Erkek İnfertilitesi 1 milyonun altında sperm değeri olanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Yavrum demek de zorunda beklenti anında yükseliyo çünkü. Beni gençsin gençsin yumurta kaliten fsh iyi diye 1 sene oyalamıştı ilk doktorum. N'oldu sonra ilk opuda yumurtan kalitesiz dedi tüp bebek doktorum. Sebep neyse net bilmek lazım. Bu motivasyon olsun diye verilen yersiz morallerden dolayı herkes sebepsiz infertilite ilan edilmiş durumda. Sebepsizi olduğunu düşünmüyorum bu işin çünkü. Sebebi bulunamamışı vardır. Tetkiklerin ardı arkası kesilmiyor tedaviler ilerledikçe.
Kalitesiz sperm demek var kör topal demek var. Ben de yersiz umut versin demiyorum ama gurur kirmasin.

Hersey normal di bizim sebebi bulunamadi suan 🤷‍♀️
Gitmeyi dusunuyorduk sperm cikisi olunca burdan devam etmistik havuzlama yaparak tup bebek asamasina gececektik böyle giderse nasil olacak bilmiyorum .
Hayırlısı olsun inşallah güzel olur herşey.Bizim de böyle olmasının bir sebebi Yok, genetik vs herşey normal.Ama öyle Denk gelmiş dedi doktor, tüp bebekle hepimizin olur inşallah 🤲

Ağlamaklı bi hal aldik yani moreller sifir oldu 🤷‍♀️
Erkekler bizim gibi değil. Takviyelerle duzeliyor. Biraz rahatlayin. Bence tayin olana kadarki surec boyunca kürler ilaclar kullanin. Gittiginiz sehirde baslayin tüp bebeğe. Universite hastanesi mutlaka vardir gideceginiz yerde. Bir de boyle saglik durumlari icin dilekce verip tüp bebek merkezli sehirlere atanmayi saglayabiliyorsunuz.

Ben sizi eleştirmek için söylemiyorum ben de geçtim bu yollardan konu çok açmadıysam da burdan hep birilerini buldum özelden sordum sordum durdum. Bence siz daha da alanında kanat önderi hocalara gitmelisiniz.
özeldende yazdigim oluyor bana yazanlarda oluyor actigim konularla ilgili yardimci olmaya calisan da oluyor ben faydasini gordugum icin devamli açıyorum aslinda kimlerle karsialabilirim bizim durumumuzda diyerekten öylede oluyor .

Bizim ilk verdigimizde 0 sperm cikti. Sonrada cikisimiz oldugu icin buralardada devam edebilecegimizi dusunduk artigini goruncede burda tedaviye basladik doktor rahatlikla tup bebek yapabilecegini soylemisti o degerlerde gec kalmamaoz gerektigini de soyledi biran once tedaviye baslamamiz gerektigini onumuzde uzun bir yol oldugunu .simdi düşüşü de gördük.
Yani yolun basindayiz 🤷‍♀️

Erkekler bizim gibi değil. Takviyelerle duzeliyor. Biraz rahatlayin. Bence tayin olana kadarki surec boyunca kürler ilaclar kullanin. Gittiginiz sehirde baslayin tüp bebeğe. Universite hastanesi mutlaka vardir gideceginiz yerde. Bir de boyle saglik durumlari icin dilekce verip tüp bebek merkezli sehirlere atanmayi saglayabiliyorsunuz.
Bilmiyordum tesekkur ediyorum boyle bir bilgi verdiginiz icin .
Duzeldigini sanmistik bizde bir anlik ama inaniyorum yine duzelecek 🤲

Bu stresle kendi yumurta kalitesi de düşmüştür eminim. Ki adam mahvoldu zaten her yerde örnek vere vere. Bu kadar acele olmaz bu işler. Bi tarih belirlenmeli 6 ay bir sene her neyse güzelce vitaminler ilaçlar kullanılıp öyle bakılmalı. Bu kadar kısa sürede yükselmez zaten.
Tek tese olamazsin diyen doktor son gittgimizdi malesef diger doktorlar 1-2cikis olan hastaya bile tese yapacaklardi o kadar konularrima bakmssiniz keske doktor gezme sebebimize de baksaydiniz .
Ilac istedigimiz halde ilac bile vermediler .

Tek tese olamazsin diyen doktor son gittgimizdi malesef diger doktorlar 1-2cikis olan hastaya bile tese yapacaklardi o kadar konularrima bakmssiniz keske doktor gezme sebebimize de baksaydiniz .
Ilac istedigimiz halde ilac bile vermediler .
Biraz daha gezmeniz gerek demek ki ilacsız tese mi olur kafayı yemişler.

Bilmiyordum tesekkur ediyorum boyle bir bilgi verdiginiz icin .
Duzeldigini sanmistik bizde bir anlik ama inaniyorum yine duzelecek 🤲
Hastaneden alınacak bir raporla, (tup bebek merkezi olan bir sehre atanmasi gereklidir gibi bir sey yazacak) tercih listesine dilekce ekleyecek ve bu heyet raporunu ekleyeceksiniz. Tabii atama daire baskanligi hangi sehirde tup bebek merkezi var diye bakmaz. Dilekçeye tercihini yaptığımız ilk 3 sehirde mevcut gibi eklemeler yapmanız gerek.
Duzelir bence bir sure hic bunun uzerine gitmeyin. Takviye kullanin, stresten uzaklasin. Esiniz kendini eksik hissetmesin. Her firsatta destek olun. Duzelecek bence zamanla.

Hastaneden alınacak bir raporla, (tup bebek merkezi olan bir sehre atanmasi gereklidir gibi bir sey yazacak) tercih listesine dilekce ekleyecek ve bu heyet raporunu ekleyeceksiniz. Tabii atama daire baskanligi hangi sehirde tup bebek merkezi var diye bakmaz. Dilekçeye tercihini yaptığımız ilk 3 sehirde mevcut gibi eklemeler yapmanız gerek.
Duzelir bence bir sure hic bunun uzerine gitmeyin. Takviye kullanin, stresten uzaklasin. Esiniz kendini eksik hissetmesin. Her firsatta destek olun. Duzelecek bence zamanla.
Bir süre stres yapmamaya çalışacağız insallah .
Elimden geldigi kadar destek olmaya calisiyorum daha da calisacağım .Rabbim yardimcimiz olsun tez zamanda beklediklerimizi nasip etsin . kötü doktorlarin ellerine düşürmesin 🤲😔
Maddi manevi yiprandigimiz gibi birde pskolojik olarak yipraniyoruz .🌸🤲

Back
X