1 hafta geriden gelişiyor bebeğim

Arya_35_03_1912

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
4
0
1
26
Merhaba ben gebeligimi 1 aylıkken öğrendim ve ba dönmesi yandım 3 gün hap kullandım sonra regl gecikince kan testi yaptrdm hastaneye gitim gebelik varmis en aon reg tarih 05.06.2018 tarihinde ilk 2 buçuk hafta dendi sağlıkocağında hastaneye gitim 4 haftalıkdendi bird kontrolere gitim 4 buçuk hafta dendi sağlıkli 5 hafta doldurdum dedim tam kontrole gidiyorum çocuk 6 haftalık dendi bugün hastaneye gitim gebelik 7 haftalık olmasigerekirken 6 haftalıkmis 1 hafta geriden geliyormuş ya yumurtalama geç olmuştur yada bebek sakattr kurtaj olcaksin ikisinden biridedi ben napmaliyim nolur yardimci olun nasıl 1 hafta arayi cocuk
gelişimini iilerletebilirim

Bence bu sorun değil
Yumurtlama günüyle ilgili bir durum olabilir ya da ultrasonla alakalı olabir
Benim kızımda kafası 2 hafta geride dediler hatta doğum yapacağım gün kilosunu 2500 demişlerdi vee 3 kilo sağlıklı doğdu

Ya çok korktum inanki anlamadım bile kürtaj derlerse napmaliyim hap kullandım ama bilmiyordum gebe oldugumu ya kürtaj denirse çok korkuyorum ıns dediğiniz olur ilk çocuğum olucak tabi sorunu olmazsa

Aaa ne kürtajı kız ne alakaaa... Sakat olup olmadığını o haftadan zaten zor görürler. Şunu kesin ve net bilgi olarak söyleyebilirim: ultrason cihazi bu tür tespitlerde güvenli DEĞİLDİR!! Kesinlikle çok hata yapılyor ilk bebeğim tersti ve 39 haftada doktor suyun az hemen sezaryen olman lazim dedi. Olmadım başka doktora gittim yoo suyun yeterli dedi. Cihazda fark olabiliyor. Ablama mesela çocuğun kesin down sendromlu dediler aldır istersen dediler çocuk sağlıklı doğdu düşünsene!!! Ikinci çocuğumda da bacakları kısa gelişimi geride dediler çocuğumda hiç-bir sıkıntı yoktu elhamdulillah.
Sakın endişe etme. Ultrason her zaman kesin bilgi veren bir cihaz degildir. Başka bir doktora git ayrıca hiçkimse sana kürtaj OLACAKSIN diyemez bu kadar emin konuşamaz. Çocuğunun canına kıyma onu sana Allah verdi. Bence başka bir doktora git.

Sizce çocuk gelişimi için neler yemeliyim neler tuketmeliyim 1 hafta arayi nasıl kapatabilirimm nasıl gelişimi tamamlanır bilgi verir misiniz

Gecmis olsun canim. Bence arastir ve en iyi hastaneye git. Mesela istanbuldaysan gaziosmanpasa avrasya hastanesine git. Meric bey var orda. 80 tl muayne ucreti
. Sokak aralarindaki doktorlara gitme kafan karismasin. Kolan hastanesine git yada. Yani buyuk hastaneler daha iyu

Merhaba ben gebeligimi 1 aylıkken öğrendim ve ba dönmesi yandım 3 gün hap kullandım sonra regl gecikince kan testi yaptrdm hastaneye gitim gebelik varmis en aon reg tarih 05.06.2018 tarihinde ilk 2 buçuk hafta dendi sağlıkocağında hastaneye gitim 4 haftalıkdendi bird kontrolere gitim 4 buçuk hafta dendi sağlıkli 5 hafta doldurdum dedim tam kontrole gidiyorum çocuk 6 haftalık dendi bugün hastaneye gitim gebelik 7 haftalık olmasigerekirken 6 haftalıkmis 1 hafta geriden geliyormuş ya yumurtalama geç olmuştur yada bebek sakattr kurtaj olcaksin ikisinden biridedi ben napmaliyim nolur yardimci olun nasıl 1 hafta arayi cocuk
Tavsiyem doktorunuzu değiştirinnn

Sizce çocuk gelişimi için neler yemeliyim neler tuketmeliyim 1 hafta arayi nasıl kapatabilirimm nasıl gelişimi tamamlanır bilgi verir misiniz
Boşuna stres olmayın. Ben diyetisyen eşliğinde besleniyorum. Ben kilo alırken bebek ufak biraz. Yapacak birşey yok. Arkadaşım çok bilinçli beslendi. 15 kilo aldı bebek 2700 doğdu...

Bir hafta geriden gelmesi bir sıkıntı değil ki. Düşün bazı bebekler 2500gr doğuyor bazıları ise 5000gr bu iyi ya da kötü değil ki her bebeğin yapısı gelişimi farklı.

Istanbulda isen Kolan hastenesinde Günay Gündüz hanım var onu tavsiye ederim çooook bilgili güleryüzlü ve Avrupada da eğitim almış orda da çalışmış ve çok tecrübeli kesinlikle öneririm.

Üzülme benim bebeği 2 buçuk haftalık gerideydi çok şükür hiç birşey olmadı iki hafta önde yada geride olmasında bir sakınca görülmüyor. Başka bir dr daha görünmeni tavsiye ederim. Bu arada renkli ultrasonda detaylı gözükecektir. Bol bol protein beslen ve muz ye

Bunun icin bisy yapamazsin canim.O gelisiyorsa senden beslenecek her turlu.1 hafta 'gerilik' olarak tanimlanmaz zaten.
Bu haftalarda da bunlar normal seyler.
Sen bence once doktorunu degistir.

Ilerleyen haftalarda gununu yakalar yeri gelir önde cikar.Hatta sonradan bas cevresi baska hafta karin cevresi baska hafta bile cikar.
Sen duani et bol bol strese girme bosuna hersey yolunda gorunuyor.
2 doktor arasinda milimlik olcumler bile farketse farkli cikar.Milimlerle olcuyorlar daha oyle dusun.El ayari sonucta ve asagi yukari orantilarla veriliyor bu bilgiler.

Bende gebeliğimi öğrenmeden önce enfeksiyon için ilaç kullandım. Ilac bitti kontrole gittiğimde hamile olduğumu öğrendim.
Doktorum sorun olmaz dedi.
Sonra sinüzit oldum 3 ay civarı yine antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.
Son haftalara geldim artık bu geride ileride muhabbetini hiç yapmadı doktorum hep söyler kg şu ama -+300-400 gr farkeder diye.
Son kontrolümde 3.160kg civarıydı yine dedi +-400 gr farkeder diye.
Nasıl bu kadar net ve emin konuştu anlamadım.
Bundan önceki gebeliğimde de kızım 2.870kg doğdu hemde 39 haftada,doktor bir kez bile demedi,geride vs diye. Küveze bile girmedi kızım,hafif sarılığı vardı ona rağmen. Şimdi 6 yaşında.
Kendinizi üzmeyin,başka doktora gidin

Canım hayırlı olsun Rabbim kucağına almayı nasip etsin evladını canını sıkıp hiç strese girme doktorlar abartıyor korkutmuş biraz seni herşey yolundadır inşaallah dollenmeyle alakalıdır insaallah

Back
X