Erkek İnfertilitesi 1 milyonun altında sperm değeri olanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Glz1

Sabır,Dua,şükür🌸🤲
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2021
1.431
1.078
83
Merhabalar 1 milyonun altında sperm değerleri olanlar sürekli spermler sayılarında dalgalanmalariniz oluyormu?
Doktor 1 milyonun altında sürekli dalgalanma olur dedi sürekli dalgalaniyor değerlerimiz🤷‍♀️
Bu yüzden tüp bebek aşamasina gelemedik henüz .
Ilk defa 44 bin cıktı onu da devlette verdigimiz icin dondurulamadı çıkan 44 bin boşa gitti . Sonrasinda özele devam ettik ama sperm 1-2 tane cikiyor suan 🤷‍♀️

1 tane bile olması tüp bebek için yeterli diye biliyorum. Verilen takviyeler kullanildi mi?

Bizim genelde 100.000 civarı çıkıyor ml de . Onlarında en fazla %5 i hareketli oluyor.Ama en son tüp bebek merkezinde 400 ve 4 adet çıkmıştı biz şok olduk tabi nasıl oluyor diye o ara macun Felan kullanmıştı ondan öyle çıktı yüksek ihtimalle ters etki yaptı.Ama genelde 100.000 çıkıyor en fazla 1 buçuk milyonu gördüj toplamda orası da tüp bebek merkeziydi.Bende şaşırmıştım mesala nasıl birden 4 e indi diye hiç öyle sayı görmemiştik biz..

1 tane bile olması tüp bebek için yeterli diye biliyorum. Verilen takviyeler kullanildi mi?
Kullaniyoruz suanda aritrmisti diye dusunurken yine düşmüs.
Çıkan 1-2 taneye doktor kör topal sperm dedi morfolojisi iyi degilmis.baş ve boyun anomolisi varmis ya digerleri de öyle çıkarsa diye düsünüyorum 🤔😔

Bizim genelde 100.000 civarı çıkıyor ml de . Onlarında en fazla %5 i hareketli oluyor.Ama en son tüp bebek merkezinde 400 ve 4 adet çıkmıştı biz şok olduk tabi nasıl oluyor diye o ara macun Felan kullanmıştı ondan öyle çıktı yüksek ihtimalle ters etki yaptı.Ama genelde 100.000 çıkıyor en fazla 1 buçuk milyonu gördüj toplamda orası da tüp bebek merkeziydi.Bende şaşırmıştım mesala nasıl birden 4 e indi diye hiç öyle sayı görmemiştik biz..
Evet bu yuzden takviye alirken dikkat etmeye calisiyoruz iyice ters tepki yapmasin diye ama kullandigimiz seylerde ayniydi hep farkli bisi kullanmadik 1 hafta once 44 bin olan 1 hafta sonra 1-2 tane cikti sasirdik fazla bekliyorduk dondurma islemi yapilsin mi doktor oyle uygun gordu sonuca göre dedi doktorun sekreteri. tamam dedik bizde sonucu gormeden 1-2 tane ciktigini gorsek o an dondurmazdik o 1-2taneyi birazdaha cikmasini beklerdik 🤷‍♀️
Fazla cikti demekki o yuzden uygun gördü diye dusunmustuk bizde bilgi verilmediki sonuç hakkinda🤷‍♀️

Kullandigimiz seyler proxeed plus,e vitamini,çaksır suyu baska bisi kullanmiyoruz suan .

Evet bu yuzden takviye alirken dikkat etmeye calisiyoruz iyice ters tepki yapmasin diye ama kullandigimiz seylerde ayniydi hep farkli bisi kullanmadik 1 hafta once 44 bin olan 1 hafta sonra 1-2 tane cikti sasirdik fazla bekliyorduk dondurma islemi yapilsin mi doktor oyle uygun gordu sonuca göre dedi doktorun sekreteri. tamam dedik bizde sonucu gormeden 1-2 tane ciktigini gorsek o an dondurmazdik o 1-2taneyi birazdaha cikmasini beklerdik 🤷‍♀️
Fazla cikti demekki o yuzden uygun gördü diye dusunmustuk bizde bilgi verilmediki sonuç hakkinda🤷‍♀️
Çok saçma olmuş ya boş yere paranız gitmiş.Evet bize doktor da demişti bu değerlerde bazen hiç çıkmaz diye ama bizim genelde 100 200 Bin çıktığı için ben macuna bağladım.Zaten siz takviye kullansanız da kullanmazsanız da hep bu civarlarda çıkar diyor doktorlar ama biz tüp bebek öncesi kullanıyoruz Vitaminleri mecburen en azından kaliteyi attırır diye sonradan pişman olmamak adına.Mesela Benim opu günü eğer bir yanlışlık yoksa sperm sonucunda 4 adet yazıyordu ama bne buna da inanmıyorum ona rağmen 2.tane 5aa kalitede en iyi embriyom oluşmuştu sonra düşük oldu gerçi ama bu sperm değerleri benimde kafamı karıştırıyor

Ne macunu kullanmistiniz bu arada ?

Kullandigimiz seyler proxeed plus,e vitamini,çaksır suyu baska bisi kullanmiyoruz suan .
Proxeed bize de iyi geliyor biz 2 kere tüp bebek denedik 2-3 ay öncesinde başlıyor eşim.İmprly de kullanabilirsiniz oda çok iyi etki ediyor.Doktorum en son bana takviyeler ise yaramış iyi kalite embriyolar olmuş demişti

Ben konularınızı hep görüyorum bence bir an önce tüp bebeğe başlamak yerine 1 sene filan eşiniz takviye kullansın arttırabildiğiniz kadar arttırın. Tüp bebek de zor. Ve kalitesiz spermle elde edilen embriyodan da performans alamazsınız maalesef.

Ne macunu kullanmistiniz bu arada ?
Hiç hatırlamıyorum ama bir aktardan yaptırmıştık gerci bize doktor demişti öyle şeyler tersi\ etki yapar size kullanmayın diye macun, keçiboynuzu vs kullanmayın sakın demişti,Bu denli etki yapacağını düşünmemiştim

Kullaniyoruz suanda aritrmisti diye dusunurken yine düşmüs.
Çıkan 1-2 taneye doktor kör topal sperm dedi morfolojisi iyi degilmis.baş ve boyun anomolisi varmis ya digerleri de öyle çıkarsa diye düsünüyorum 🤔😔
Kör topal sperm mi dedi? Inanamiyorum nasil kırıcı bir ifade. Zerre kadar empati taşımıyor. Bu durum eşinizi daha da strese sokuyordur ve bu yuzden daha da düşüyordur.

Ben konularınızı hep görüyorum bence bir an önce tüp bebeğe başlamak yerine 1 sene filan eşiniz takviye kullansın arttırabildiğiniz kadar arttırın. Tüp bebek de zor. Ve kalitesiz spermle elde edilen embriyodan da performans alamazsınız maalesef.
Konu sahibi 22 yasindaymis zaten. Çok haklısın yorumunda.

Konu sahibi 22 yasindaymis zaten. Çok haklısın yorumunda.
Bu stresle kendi yumurta kalitesi de düşmüştür eminim. Ki adam mahvoldu zaten her yerde örnek vere vere. Bu kadar acele olmaz bu işler. Bi tarih belirlenmeli 6 ay bir sene her neyse güzelce vitaminler ilaçlar kullanılıp öyle bakılmalı. Bu kadar kısa sürede yükselmez zaten.

Bu arada bu alanda uzman bir doktora gidip muayene olup öyle bir süre takviye kullanın.Mesela biz Kaan Aydos a gittik , biz onun öncesinde başka doktorlara da gitmiştik.Bize spermden testler yapıldı, eşimin doğuştan sperm üreten kök hücreleri zayıfmis ne yaparsak yapalım değişmez dedi.Zaten öyle de oldu takviye Felan hep aynı hiç değişmedi ama biz içimiz rahat etsin diye kullanıyoruz tüp bebek öncesi.O kadar para da veriyoruz o vitaminlere elde var sıfır 🤔

Bu stresle kendi yumurta kalitesi de düşmüştür eminim. Ki adam mahvoldu zaten her yerde örnek vere vere. Bu kadar acele olmaz bu işler. Bi tarih belirlenmeli 6 ay bir sene her neyse güzelce vitaminler ilaçlar kullanılıp öyle bakılmalı. Bu kadar kısa sürede yükselmez zaten.
Doktor çikan 1 2 tane sperm için bunlar kör topal sperm demis.😔 adamin halini dusunemiyorum hiç.

1 yılda artirabildigimiz kadar artirmayi planliyoruz zaten .çok arastiriyorum çok sık konu açıyorum .
Buyuk sehirdeyken elimizden geleni yapmak icin ugrasiyoruz burada bile istedigmiz sekilde sonuc alamiyoruz .çok zamanimiz yok malesef tayinciyiz tedavimiz uzun sürüyor tüp bebek tedavisine basladik diye hemen tüp bebege gecemiyorlar bunun bilincindeyim. tek amacimiz suan tedaviyle sperm artirmak geç kalmamak adına. burdanda bilmediklerimi öğrenmek sormak baska sorabilecegim danisabilecegim kimse yok malesef çok sık aciyorum konu farkindayim ama elimden gelen de o 🤲🌸

Doktor çikan 1 2 tane sperm için bunlar kör topal sperm demis.😔 adamin halini dusunemiyorum hiç.
Yavrum demek de zorunda beklenti anında yükseliyo çünkü. Beni gençsin gençsin yumurta kaliten fsh iyi diye 1 sene oyalamıştı ilk doktorum. N'oldu sonra ilk opuda yumurtan kalitesiz dedi tüp bebek doktorum. Sebep neyse net bilmek lazım. Bu motivasyon olsun diye verilen yersiz morallerden dolayı herkes sebepsiz infertilite ilan edilmiş durumda. Sebepsizi olduğunu düşünmüyorum bu işin çünkü. Sebebi bulunamamışı vardır. Tetkiklerin ardı arkası kesilmiyor tedaviler ilerledikçe.

Bu arada bu alanda uzman bir doktora gidip muayene olup öyle bir süre takviye kullanın.Mesela biz Kaan Aydos a gittik , biz onun öncesinde başka doktorlara da gitmiştik.Bize spermden testler yapıldı, eşimin doğuştan sperm üreten kök hücreleri zayıfmis ne yaparsak yapalım değişmez dedi.Zaten öyle de oldu takviye Felan hep aynı hiç değişmedi ama biz içimiz rahat etsin diye kullanıyoruz tüp bebek öncesi.O kadar para da veriyoruz o vitaminlere elde var sıfır 🤔
Hersey normal di bizim sebebi bulunamadi suan 🤷‍♀️
Gitmeyi dusunuyorduk sperm cikisi olunca burdan devam etmistik havuzlama yaparak tup bebek asamasina gececektik böyle giderse nasil olacak bilmiyorum .

1 yılda artirabildigimiz kadar artirmayi planliyoruz zaten .çok arastiriyorum çok sık konu açıyorum .
Buyuk sehirdeyken elimizden geleni yapmak icin ugrasiyoruz burada bile istedigmiz sekilde sonuc alamiyoruz .çok zamanimiz yok malesef tayinciyiz tedavimiz uzun sürüyor tüp bebek tedavisine basladik diye hemen tüp bebege gecemiyorlar bunun bilincindeyim. tek amacimiz suan tedaviyle sperm artirmak geç kalmamak adına. burdanda bilmediklerimi öğrenmek sormak baska sorabilecegim danisabilecegim kimse yok malesef çok sık aciyorum konu farkindayim ama elimden gelen de o 🤲🌸
Ben sizi eleştirmek için söylemiyorum ben de geçtim bu yollardan konu çok açmadıysam da burdan hep birilerini buldum özelden sordum sordum durdum. Bence siz daha da alanında kanat önderi hocalara gitmelisiniz.

Back
X