• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.evliliginden boşanip da 2. Yapanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hayatbahane

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
52
34
38
"Yastik degisti mi kader degismez "bende bosanma asamasindayim insanlarin bana bunu demeleri tedirgin oldum.Herseyi bilen rabbim.siz bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz .Derler ya insanin ne ömrü ne rizkı ne de eşi degirmezmis insanlarda bu sozlerden yola cikiyorlar rabbim herkese guzel kaderler yazsin☺

"Yastik degisti mi kader degismez "bende bosanma asamasindayim insanlarin bana bunu demeleri tedirgin oldum.Herseyi bilen rabbim.siz bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz .Derler ya insanin ne ömrü ne rizkı ne de eşi degirmezmis insanlarda bu sozlerden yola cikiyorlar rabbim herkese guzel kaderler yazsin☺
Kendinizin de dediği gibi her şeyi bilen rabbimiz .daha ilk evliliğinizden ayrılma aşamasındayken 2.evliliği düşünmeniz , yastıkla kaderi eşleştiren düşünceleri kafaya takmanız doğru değil gibi sanki. Şuan içinde bulunduğunuz duruma odaklanmalısınız bence.

Yastık değişir kader değişmez lafının ben Ali yerine Veli ile evlenseydin yine şimdi yaşadığın problemleri yaşardın manasında olduğunu düşünüyorum. Yani boşanmak senin kaderinmiş, her halükarda yaşayacaktın bunu canını sıkma diyor olabilir insanlar. Yeniden evlenmekle bağdaştıramadım. Hakkınızda hayırlısı...

What? 🙄

hangi insanlar diyor bunları hiç duymadım.
insanın eşi değişmez miymiş🤣
milletin totosundan uydurduğu laflara inanmaya meraklı olursanız değişmez tabi.

Kendinizin de dediği gibi her şeyi bilen rabbimiz .daha ilk evliliğinizden ayrılma aşamasındayken 2.evliliği düşünmeniz , yastıkla kaderi eşleştiren düşünceleri kafaya takmanız doğru değil gibi sanki. Şuan içinde bulunduğunuz duruma odaklanmalısınız bence.
Doğru söylüyorsunuz. Kafam karmakarisik hep kendime acaba demeye de basladim.Boşanma asamasi da yorucu duygular yönetemiyorum yani anlayacaginiz ne dusunecegimi sasirdim

Geçen bir psikolog insanların aslında ikinci evliliklerin aynı şeyi yaşamalarının kendilerinin davranışlarında bir değişim görülmemesi ile ilgili bir durum olduğunu söyledi.
Düşününce hak verdim.
Karşımızdaki insanlar değişse de biz aynı şekilde iletişim kurmaya devam edersek bir noktadadan sonra alacağımız cevap aynı olacaktır.
O yüzden ayrılıktan sonra ilk yapacağınız şey kendinize yatırım yapıp iletişim becerilerinizde değişim göstermek, içimizdeki çocuğu büyütmek için terapi ve eğitimle almak.
Sonrası Allah kerim.

Her insan bir değil ilk eşin kötü diye 2.eşin de kötü olacak değil ya.Sadece ders Alman gerekiyordu belki de sınandın .Sadece ders olarak bak olaya

Geçen bir psikolog insanların aslında ikinci evliliklerin aynı şeyi yaşamalarının kendilerinin davranışlarında bir değişim görülmemesi ile ilgili bir durum olduğunu söyledi.
Düşününce hak verdim.
Karşımızdaki insanlar değişse de biz aynı şekilde iletişim kurmaya devam edersek bir noktadadan sonra alacağımız cevap aynı olacaktır.
O yüzden ayrılıktan sonra ilk yapacağınız şey kendinize yatırım yapıp iletişim becerilerinizde değişim göstermek, içimizdeki çocuğu büyütmek için terapi ve eğitimle almak.
Sonrası Allah kerim.
Tesekkurler .Aslinda benimde dusuncelerim bu sekilde insanlarin bakis acisi degisik oldugu icinn etkisi altinda kalabiliyorsun konusa konusa .

Tesekkurler .Aslinda benimde dusuncelerim bu sekilde insanlarin bakis acisi degisik oldugu icinn etkisi altinda kalabiliyorsun konusa konusa .

Bu süreçte insanlarla neşeyi, eğlenceyi paylaşın. Yalnızlaşmayın. Ancak sıkıntılı durumlarınızı ise terapist ile görüşün. Başka başka insanların fikirlerini dinleyip uymamak lazım. İşte orada büyümemiş olduğunuzu gösterir.

Bismillah bi birinciden boşanın
2.ye Allah kerim der bakarsınız sonra
Evlilik meraklisi degilim cok sukur ama bosanan insanlar bilir cevrenin yarattigi etkiyi .1.bosan 2. Allah kerim ne demek allah kismet ederse tabi olacak 2. Ama ben suan da hemen evlenecem demedim yazimda sordugum soruyu duzgün okuyun lutfen

Saçmalığın daniskası olduğunu düşünüyorum. 17. Yüzyılda değiliz kafanıza takmanız gerekenler böyle hurafeler değil iklim krizi falan

Evlilik meraklisi degilim cok sukur ama bosanan insanlar bilir cevrenin yarattigi etkiyi .1.bosan 2. Allah kerim ne demek allah kismet ederse tabi olacak 2. Ama ben suan da hemen evlenecem demedim yazimda sordugum soruyu duzgün okuyun lutfen
Yazınızda soru yok
Nesini düzgün okuyayım?

Yok aksine bende şunu diyorum. " Bir cephede kaybedersin, başka cephede destan yazarsın." Kurtuluş Savaşında bütün muhabereleri kazanmadık ama sonuçta Cumhuriyeti ilan ettik.
Bende ilk evliliğimi genç yaşlarda yaptım. Yanlış bir insandı. 2. Evliliğimi kendi karakterime daha uyan, ortak amaçlarımın olduğu bir adamla 3 sene önce yaptım. Allah nazardan saklasın hayatımın en huzurlu dönemini yaşıyorum.
Siz hele önce kazasız belasın boşanında sonrasına sonra bakın. Önce kendinizi dinleyin. Biten evliliginizin muhasebesini yapın. Almanız gereken dersleri çıkarın. Yoksa yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsiniz. Aklı selim ve sakin hareket edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X