1 haftadır rüyalarımdan kurtulamıyorum

Eşim de istiyorsan konuşalım derdini çözmezsen böyle kalacak dedi. Ama biliyor o da annesiyle konuşunca geçmeyecek konular sadece benim içim rahatlamış sözler içimde birikmemiş olacak.
Konuşmak istemediğimi ancak bir kez daha böyle bir konu ile karşılaşmak istemediğimi ifade ettim. Eşimin beni anladığını düşünüyorum umarım

Poker surattan kastım o aslında.
Hani sınırlarıma müdahale ettirmeden gelebildim noktaya kadar geldim. Ancak artık etmek için elinden geleni yapıyor. Müsaade etmediğimiz farkettiği zaman da iyi anne rolü ile aman iyi olun siz yoğunsunuz aman huzurunuz kaçmasın gibi söylemlerle manipüle etmeye çalışıyor. Ben de tabi yoğunuz anne yarına işlerimiz var gidelim diyiveriyorum, ona göre aa yok önemli değil geceler geçsin saatler geçsin biz yeter ki oturalım sizin uykunuz gelene kadar modunda yaklaşmamız bekleniyor.

Bu kadar kısa zamanda birine kabus görecek kadar bilenmek normal Mi?

Ka
Bu kadar kısa zamanda birine kabus görecek kadar bilenmek normal Mi?

Eşimle liseden beri arkadaşız. 11 yıllık ilişkimiz var bunun 4 yılı nişanlılıktan itibaren...
Dolayısıyla bir şeylerin birikmesi için epey süre geçti maalesef.

Karşınızdaki haddini hududunu bilmeden ve bunu "kaynana" olması ardına sığınarak, pervasızca saygısızlık yapıyor.
Siz çizginizi bozmamak için ruh sağlığınızı bozuyorsunuz.
Ya gerçekten kafanıza takmayın, he deyip geçin ya da o konuşurken aralara girip manipüle edin. Başka türlü size olur olan.

Teşekkür ederim.

önce şu soruya içtenlikle cevap ver kv nizin dediklerinde haklılık varmıydı?

önce şu soruya içtenlikle cevap ver kv nizin dediklerinde haklılık varmıydı?

Onun beklentilerine göre evet.
Evet misafirleri varken gitmedim. Çünkü kendi işlerimizin olduğu günlerdi. (işimizin olduğunu kabul etmek istemiyor) ama misafirinin olacağını söylediğinde pasta börek tatlı bir şekilde bir şeyler gönderdim.
Bunun dışında biz gittiğimizde de sürekli misafir gelen bir evi var ani gelen misafirlerle hep oturup kalktık.
Evet evinizde boş oturup akşam onlara gitmedik. Çünkü niye gidelim ki sürekli?
Evet yalnız gitmedim. Çünkü neden gideyim gül yüzüme mi hasret. Kendi derslerim, kendi işim oluyor. Oturup ne konuşayım bir de.. Eşimin olmadığı ilk an bile laf sokabilen birisiyle oturmak tercih etmem.
Yılların verdiği kendi kızgınlıklarım da var o açıdan mesafeli davranıyorum. Ucunu açarsam gideceğinin de farkındayım.
Haa bu değil ki eşimi tabiri caizse hanım köylü de yapmıyorum. Ben genel itibariyle kendi ailemle de çok görüşmem. Her iki tarafla da kararınca görüşmeyi tercih ediyorum.

Ben de arayıp sormuyorum. Eşimle gidip eşimle geliyorum. Ama ortada bırakmak istiyorum. Ama gelen lafı duymamak gibi bir karakterim olsa idi.
Gelen lafı duymamazlıktan gelme, ağızlarının cevabını ver. Nasıl rahatlatıyor anlatamam.

Çok mantıklı davranıyorsun o zaman.Bence söylediklerini eşine söyleme en iyisi neden bu sıkıntıları tek başına cekiceksin ki

Bir keresinde "Kadınlar neden yazdıkları her mektubu göndermezler? " diye bir kitap görmüştüm, henüz alıp okumadım ama dikkatimi çekmişti. Kv'nize bir mektup yazın, ama sansürsüzce içinizdeki herşeyi kusun, sonra tabi ki göndermeyin. Ben bunu sık sık yaparım çok iyi geliyor gerçekten. İçinizde ne varsa öfkeniz, itiraf edebildikleriniz, edemedikleriniz farkında olduklarınız, olmadıklarınız, daha iyi bir perspektife oturuyor ve sakinleştiriyor.

Bana kalırsa kayınvalidene söylemek istediğin şeyleri küfür dahil önce bi kağıda yaz. İyiceeee içini dök yazarak. Sonra bir paragraflık bir özet çıkar .Mesela; anneciğim Neyi nasıl yapacağıma kendim karar vermek isterim. Başka şekilde ben öfkeleniyorum. Stres yapıyorum canım. Gibi. Yani be hissediyorsan onu suçlamadan içini dök. Ama onu suçlama. Nasıl hissettiğini anlat ve ondan ne beklediğini.

Ayn
aynı fikirdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…