1 cocuk hic cocuk 2 cocuk cok cocuk diyorlar

Biz de 1 cocuk 1 cocuk , 2 cocuk hic cocuk derler😅
Cunku biraz buyuyunce kardes kardeş oynuyorlar .tek cocuk daha cok ilgi istiyor .

Boyle seylere takilmayin. Saglikla dogsun bebeginiz. 5 yas arayla 2 cocugum var , zor zamanlari da oldu elbet ama abartılacak gibi degil.
Tek cocukken de benim icin zordu. İkinci de tecrubeli oldugum icin daha kolaydi.

amaan ben tek çocuk büyüteceğim kardeş düşünmüyorum dediğimde de aaaa hiç tek çocuk büyütülür mü sonra pişman olacaksın vs cılar başlıyor. o zaman gel sen büyüt , maddi olarak da bir el at bana ikinciyi yapayım diyemiyorum tabii. kısmet deyip geçiştiriyorum. her ne yaparsak yapalım illa aksini söyleyenler olacaktır. kulak tıkamak en doğrusu.

Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...

Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Canım 5yasina girecek bir oğlum 2yasina girecek bir kızım var.eger eşin yardımcıysa sana hiç korkma denilen gibi hayat zindan olmuyor 😀insan alışıyor zamanla iki çocuk bile kolay gelmeye başlıyor.kuaforumede gidiyorum düzenli alışverişe de herşeye zaman oluyor yani 😀tabi bu duruma alışmak için 1yilimi verdim herşey güllük gülistanlık tabi ki değil 😀

Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...

Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Kardeş candır herşeyin bı zorluğu var sonuçta😀 sen bakma felaket tellalligi yapanlara😀 oğlum kreşe giderken kızı koyuyorum bebek arabasına gidip geliyoruz beraber.ilk günler bocalama oluyor sonra yeni düzene alışıyorsun keyif almaya basliyorsun 😀

Bir oğlum var 6 buçuk yaşında şimdi 3 aylık da ikizlerim var. Harika birşeyler ya bayılıyorum onlarla vakit geçirmeye 😍 Allah'ım iyiki nasip ettin bundan daha güzeli ucuzdur herhalde diyorum.. eğer planlı programlı biriysen herşey çok çok daha harika bir hal alıyor 😍 Rabbim isteyen herkesin kucağını çifter çifter doldursun inşallah 🥰🥰 bebişin hayırlı olsun canını sıkma, keyfini çıkar kuzum 😘

1 de doğursan 5 te doğursan emin ol diyecek bir şeyleri var mutlaka.
O yüzden sen ne istiyorsan ona göre planla yaşa.
1 mi, 2 mi ?

Canın nasıl istiyorsa öyle yaşa çünkü bakacak, doğuracak olan sensin.

Bu üç ay içinde AVM lere de gittim (ihtiyaçtan, yoksa korona zamanı gitmezdim) kahvaltıya gittim kardeşlerimin evlerine, bakımımı da yapıyorum, oğluşum bu ara biraz uzakta, kuzenleriyle babaannesinde takılıyor. Ben keyif alıyorum şükür ya. İki böceği bir de oglusumu atıyorum arabaya parka filan gidiyoruz. Üç çocuk anası oldum bir an da ya şaşkınım mutluyum 🥰 Allah'ım versin tüm isteyenlere inşallah inşallah...

buna da çok katılıyorum
2 çocuğun ilk 3 yılı zor
ama ondan sonra beraber oynuyorlar genelde
tek çocuğu eyleyense hep anne baba olmak zorunda kalıyor
yani hem güzel hem de zorlayıcı tarafları var her şeyde olduğu gibi
hem artısı var hem eksisi

ama hamile kalmış olsam bu kadar tek çocukta kalma taraftarı olan biri olarak bile bütün eksileri silinir benim için.
tek çocuğa ya kedin bakacaksın, ya bilgisayara bırakacaksın. ekranları kapatıp, hadi şimdi kendi kendine oyalan diyemezsin. bizim bütün tatillerimizde çocuk ihtiyacı olur, ben bir yolunu bulurum.

beraber doğum yaptığımız bir arkadaş vardı. oğullarımız 9 aylıkken o ikizlere hamile kalmıştı. çok acımıştım haline. şimdi onun evine gidiyorum, çocuklar büyümüş, birbirleriyle o kadar güzel oynuyorlar, o da keyfini sürüyor. ben hala aktivite peşinde.

Tam vaktinde hamile kalmışsınız, sizi kararınızdan dolayı tebrik ediyorum, iki yavrunuzada upuzun sağlıklı bir ömür dilerim
Öncelikle işe başkalarının hayatınız hakkında yorum yapmalarına izin vermeyerek işe başlayın
Kiminin tek çocuğu vardır, okadar zor bir çocuktur ve anne çocuğu hayatını doğru yönetemediği için hayat zindan olur.kiminin üç çocuğu vardır yönetmeyi ve disiplini olması gerektiği gibi oturtmuştur çok rahat bir hayatı vardır.
İş tamamen sizde bitiyor, çocuğunuzu şimdiden kardeşli hayata hazırlayabilir düzenli bir programa alıştırabilirsiniz. Bebek doğduğunda çocuğunuz 5 yaşında olacak ve okula başlayacak, ya tam gün yada yarım gün evde olmayacak, evde olmadığı sürece ilgi ve sevgi görmeye devam edecek, sizde bebeğinizle kendinizle rahatça ilgilenebileceksiniz. Ev işlerinde yardım alarak da düzenli olabilirsiniz, yardım almadan da düzeni oturtursanız hiç zorluk çekmezsiniz. Belli bir programa uyarak yaşamanız yeterli. Bebek doğduktan sonrada hergün parka gitmeye devam edebilirsiniz, bebeği arabasına koyar çocuğunuzu elinden tutar gidersiniz, üçünüz içinde çok rahatlatıcı olur. Çocuğun düzenini bebeğe göre değilde bebeğin düzenini çocuğa göre alıştırın, ikiside sizin düzeninize uysun mis gibi yaşayın. Çok çocuklu yabancı annelerin videolarını izleyin size ilham olur. İlk başta biraz zorlansanızda kararlı programlı davranırsanız gayet bakımlı mutlu temiz bir evde yaşayan iki çocuğuyla mutlu olan bir anne olmanız hiç de imkansız değil. 9 aylık süreçte ön hazırlık sonrasındada harekete geçiş tek ihtiyacınız olan. Çocuğunuz için de aileniz içinde çok iyi bir karar vermişsiniz.hiç aklınızı bulandırmayın

Oğlumun okadar arkadaş ihtiyacı varki 4 yaşından beri evde çocuk bakıyorum komşu çocukları geliyo anneleri de sağolsun oğlum yalnız diye gönderiyo özellikle kışın yazın sosyal ortam buluyorum ona bisiklet paten sürüyor arkadaş buluyo ama kışın oda olamıyor pandemi de okadar ağladı ki uykudan ağlayarak uyandı yalnız ben yetemedim komşu çocukları gelemedi köpek alalım bari diyodu yavrum çocuğum olmuyodu allah oğluma kardeş nasip etti diye çok mutluyum aynı seyleri yaşamışız kardeşi gibi kıymetli dostları olsun inşallah oglunuzun 😍
amin. teşekkür ederim :) siz de güle güle büyütün inşallah iki yavrunuzu da. oğlum 7 yaşında, birgün kardeş filan konusunu açmışken, bak dedim şu arkadaşın da tek çocukmuş. o da benim kadar sıkılıyor mudur anne diye sormuştu tüm masumiyetiyle . içim cız etmişti.

bu süreci ben de iyi yönetmeye çalıştım. ama mahalleden çocukları eve doldurdum, kuzenleri, beraberinde halaları sürekli kaldı, çalışıyorken sabah 6 da kalkıp, aktiviteler yaptık beraber. yani pek çok olumlu, olumsuz noktası vardır ama anne için daha yorucu bir şey. bir tek kardeşin yerini bir sürü insan dolduramıyor.

o yüzden konu sahibi için de, yaş aralığı çok güzel. endişelenecek bir şey yok. yalnızca boş boş konuşan insanlar var muhtemelen onu kaygılandıran.

Siz çocuğa değil çocuğunuz size uyarsa hiç sorun yaşamazsınız. 3-4 aylık olana kadar biraz zorlanırsınız sonrası güzel olur inşallah.

iki cocuk cok zor diyenlere klasik tavsiyem, bir tane daha cocuk yapin, uc cocuk olunca ikinin kiymetini anliyorsunuz :)))

saka bir yana cocuklarinizin arasinda yas var, bence o yuzden cok zor olmaz. genelde arka arkaya olan 2 cocuk cok zor oluyor. zaten cok problemli degilse bebek bakimi kolay oluyor, eger emzirirseniz, cocugunuzla parka vs rahat gidersiniz, o oynarken siz de emzirirsiniz, acik havada bebek daha rahat oynar. bebek ayaklanmaya baslayinca da ablasi okula gitmis olur. eger okul yasi gelmemisse bile yarim gun de olsa grese gonderin bence, cok rahat edersiniz. benim 4.5 yasinda oglum 2 ay once krese basladi, o kadar memnunum ki. evden cikinca cocuk da mutlu oldu, hem de cizgi filmden de uzaklasti.

İkinci çocuğu doğuralı 9 ay olmuş bir anne olarak bildiriyorum gelin burası çook güsel ☺️
tabiki zorluklar var, tabiki kendinize zaman ayırmakta zorlanacaksınız, tabiki ağlama krizlerine gireceksiniz, tabiki yetemediğinizi düşüneceksiniz, tabiki banyoya vakit ayıramayacaksınız..... ama bunların hepsi ilk bebeğiniz olduğunda da olmadı mı ve hepsi zamanla geçmedi mi?
Benim kızım da bebeğim doğduğunda 4 yaşındaydı kıskançlıklar, istememe olmadı mı oldu ve bebeğim gülümsemeye ablasının peşinde emeklemeye başlayınca hepsi geçti, şu an bütün ihtiyaçlarını ablası karşılamak istiyor ☺️
Hastaneye aşıya, kontrole gittiğimizde ağlıyor hastaneden geldi tekrar orda alırlar diye korkuyor defalarca anlatmamıza rağmen korkusu var ☺️
ihmal etme korkusuna gelince bebeğin bazı ihtiyaçlarını birlikte gidermek etkinlik gibi geliyor kızıma, ona özel faaliyetler düzenleyince de daha rahatlamış olduğunu hissediyorum
Kreşe yollayacaktık aslında bu sene ama bir yerde okumuştum eğer daha öncesinde gittiği bir yer değilse erteleyin yoksa bebekle gelince evde istemediği uzaklaştırıldığı hisine kapılır yazıyordu hem pandemi hem bu durum sebebiyle erteledik seneye göndericez :anne:

Benim 3. Doğdu, Sitedeki tüm çocuklar annelerine baskı yapmaya başladı bizde kardeş istiyoruz diye 😄. Kızlarım hele bebek arabasını sürüyorlar sitenin içinde, bir havaları var ki sormayın. Ortanca kızım kardeşini sevmek için yaklaşanlara korona var elinizi sürmeyin diye uyarıyor. Bizim için de çok iyi oldu evde yeni bir nefes, tatlı küçük bir minik. Büyük kızım bir kardeş daha istiyor abla olmayı çok sevdi.

Ay ne alakası var ya insanların dediklerini neden bu kadar takıyorsunuz boşverin gitsin

Bir çocuk garip, iki çocuk rakip, üç çocuk denge, dört çocuk berekette derler...
(Bereketli anne🤣)
3 denge falan değil🤣

Konu sahibi etrafımızı agzıbdan bal damlıyormuş masaallah

Güle güle büyütün.

Çocuk yokken cocuklu hayata grciş nasıl olduysa tek çocuktan iki çocuga grciş de öyle oluyor.
Önce bocalama zorlanma oluyor elbette ama tabi ki zamanla düzeliyor.

3 denge falan değil🤣

Konu sahibi etrafımızı agzıbdan bal damlıyormuş masaallah

Güle güle büyütün.

Çocuk yokken cocuklu hayata grciş nasıl olduysa tek çocuktan iki çocuga grciş de öyle oluyor.
Önce bocalama zorlanma oluyor elbette ama tabi ki zamanla düzeliyor.
Derler de derler bacım.
Dört çocukla bereketi bende dört değil ondört gözle bekliyorum🤣

Tek çocuk nereye kadar kolaymış ben tek çocuktum ve çok mutlu değildim. Benim iki çocuğum var he çok yorucu ama ne yapalım Allah yardım eder!

Back
X