1 kurtaj, 1 dusuk, 1 erken dogum...

CnnAyaz

Elif Lavin ♡
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
35
21
32
Merhaba. siteye yeni uye oldum. 2 yillik evliyim. ilk bebegime gelisim geriliginden 12 haftalikken mecbur kurtaj olmak zorunda kaldim.
5 ay sonra 2.bebegime kaldim ayni sorun ile karsilastim bu bebegimde gelismedi 11 haftalikken hap ile dusurtuldu. 2 ay sonra ogluma hamile kaldim. Erken dogdu. 19 gun yasadi. 3.kaybimdan sonra sebebi belli oldu. Cift rahim (uterus bicornis) tek agizli 2 rahimim var. kanimda ise heterozigot saptandi. (tasiyici pihtilasma)
Sorum şu; uterus bicornis'lilere nasil bir tedavi uygulaniyor? Operasyon yapiliyormu?

Canim çok geçmiş olsun bend ayni şeyleri yasdim 25 haftalik erken. Doğum ve simdi de 9 haftalik kürtaj oldum gecen hafta gelisim olmadi icin. tedavi konusunda benimde bi bilgim yok bende tedaviye basliycam cokzor bi durum bunu herkes anliyamiyo malesef o yuzden yazmak istedim

Saol canim seninde basin sagolsun. rabbim bir daha yasatmasin.. evlat acisini yasayan bilir.. cok zor Rabbim yardimcimiz olsun.
peki rahim filmi cektirdin mi doktorlar ne diyor kayiplarin icin? Kanina da baktir pihtilasma olabilir. bende ikiside var malesef :KK43:

Saol canim seninde basin sagolsun. rabbim bir daha yasatmasin.. evlat acisini yasayan bilir.. cok zor Rabbim yardimcimiz olsun.
peki rahim filmi cektirdin mi doktorlar ne diyor kayiplarin icin? Kanina da baktir pihtilasma olabilir. bende ikiside var malesef :KK43:

Cok saol allah razi olsun . yarin gitcem dr. Kontrole sebebi bilmiyorum yarin sorucam nasil tedavi uyguluycak hic bilmiyorum .sebebini arastrirlar umarim özelde oldum çünki.iki sefer peş peşe gebelik kaybi cok zor.iki evladim var. Allah onlara ömür versin. Ama sunu anladim isterse 10 tane çocun olsun karnina dustu anda annelik duygusu cok baska ona bisey olmasin diye gunlerce dua ediyosun. Rabbim sanada hayirlisini nasip etsin. İnsallah dua ni eksik etme ve hep hayirlisini iste.

İster 1 gunluk ister 10 yasinda olsun acilari ayni.. Ben 2 senede 3 tane kaybettim. ve avunacagim bi evladim yok evde yalniz yasiyorum esim sabah gidiyor aksam geliyor kafayi yiyorum yalniz kaldikca. oglum kucagimda can verdi..
Rabbim dusmanima bile gostermesin.. Bak ne guzel 2 evladin daha varmis. Rabbim onlara uzun omurler versin. 2 saglikli cocuk dogurduktan sonra yaptigin dusukler cok karisik geldi bana. Cift rahimli olsan bunu illaki onceki bebeklerinde farketmeleri lazimdi. Ultrasyon da bile belli oluyor cogu zaman. Ama yinede hsg cektirmeni tavsiye ederim. hsg ve faktor V leiden e baktir bunlar cok onemli.

İster 1 gunluk ister 10 yasinda olsun acilari ayni.. Ben 2 senede 3 tane kaybettim. ve avunacagim bi evladim yok evde yalniz yasiyorum esim sabah gidiyor aksam geliyor kafayi yiyorum yalniz kaldikca. oglum kucagimda can verdi..
Rabbim dusmanima bile gostermesin.. Bak ne guzel 2 evladin daha varmis. Rabbim onlara uzun omurler versin. 2 saglikli cocuk dogurduktan sonra yaptigin dusukler cok karisik geldi bana. Cift rahimli olsan bunu illaki onceki bebeklerinde farketmeleri lazimdi. Ultrasyon da bile belli oluyor cogu zaman. Ama yinede hsg cektirmeni tavsiye ederim. hsg ve faktor V leiden e baktir bunlar cok onemli.

bende sizin gibi kayıplar yaşadım.üç düşüğüm oldu kürtaj oldum çünkü parça kalıyodu kanamalarım durmuyordu.çok zor.benim 11 yaşında bir oğlum var bir süre biz istemedik kardeşi sonra istedik sorunlar çıktı oğlumda hiç problem yaşamadım ama ondan sonra spiral için doktora gittiğimde rahmimde perde olduğunu rahmi ikiye böldüğünü söyledi doktor.sonrası için sıkıntı olur demedi.spiral takamam hap kullan vs.biz ikinciye niyetlenince ilk düşüğüm oldu ikiz bebeklerdi.kalpleri atmadı alındılar.doktor bu sırada rahmimi farketti sebep olabilir diye laparoskopi ile perdeyi almaya çalıştı.iyi ve sorunsuz bir ameliyattan sonra ikinci düşük oldu yine kürtaj.doktor testler yapcaz dedi.başka bir doktorda yeniden deneyim derken hamile kaldım yine düşük .testlere bakıldı kan pıhtılaşması dedi doktor.hergün iğne ve coraspin ile ve ara kanamalarla zor kötek bir bebişim oldu.testler ne olduğunu belirleyince tedavi ve Allahın izniyle oluyor.doktor çok önemli.ben ilki prof diye övülen doktordan ziyade genç ve araştırmacı doktorda şifa buldum.birde sigara içiyormusunuz?doktor bana ya sigara ya bebek dedi.pıhtılaşmada çok etkili sigara.bu sayede o merettende kurtuldum.umarım sizde bebeğinize kavuşur mutlu olursunuz..

Merhaba. siteye yeni uye oldum. 2 yillik evliyim. ilk bebegime gelisim geriliginden 12 haftalikken mecbur kurtaj olmak zorunda kaldim.
5 ay sonra 2.bebegime kaldim ayni sorun ile karsilastim bu bebegimde gelismedi 11 haftalikken hap ile dusurtuldu. 2 ay sonra ogluma hamile kaldim. Erken dogdu. 19 gun yasadi. 3.kaybimdan sonra sebebi belli oldu. Cift rahim (uterus bicornis) tek agizli 2 rahimim var. kanimda ise heterozigot saptandi. (tasiyici pihtilasma)
Sorum şu; uterus bicornis'lilere nasil bir tedavi uygulaniyor? Operasyon yapiliyormu?
eğer bebek gelişimini engelleyecek kadar sorunlu ise operasyon yapılıyor.bende doktor öyle düşündü ve laparoskopi oldum.ama birde pıhtılaşma var ki onunda ilaçlı tedavisi var.bu konularda uzman bir doktor bulmanızı tavsiye ediyorum

eğer bebek gelişimini engelleyecek kadar sorunlu ise operasyon yapılıyor.bende doktor öyle düşündü ve laparoskopi oldum.ama birde pıhtılaşma var ki onunda ilaçlı tedavisi var.bu konularda uzman bir doktor bulmanızı tavsiye ediyorum

Verdiyin bilgiler icin cok saol daha sorunun ne oldunu bilmiyorum bu hafta gidicem dr. Son iki gebelim ilki 25 haftalikti sadece yarim saat yasayabildi meleyim simdiki de 2 aylik kürtajla sonuclandi. Daha sorunumun ne oldunu bilmiyorum bu hafta bakilicak.sizinde rabbim gönlünuze göre versin. Sigara konusu vardi hamilelimin 5 . haftasinda birakmistim.insallh geri baslamam:KK43:

Verdiyin bilgiler icin cok saol daha sorunun ne oldunu bilmiyorum bu hafta gidicem dr. Son iki gebelim ilki 25 haftalikti sadece yarim saat yasayabildi meleyim simdiki de 2 aylik kürtajla sonuclandi. Daha sorunumun ne oldunu bilmiyorum bu hafta bakilicak.sizinde rabbim gönlünuze göre versin. Cok gecmis olsun. Sigara konusu vardi hamilelimin 5 . haftasinda birakmistim.insallh geri baslamam:KK43:

Rabbim cocuklariniza uzun omurler versin.. aradaki perde ise operasyon yapiliyor. benimki malesef uterus septum degil, bicornis yani iki ayri rahmim ve tek agzi var. bunun icin operasyon yapilmiyor diye biliyorum. yinede sizlere bir sorayim dedim. Uterus bicornislilere hamileligin 3.ayinda serklaj yapilabiliyormus. Doktorum gerek duyarsak dikis atariz dedi..
ve ben malesef Fransada yasiyorum..
hic memnun degilim doktorumda. pihtilasma'yida pek onemsemedi. bu buyuk bir sebep degil dedi. ne yapacagimi bilmiyorum :KK43:

Bu arada sigara kullaniyorum evet. ama oyle tiryakisi degilim. bi kac gunde 1 tane icerim.. hamileliklerimde agzima bile surmedim.

Rabbim cocuklariniza uzun omurler versin.. aradaki perde ise operasyon yapiliyor. benimki malesef uterus septum degil, bicornis yani iki ayri rahmim ve tek agzi var. bunun icin operasyon yapilmiyor diye biliyorum. yinede sizlere bir sorayim dedim. Uterus bicornislilere hamileligin 3.ayinda serklaj yapilabiliyormus. Doktorum gerek duyarsak dikis atariz dedi..
ve ben malesef Fransada yasiyorum..
hic memnun degilim doktorumda. pihtilasma'yida pek onemsemedi. bu buyuk bir sebep degil dedi. ne yapacagimi bilmiyorum :KK43:
ben perde olayını halledince bile düşük yaşadım o da pıhtılaşma yüzündendi.neden önemsemiyor ilginç.ben size günde 1 coraspin yada limon suyu içmenizi tavsiye ederim.doktorum hamilelik öncesi önermişti başlamamı.değiştirebilirseniz doktoru değiştirin yada buraya tatil vs gibi geldiğinizde bir doktora görünün ve takibinde kalmaya çalışın.umarım Allah gönlünüze göre verir.

Nerdeyse ayni syleri yasamisiz canim galiba suan hamilesin acini hatirlattigim icin affet beni ama butek agizlib iki rahim daha once ultrayonda anlasilmadimi ne gibi teavi uygulandi sana neden erken dogum yaptin kanamanmi oldu noldu cok mtak ettim yaxarsan sevinirim

Nerdeyse ayni syleri yasamisiz canim galiba suan hamilesin acini hatirlattigim icin affet beni ama butek agizlib iki rahim daha once ultrayonda anlasilmadimi ne gibi teavi uygulandi sana neden erken dogum yaptin kanamanmi oldu noldu cok mtak ettim yaxarsan sevinirim

Merhaba. Bildiri geldi mailden hemen cevap vereyim dedim. Bu paylasimi yapali 1 sene olmus ozamanlar ne kadarda umutsuzdum. Benim durumum okadar farkliydi ki. Basta cift rahim daha sonra tek agizli yarim rahim denildi.. daha sonra perde oldugu anlasildi. 2 kere ameliyat oldum histeroskopiyle perdem alindi 2 ay sonra hamile kaldim suan 7 aylik kizima hamileyim. erken dogum riskim basindan beri var. 34 haftayi doldurmak icin gunleri hatta saatleri sayiyorum..
Rahmetli oglumu erken dogumla kaybettim. eşi bebekten ayrildi 2 litre kan kaybi yasadim sezeryana alindim... :KK43:

ben perde olayını halledince bile düşük yaşadım o da pıhtılaşma yüzündendi.neden önemsemiyor ilginç.ben size günde 1 coraspin yada limon suyu içmenizi tavsiye ederim.doktorum hamilelik öncesi önermişti başlamamı.değiştirebilirseniz doktoru değiştirin yada buraya tatil vs gibi geldiğinizde bir doktora görünün ve takibinde kalmaya çalışın.umarım Allah gönlünüze göre verir.

Yorumunuzu simdi gordum. suan hamileyim igne + aspirinle 28+3 haftaya geldim. Doktorumu degistirdim simdiki doktorumdan cok memnunum.. allahim emeklerimizi bosa cikarmasin

Merhaba. Bildiri geldi mailden hemen cevap vereyim dedim. Bu paylasimi yapali 1 sene olmus ozamanlar ne kadarda umutsuzdum. Benim durumum okadar farkliydi ki. Basta cift rahim daha sonra tek agizli yarim rahim denildi.. daha sonra perde oldugu anlasildi. 2 kere ameliyat oldum histeroskopiyle perdem alindi 2 ay sonra hamile kaldim suan 7 aylik kizima hamileyim. erken dogum riskim basindan beri var. 34 haftayi doldurmak icin gunleri hatta saatleri sayiyorum..
Rahmetli oglumu erken dogumla kaybettim. eşi bebekten ayrildi 2 litre kan kaybi yasadim sezeryana alindim... :KK43:
Cok sukur riskli gunleri atlatmissiniz hayirli olsun bebegin Allah kucagina almayida nasip etsin

X