk olsun istemedim
Çekinmeden her şeyi paylasabilicegi biri olsun istedim
Arkadasimi ne kadar seversem seveyim bi kardeşimin yerini tutmaz
O yüzden olumsuz düşünceleri uzaklastirip kızınızla yeni hayatınızın hayallerini kurun beraber buyutebileceginiz minik insana odaklanin

Benim ilk oglum kizinuzdan daha kücüktü kardesi dünyaya gelince. Bence her bebekte ilk sene anne kendine daha az zaman ayirabiliyor. Bu normal uykusuzluk, emzirme olayi, temizlik aksiyor felan. Ama zamanla hersey tekrar yerine oturuyor. Biz bazen herseyin hemen olmasini istiyoruz, halbuki her yeni cocukta adapte zamani olur. Biz ikinci bebek dogunca suna dikkat ettik: Ben her gün büyük ogluma ayri zaman ayirirdim. Esim bebegi alir bakardi bende tek büyük oglumla oynar gezdirirdim. Esimde ayni öyle. Yani hep göz önünde bulundurduk yinede. Oda hic kardesini kiskanmadi. Simdi ikisi bir arada bir güzel de oynuyorlar (ara sira oyuncak kavgasi haric).ben ikinci cocugu hic öyle öcü gibi görmüyorum.

12 yaşında tek cocuk annesi olarak yazıyorum, en iyisini yapmışsınız. çocuk için en iyi şey rahatlık değil, bir oyun arkadaşı, beraber hatıralar biriktireceği bir yoldaş. ayrıca iş yükü de misliyle katlanmıyor. siz dengeyi sağladığınızda, onu da unutmadığınızda, çocuğun yaşadığı duygular, kıskançlık, sevgi, anneye düşkünlük gösterme, hepsi sağlıklı.

tek çocuk büyütmek inanın daha zor. ben devamlı oğlumun kuzenlerini evde yatılı ağırlıyorum, sırf keyfi yerine gelsin diye. hafta sonu boyunca kuzenleri var diye, oyun aşkına hep erkenden kalktı heyecanla. onlar gitti, bu saate kadar uyuyor, kalkıp beraber koşturacağı biri yok çünkü.

ve 4-5 yaşlarındayken anlaşılmıyor tam ama özellikle 8 yaşından sonra çocuk artık anne babadan çıkıyor. sosyalleşme ihtiyacı, akran ihtiyacı duyuyor. ve kardeşiyle de büyük bir bağlanma yaşıyor.

ben sağlık sorunları sebebiyle düşünemiyorum ama mümkün olan bir zamanda oğlum kaç yaşınd olursa olsun, ikinci bir çocuk yine istiyorum.

yanliz bir de nazar inanisi var,
bazi insanlar sirf nazar degmesin diye dusunduklerinden hep kotuyu anlatiyorlar, iyi olan bir seyi anlatmiyorlar.

2 cocukluyum,
bir gunum bazen oyle anlatildigi gibi geciyor, baska bir gunum tamamen farkli geciyor,
ayni ailede bile tek tip bir tarzimiz olmazken, herkesi gruplayip cok couklular soyledir, tek cocuklu aileler boyledir nasil denebilir ki.
he he deyin gecin, uzerine cok dusunmeyin bile.

elbette kotu gunleriniz de olacak, mental olarak buna da hazir olmaniz gerekli ama.

Bana göre bı çocugun varlığı bile kendi dünyamizin sonu, çok ağır çok sıkıcı çok zor filan

Back
X