1. Sınıf hazırlık

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
151
82
18
30
Herkese merhaba. Çocuğum bu sene ilkokula gidecek. Anaokuluna gitti ama bazı etraftan duydukça gerilmeye başladım. Bizim anaokulunda daha çok oyun ağırlıklı ilerledi. Bazılarını duyuyorum 100e kadar saymayı öğrenmiiler bazı çocuklar okumayı öğrenmiş 2şer 5er saymayı öğrenmiş falan çocuklar varmış bizim okul programında bunlar yoktu bile. Bazıları istiklal marşını ezberlemiş. 20ye kadar sayıyor harflerin bir kısmını tanıyor ama etrafta böylelerini görünce çocuk geride kalsın da istemiyorum. İhmal mi ettim diye kaygıya düştüm ne gibi hazırlıklsr yapabiliriz birinci sınıf için. Siizn çocuklar neler bilerek başladı?

Ben öğretmedim bir şey ama anaokuluna gitti,çok bir şey bilmiyordu yani bir iki harf belki,ama pişman olmuştum 1.sinifta..Ne kadar çok şey bilirse o kadar iyi,1.sinif ebeveyn için de çok zor çünkü ama sonra bilen bilmeyen aynı oluyor okuma yazma söküldükten sonra

Ay dert etmeyin böyle şeyleri ya. Kime sorsanız çocuğu dahi, çocuğa bakıyorsun öküz öküz etrafa bakıyor. Onun bunun sözüne bakıp eksik kaldı diye düşünmeyin. Tabi birkaç şey öğrense size de kolaylık olur ama abartacak bir şey yok, öğrenmesi gerektiğini öğrenecek zaten

Ben ekstra birşey ogretmedim benim kızım da ilkokula başlayacak bu yaz, açıkçası yaz tatilinde de böyle şeylere de karşıyım ama çocuğum anaokuluna gidiyordu 3 yıldır, bu yıl sesli harfleri falan öğrendiler bazı şeyleri yazıyor veya okuyor, kuzenleri var ilkokulda onlardan 2 şer 5 er saymayi öğrendi, basit toplama çıkarma yapıyor sanki ama emin değilim, evde etkinlik olayı da yok ben de sevmiyorum açıkçası, köyde dışarda oynuyor, şimdi kuzenleriyle dama falan oynuyor, okulda da öğrenir yani panik yapmayın zaten 1 aydan az kaldı okula çocuğu da sıkmayın, bazı çocuklar hızlı öğreniyor bazıları daha yavaş inşallah zorlanmayiz hiç birimiz

Benim oğlum oyun odaklı, bir şey öğretilmeyen bir anasınıfından başka bir okula geçti. Gittiği okulda harfler sesler öğretilmişti ben de gerildim yalan yok. 23 kişilik sınıfta bir kişi sadece okuma biliyordu. Kalanlar da benzer zamanlarda hemen hemen öğrendiler okuma yazmayı. Çok büyük farklar görmedim.
Sadece bir iki öğrenme güçlüğü olan çocukta sorun yaşandı.
Merak etmeyin açığı hızlı kapatıyorlar

Herkese merhaba. Çocuğum bu sene ilkokula gidecek. Anaokuluna gitti ama bazı etraftan duydukça gerilmeye başladım. Bizim anaokulunda daha çok oyun ağırlıklı ilerledi. Bazılarını duyuyorum 100e kadar saymayı öğrenmiiler bazı çocuklar okumayı öğrenmiş 2şer 5er saymayı öğrenmiş falan çocuklar varmış bizim okul programında bunlar yoktu bile. Bazıları istiklal marşını ezberlemiş. 20ye kadar sayıyor harflerin bir kısmını tanıyor ama etrafta böylelerini görünce çocuk geride kalsın da istemiyorum. İhmal mi ettim diye kaygıya düştüm ne gibi hazırlıklsr yapabiliriz birinci sınıf için. Siizn çocuklar neler bilerek başladı?
Benim oglum bu yil tam 6 yasini dolduracak okula basladiginda. Benim oglum da soylediginiz seyleri yapabiliyor, 1000'li rakamlara kadar sayiyor, 3 haneli basit toplama yapabiliyor ama anaokulda ogrenmedi. Anaokulda 1'den 10'a kadar ogrendiler. Fakat oglum asiri merakli bir cocuk. Ogrendigi cogu seyi kendi kendine ogrendi, ben ogretmedim. Sadece sordugunda cevapladim. Ama okul disinda etkinlik kitaplari cok yaptik, hala yapiyoruz az da olsa. Dikkat uzerine bir kitap serisi var onu cok seviyor mesela. Okulun acilmasina az bir sure kaldi, belki siz de eglenceli etkinlik kitaplariyla biraz calismalar yaptirabilirsiniz. Ben bu yaz bir sey yaptirmak istemedim aslinda. Zaten 1 ay sonra baslayacaklar. Ama siz belki onu isindirmak icin sikmadan eglenceli aktivitelerle alistirabilirsiniz cok kaygilaniyorsaniz. Ama ogretmenler cok da istemiyor diye biliyorum.

Doğru zamanda doğru yaşta öğrenmesi en güzeli. Sorsanız herkesin çocuğu üstün zekalı. Oysa bazı şeyleri zamanından önce öğrenen çocuklar ilerde sıkıntı yaşayabiliyor. Çocuğunuz zamanı gelince saymayı da öğrenir, İstiklal Marşı’nı da öğrenir. Sanki anaokulunda bunları öğrense ne olacak? Sınıfta çıkıntılık bile yapıyor bazısı ben bunu biliyorum diye. Üzülmeyin.

Ya çok tatlısın.
Bence bilmemesi daha iyi.

Ben okuma yazma dört işlem bilerek başladım o kadar sıkılıyordum ki okulda.

Fiş vermezdi öğretmenim, hatta zaten biliyorum diye kurdele bile takmamıştı bana çok zoruma gitmişti😂😂

Aynı şeyleri bizde yaşadık bir çok arkadaşına bakınca çoğu harfleri öğrenmiş bazıları cat pat okumayı bile öğrenmişti ben hiç bir şey ogretmedim aynı korkuları bende yaşadım üzüldüm falan. Pandemi de birinci sınıfa başladı uzaktan eğitimle okuma yazma öğrendi ve öğretmeni bile çok beğendi çok çabuk söktü dedi boşuna telaş etmişim. O önceden öğrenen çocuklar ile arasında bir fark yok 6. sınıfa geçti bu sene.

Ay bunu dert etme öğretmenim ben. Zekiyse çocuk herşeyi hemen kapıyor okulda . Hocaya gönder sübhaneke öğrensin :)

Hiç endişelenmeye gerek yok bence 1. Sınıfta bu konular zaten baştan ve adım adım öğretiliyor. Çocukların hazırbulunuşluğu farklı olur, bu çok normal. İlk yıl boyunca tüm temel bilgiler işlenecek ve sene sonunda herkes aynı seviyeye gelecek.

Back
X