1 sene boyunca hamile kalamayanlar arkadaslar yardim

Kan aldilar icinde hormon testide yapiliyomus devlete gittim canm ama sana tavsiyem urolojiden eşine randevu al o bolum sperm testi yapio bosuna vakit kaybetme yani
Evet götürcem onu da. 3 gün ilişki yaşamadan gitmesi gerekiyor diye biliyorum doğru mu?

Tiroid hormonlarınıza T3 T4 Tsh anti-TPO (ki bunu bazen doktordan istemek gerekiyor) mutlaka baktırın. T3 T4 Tsh değerleri normal çıksa bile Anti-TPO değeri de bazen etkileyebiliyor. Hepinize mutlu haberler dilerim ;)

Tiroid hormonlarınıza T3 T4 Tsh anti-TPO (ki bunu bazen doktordan istemek gerekiyor) mutlaka baktırın. T3 T4 Tsh değerleri normal çıksa bile Anti-TPO değeri de bazen etkileyebiliyor. Hepinize mutlu haberler dilerim :KK66:
Teşekkürler canım bu konuda baya cahilim t3 t4 tsh ne oluo :)

Teşekkürler canım bu konuda baya cahilim t3 t4 tsh ne oluo :)
Kusura bakma pek fazla forumlarla ilgilenemediğimden şimdi görüyorum sorunu. :KK23:.

T3 T4 ve Tsh tiroid bezlerinin salgıladığı hormanları ölçen testler. Bunların normal değerler içerisinde olmaması tiroid hastalıklarının ( birden fazla var) göstergesi. Hamilelikte ve doğurganlıkta önem taşıyorlar. Genelde doktorlar zaten sormadan hormon eslerinin içinde bunları yazıyor ama anti-tpo ya bazen bakmıyorlar. Anti-tpo nun yüksek olması demek antikorların tiroid bezlerine saldırması demek gibi birşey diyebiliriz basitçe. Sık rastlanan bir durum olmadığından her zaman istenmiyor.

Bunalrın sana ne etkileri var dersen; kısaca az çalışan ya da çalışan tioid demek vücudun dengesinin bozulması demek. :)

( Tiroid hastası olduğum için kendi yaşadıklarımdan dolayı sizlere bu bilgileri veriyorum. Söylediklerim tıbbi bilgi değil. Lütfen bu şekilde değerlendirin yazdıklarımı)

Sevgiler.

Kusura bakma pek fazla forumlarla ilgilenemediğimden şimdi görüyorum sorunu. :KK23:.

T3 T4 ve Tsh tiroid bezlerinin salgıladığı hormanları ölçen testler. Bunların normal değerler içerisinde olmaması tiroid hastalıklarının ( birden fazla var) göstergesi. Hamilelikte ve doğurganlıkta önem taşıyorlar. Genelde doktorlar zaten sormadan hormon eslerinin içinde bunları yazıyor ama anti-tpo ya bazen bakmıyorlar. Anti-tpo nun yüksek olması demek antikorların tiroid bezlerine saldırması demek gibi birşey diyebiliriz basitçe. Sık rastlanan bir durum olmadığından her zaman istenmiyor.

Bunalrın sana ne etkileri var dersen; kısaca az çalışan ya da çalışan tioid demek vücudun dengesinin bozulması demek. :)

( Tiroid hastası olduğum için kendi yaşadıklarımdan dolayı sizlere bu bilgileri veriyorum. Söylediklerim tıbbi bilgi değil. Lütfen bu şekilde değerlendirin yazdıklarımı)

Sevgiler.
Agzina sağlık canım sonucum çıkınca bakarm hangi testleri yaptgna

MEREHABALAR ;

28 Yasındayım 2012den buyana evlıyım 2015 yılında 2,5 aylıkken dusuk yaptım ve sonra hamıle kalamadım,bakırkoy sadı konukta hormon testı yaptırdım prolaktın yuksektın dektox gıbı bı ılac kullandım neyse normale dondu bı ay once hsg fılmı cektırdım 2ekımde sonuclarım temız cıktı doktorum tuplerın ve kanalların acık dedı neyse dun tahlıl yaptım ve hamıleyım yanı hsg fılmının hemen ardından 2 yada 3 haftalık hamıleyım dha doktora gıdemedım dun aksam aldım mujdeyı.ınsallah hayırlııyla bısey olmaz demem oki hsg fılmı fılmden öte bir tedavi aynı zamanda dr.sadi konuk hastanesi bakırkoy kadın doğum 1 murat ekin tavsiye ediyorum.

kızlar amh ye neye göre bakıyorlar benim lh fsh normal diye bakma gereği duymadılar galiba.
ayrıca bir sene bebeği olmayanlar troidin tsh-t3-t4 harici, anti tpo ve anti tg ye de baktırsınlar.ayrıca ogtt yaptırsınlar özel bi merkezde insülin direncine baktırsınlar. devlette zorluk çıkarıyorlar yada çok uzatıyorlar.ayrıca kimyasal düşüğe ve gizli düşüklere negatiflere gerek kalmadan da genetik test olan trombofili panelini zorunlu hale getirseler.kadınlarımıza yazık genetik pıhtılaşması olanlar boşuna hormon yüklemesi ve acaip ilaçlar ve kürtaj ile karşı karşıya kalıyor bu uğurda maddi zarar da cabası.

Back
X