1.sinif sorunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
420
103
Merhaba, aramizda sinif ogretmeni varsa cok mutlu olacagim.Problemim baslikta yazdigi gibi 1.sinif ve sinifta,herkes takilmadan cok guzel okuyor (online derste gozlemledim).Cok moralim bozuldu oglum yavas ve uzun kelimelerde duraksayarak okuyor.Yani heceliyor.Ögretmeniyle konustugumda oglum icin okuma biraz yavas ilerliyor dedi tabi su zamana kadar bana hic birsey soylememisti bu konuyla ilgili.Hergun kitap okuyoruz aylardir o kadar cok ilgileniyorum ki odevidir okumasidir herseyi yapiyoruz.Ben şok oldum sinif seviyesini gorunce.Oglumun geride olduguna cok şasirdim.

Son düzenleme:
Bence kıyaslama yapmayın.
Üzülmeyin de.
Hergun siz ona kitap okuyun.
Dümdüz değil de tiyatro gibi.
Vurgu, heyecan katın.
Kendisine de günlük yorulmayacagi kadar okuma yaptirın.
Hırslı olmak yerine sevsin.
Varsın geriden gelsin ne olacak.
Büyüdüğünde heceleyerek okuyan insan kalmıyor neticede.

sanmiyorum ogretmenin az ilgilendigini.
benim oglumda 1.sinif ve ben de gecen canli derste derse katilim yapmadigini gozlemledim butun arakadaslari cevap veriyor bizim ki dinliyor. ogretmene sordum herkes ayni olmaz ilerleme farkli olur daha kucukler dedi.
bir de benim de oglum gec soktu okumayi ve ben cok sonra siniftakilerin 1 yas buyuk olduklarini ve onceden okuma yazma bilip geldiklerini ogrendim. oyle bisey olabilir mi?
sikmayin caninizi hecelerken hizlaniyor daha fazla okuma yapmak onemli burda.

Merhaba, aramizda sinif ogretmeni varsa cok mutlu olacagim.Problemim baslikta yazdigi gibi 1.sinif ve sinifta,herkes takilmadan cok guzel okuyor (online derste gozlemledim).Cok moralim bozuldu oglum yavas ve uzun kelimelerde duraksayarak okuyor.Yani heceliyor.Ögretmeniyle konustugumda oglum icin okuma biraz yavas ilerliyor dedi tabi su zamana kadar bana hic birsey soylememisti bu konuyla ilgili.Hergun kitap okuyoruz aylardir o kadar cok ilgileniyorum ki odevidir okumasidir herseyi yapiyoruz.Ben şok oldum sinif seviyesini gorunce.Oglumun geride olduguna cok şasirdim.Oglum biraz hareketli sinifta sorun yasadik baya bu yil.Ozel bir okuldayiz.Ögretmenin az ilgilenmesi gibi bir durum olabilir mi derslerde ?Beynimi kemiren şeyler var.
Öğretmen değilim. Hangi ay ve yıl doğumlu acaba. Tavsiyem yüksek sesle, kendini dinleyerek anlayarak ve doğru okumasını sağlayın. Acele ettirmeyin. Benim yeğenim hala akıcı, hatasız okumuyor. Geçen sene de çok başarılıydı ama okuması ortalarda idi...Neden derseniz ezberi çok kuvvetli. Öğretmen 5 kere okuyun diyor ya, o ilkinde ezberliyor sonra ezbere okuyordu. Şu an 2. Sınıf. Son sınavda 4.oldu. Notları 90-100. Yani merak etmeyin düzelir.

Sinif ogretmeni degilim ama her cocugun gelisimi farkli oldugundan bir sinifta herkesin ayni sekilde ve ayni anda okumaya baslamasini ongoremeyiz degil mi? Mantikli dusunmek lazim. Ha ogretmenden memnun degilim derseniz o ayri konu

Merhaba, aramizda sinif ogretmeni varsa cok mutlu olacagim.Problemim baslikta yazdigi gibi 1.sinif ve sinifta,herkes takilmadan cok guzel okuyor (online derste gozlemledim).Cok moralim bozuldu oglum yavas ve uzun kelimelerde duraksayarak okuyor.Yani heceliyor.Ögretmeniyle konustugumda oglum icin okuma biraz yavas ilerliyor dedi tabi su zamana kadar bana hic birsey soylememisti bu konuyla ilgili.Hergun kitap okuyoruz aylardir o kadar cok ilgileniyorum ki odevidir okumasidir herseyi yapiyoruz.Ben şok oldum sinif seviyesini gorunce.Oglumun geride olduguna cok şasirdim.

Merhaba. Ben sınıf öğretmeniyim. Şuanda öğrencilerim 3.sınıf.
Kısaca şunu belirteyim. Her çocuğun gelişimi bireyseldir. Nasıl ki yan yana büyüyen bitkiler bile aynı anda çiçek açmıyorsa çocuklar da aynı dönemde istenen seviyeye gelmiyorlar.

Bunun için ilkokul yıllarının geçmesini bekleyin derim. Eğer ortaokulda da uçurum varsa destek eğitim bireysel eğitim rehberlik hizmetleri gibi alanlardan yararlanabilirsiniz.

Benim öğrencilerimin içinde de hala okumada zorluk çekenler var. Yaşları küçük olarak başladıkları için hem fizyolojik hem psikolojik olarak geriden geliyorlar. Bu onların başarısız olduğu ya da benim onları daha az sevdiğim onlarla daha az ilgilendiğim anlamına gelmez.

Sakin olun.
Çalışmalarınıza devam edin.
Sesli okuma yaptırın.
Okumayı zorunluluk olarak değil meral olarak yaptırın.
Akışına bırakın.
Su her taşta aynı iz bırakmaz
Unutmayın.
Her çocuk ayrı her çok özeldir.

Siz çok ilgilenmeyin öğretmenin öğretiş tarzıyla sizinki farklı olabilir çocuğun kafası karışır bocalar

Ogrenciler arasinda bireysel farkliliklar olabilir. Ben de sinifta gec okumaya gecenlerdendim. Su an ogretmenim ve universite kpss sinavlarindan da iyi puanlar almistim basarisiz degilim yani. Ögretmenin daha az ilgilenmesi ihtimalini eleyin cunku ben sinif ogretmenlerini biliyorum. Siniflarinda okumaya gecen sayisini diger siniflarla kiyaslarlar. Emin olun siz nasil kendi oglunuzun durumunu dusunuyorsaniz o ogretmende kendi sinifindaki ogrencinin basarisini o kadar dusunuyordur. Size soylememis olmasi buyuk ihtimal bunun dogal oldugu ve bu problemin cozuleceginden emin olmasini gosterir. Kendisi hangi ogrencinin ne kadar potansiyeli oldugunu ne kadar surede ilerleyebilecegini bilir.

Her çocuk farkılidir.

Siz annesi olarak geç farkettiyseniz öğretmeni bence ilgisiz diye suçlayamazsınız
Her çocuk farklıdır ben çocuklarımı biliyorum kızım şuan anaokuluna gidiyor okula gitmeden önce sayıları öğrendi bu senede harfleri öğrendi kendi kendine evde bana elma alıp verip matematik işlemleri yapıyor
Oğlumda alakası yok meraklı degil okul cağında beni çok zorlayacak farkindayim bunun
Bence ebeveynleri olarak çocuklarımızın farkında olmalıyız

Benim bu seneki sınıfı görseniz, seçip seçip koymuşlar sanki.
Bir türlü düzelmeyen, ilerlemeyen okumalar, birbirinden bozuk davranışlar..
Sizin mantığa göre çoğuyla ilgilenmemiş olmam lazım.
Oysaki ben kendimi paralayan biriyimdir.
Ama öğrencinin de velinin de umursuzu doluşmuş bir sınıfa.
Uğraş Allah uğraş.

Ne yaparsanız yapın, tek tarafın çabasıyla ilerlemez hiç bir şey.
Öğrenci, öğretmen, veli eş zamanlı çabalamalı.
Bazen bazı veliler baştan salar, keyif çatar.
Sonra tutuşur ilgilenmeye başlar ama artık geç kalınmıştır.
Çocuk o ilgisiz düzene alışır ve direnir.
Çok ilgileniyorum neden olmuyor diye dövünür veli.

Neyse uzatmayayım, bakış açınız yanlış.
Her çocuk özeldir, kendi hızında ilerler.
Yeterki üzerinize düşeni yapın, gerisini dert etmeyin.

Ben dinif ogretmeniyim.Ogrencilerim 1.sınıflar. Tum ogrencilerim aralik ayi badi da okumaya gecti.Buna ozel egitim alan öğrencilerim dahil.Su anda uzaktan egitimle saat 1200 1900 aradi birlikteyiz.Tum sinif seviyesi oldukca guzel.Hatra bugun okuma yaridi yaptik dinif ortalamadi 85.Bunu size nefen anlatiyorum .Bir is sevilmeden yapilmaz.Sevmediginiz yemegi yemezsiniz.Cocugunuzun okumayi siz zorlafiginiz icin degil kendi istedigi icin yapmali.Bu yuzden sevebilecegi kitaplar alin.Su sira Rafadan Tayfa serisi cok guzel.Size yardimci olabilnem ivin bazi seyler dormam lazim.Cocugunuz gec mi konustu?Cikartamadigi ses var mi? Ya da sesleri birbiri yerine soyluyor mu?Mesela k yerine t .Iste kumanda yerine tumanda diyor mu?Konusurken bazi hece ve kelimeleri tekrar ediyor mu?

Ben sizi haklı buldum. Eğer çocuğunuzda bir geride kalmışlık varsa bunu bilmek en doğal hakkınız. Söylemeliydi hoca

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X