- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi blue_ismyheart
-
ben de bütün emekçi insanların bayramını kutluyorum işçi memur fark etmez..
bize resmi tatil bugün ama ücretimiz kesiliyor orası ayrı :) komik yani..
biraz önce bi video izledim..1 Mayıs gösterilerinde polis yine su sıkar gibi biber gazı sıkmış insanların üstüne oradan emekli iki kadın öğretmen polise " yazıklar olsun sizi bugünler için mi yetiştirdik" diyor.. polis de su veriyor gazın etkisi gitsin diye herhalde! içim acıdı gerçekten,orada insanlar bayram ilan edilen bir gün kutlamaya çalışıyor yazıklar olsun!
bir gün ben de emek verip yetiştirdiğim bir öğrencimin biber gazına,copuna maruz kalabilirim demek ki....
ben de devamlı takip ediyorum,kalp krizi geçirenler gazdan fenalaşanlar,tazyikli su yüzünden tehlike geçirenler...
yazık çok yazık..taksim 1 mayısın temsili yeri,açılmalıydı,kardeşçe omuz omuz kutlanmalıydı,polis işçi elele olmalıydı.. birbirimize kırdıranlar utansın..
şimdi çıkıp kardeşim ysak yerde yürümeseydin diyecek birileri,milletim de evet adam haklı diyecek..
senin yasak dediğin yer benim memleketimin toprağı,1977 mayısında o kadar insana mezar olan yer,emekçiye yasaklayamasaydın görecektin ne kadar ihtişamlı kutlamaların olduğunu..
kızdığım ne polis ne başka bişey aslında bu zihniyete toptan karşıyım ben..sık gazı,vur copu sussun,at taşı,kır kaldırımı saldır polise,vb.... yazık! hepsine yazık..
şunu anlamıyorlar canım; taksim o kanlı 1 mayıs sonrası önemli oldu çünkü oarada öldürülen onca emekçinin anısına aslında 1 mayıs taksimde kutlanılmak isteniyor artık olay çıkarmak için değil.
hayatımda gördüğüm en dandik bayram...
ist.için konuşuyorum...yığınla insan ,yarısı maskeli kaldırım taşı söküyo ,duvarlar sprey boyalarla yazılıyo,otobüs durakları tarumar..sonra bizim cebimizdeki vergilerle onları tamir ediyolar...
eğlenenlere gelirsek..elinde mikrofonla hedeee hödööö diye sloganımsı bişeyler diyen ama nerde olduğu hiç bilinmeyen birilieri gün boyu bağırıyorlar..
uzaklarda çalan davulla horon oynayanlar...yerlerde çöpler sendika bayrakları...
ertesi gün oraları temizleyecek işçilerinde bayramı kutlu olsun!!....
devlet resmi tatil ilan eder sonra yasaklar koyar..sapıtmaya dünden hazır olan kesim şehrin altını üstğne getirir..
bizde bayram denildiğinde ya stadyumlara ya bir alana tıkıp ,anlaşılmayan müzikler çalıp,kortejlerden başka bişey gelmiyor insanların aklına...
işçilere bayramı, hakları verildiği gün olur,yarısı hoplayıp zıplarken yarısı inşaatta çalışırken,diğerleride ertesi gün işçi kardeşinin! pisliğini temizlerken bayram gelmiş neyime
geçen feshanedeki iller günü bile daha organize daha coşkuluydu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?