Benim oglum bu yil tam 6 yasini dolduracak okula basladiginda. Benim oglum da soylediginiz seyleri yapabiliyor, 1000'li rakamlara kadar sayiyor, 3 haneli basit toplama yapabiliyor ama anaokulda ogrenmedi. Anaokulda 1'den 10'a kadar ogrendiler. Fakat oglum asiri merakli bir cocuk. Ogrendigi cogu seyi kendi kendine ogrendi, ben ogretmedim. Sadece sordugunda cevapladim. Ama okul disinda etkinlik kitaplari cok yaptik, hala yapiyoruz az da olsa. Dikkat uzerine bir kitap serisi var onu cok seviyor mesela. Okulun acilmasina az bir sure kaldi, belki siz de eglenceli etkinlik kitaplariyla biraz calismalar yaptirabilirsiniz. Ben bu yaz bir sey yaptirmak istemedim aslinda. Zaten 1 ay sonra baslayacaklar. Ama siz belki onu isindirmak icin sikmadan eglenceli aktivitelerle alistirabilirsiniz cok kaygilaniyorsaniz. Ama ogretmenler cok da istemiyor diye biliyorum.Herkese merhaba. Çocuğum bu sene ilkokula gidecek. Anaokuluna gitti ama bazı etraftan duydukça gerilmeye başladım. Bizim anaokulunda daha çok oyun ağırlıklı ilerledi. Bazılarını duyuyorum 100e kadar saymayı öğrenmiiler bazı çocuklar okumayı öğrenmiş 2şer 5er saymayı öğrenmiş falan çocuklar varmış bizim okul programında bunlar yoktu bile. Bazıları istiklal marşını ezberlemiş. 20ye kadar sayıyor harflerin bir kısmını tanıyor ama etrafta böylelerini görünce çocuk geride kalsın da istemiyorum. İhmal mi ettim diye kaygıya düştüm ne gibi hazırlıklsr yapabiliriz birinci sınıf için. Siizn çocuklar neler bilerek başladı?
Ay bunu dert etme öğretmenim ben. Zekiyse çocuk herşeyi hemen kapıyor okulda . Hocaya gönder sübhaneke öğrensin :)Herkese merhaba. Çocuğum bu sene ilkokula gidecek. Anaokuluna gitti ama bazı etraftan duydukça gerilmeye başladım. Bizim anaokulunda daha çok oyun ağırlıklı ilerledi. Bazılarını duyuyorum 100e kadar saymayı öğrenmiiler bazı çocuklar okumayı öğrenmiş 2şer 5er saymayı öğrenmiş falan çocuklar varmış bizim okul programında bunlar yoktu bile. Bazıları istiklal marşını ezberlemiş. 20ye kadar sayıyor harflerin bir kısmını tanıyor ama etrafta böylelerini görünce çocuk geride kalsın da istemiyorum. İhmal mi ettim diye kaygıya düştüm ne gibi hazırlıklsr yapabiliriz birinci sınıf için. Siizn çocuklar neler bilerek başladı?
Camiye gönderirsem iyice kafası karışır gibi geldiAy bunu dert etme öğretmenim ben. Zekiyse çocuk herşeyi hemen kapıyor okulda . Hocaya gönder sübhaneke öğrensin :)
Hiç endişelenmeye gerek yok bence 1. Sınıfta bu konular zaten baştan ve adım adım öğretiliyor. Çocukların hazırbulunuşluğu farklı olur, bu çok normal. İlk yıl boyunca tüm temel bilgiler işlenecek ve sene sonunda herkes aynı seviyeye gelecek.Herkese merhaba. Çocuğum bu sene ilkokula gidecek. Anaokuluna gitti ama bazı etraftan duydukça gerilmeye başladım. Bizim anaokulunda daha çok oyun ağırlıklı ilerledi. Bazılarını duyuyorum 100e kadar saymayı öğrenmiiler bazı çocuklar okumayı öğrenmiş 2şer 5er saymayı öğrenmiş falan çocuklar varmış bizim okul programında bunlar yoktu bile. Bazıları istiklal marşını ezberlemiş. 20ye kadar sayıyor harflerin bir kısmını tanıyor ama etrafta böylelerini görünce çocuk geride kalsın da istemiyorum. İhmal mi ettim diye kaygıya düştüm ne gibi hazırlıklsr yapabiliriz birinci sınıf için. Siizn çocuklar neler bilerek başladı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?