• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.Sınıftayız ama...

Oğlum 1.sınıfa gidiyor.Dersleri çok ıyı dakıkada 100-120 kelime okuyor matematıkte parmak hesabı yapmadan toplama ve çıkarma yapıyor.Öğretmenın örnek gösterdiği bir öğrenci.Ama bugün kendi ağzından duyduklarım beni çok üzdü.Öğlen okuldan çıktık yolda sınıftan bir arkadaşıyla ve annesiyle karşılaştık.Bu velide başka bir okulda öğretmen.Beraber bir cafeye gıdıp çocuklara yemek ısmarladık hem onlar hem biz kaynaşalım istedik.Ve sohbet esnasında oğlum sınıftan Zeynep adlı arkadaşının bugün ağladığını söyledi.Sebep dediğimizde ise çünkü biz onun eteğini kaldırdık dedi.Neden böyle bir şey yaptınız dedim çünkü Arda bunun çok eğlenceli ve komik olacağını söyledi ama Zeynep ağladı dedi. Arda sınıfta içlerinde en büyük ve onlara göre lider konumundaki çocuk.Kızdım çok kızdım.Konuştum.Bak oğlum birisi senın pantalonunu ındırse ne hıssedersin dedim.Ağlarım utanırım çok üzülürüm diyo.Eee sen nıye yaptın oğlum diyorum ama Arda çok eğlenceli olacak dedi.Zeynebe üzüldüm.Arda ya,oğluma ve diğer yapan arkadaşına sinirlendim.Ve benim çocuğum yapmaz dememek gerektiğini tekrar hatırladım.Arkasından ikinci bomba geldi kulağıma eğildi ve anne biliyomusun Arda bana lavaboya gıdıp bırbırımıze pıpılerımızi gösterelım dedı ama ben kabul etmedım başkasının pıpısıne bakılmaz dedım dedi.:53:Karşımdakı veli gul100hanım ne syledi lutfen çünkü Arda benım oğluma bir sey soylemiş ama ben bunu kımseyle paylasamadım aynı şeymi acaba dedi ve öğrendıkkı Arda onunda oğluna lavaboya gıdıp bırbırlerıne cınsel organlarını gosterıp öpmeyı teklıf etmış.İkimizde şoktayız.Gecenın şu saatı oldu ama düşünmekten uyuyamıyorum.Ne yapmalıyım önce öğretmenlemi konuşsam yoksa Ardanın annesiyle mi bılemıyorum.Yardımcı olup fikirlerinizi yazarmısınız?:44:

bende bir öğretmenim.muhtemelen arda'nın anne ve babası arda'nın yanında uyuyor sanıp sevişiyorlar ve çocuk bunu görüyor.bunu çok doğal bişey sanıyor.bence siz veliyle değil,öğretmeniniz ve okul müdürüyle konuşun.onlar gerekeni yaparlar.

bende bir öğretmenim.muhtemelen arda'nın anne ve babası arda'nın yanında uyuyor sanıp sevişiyorlar ve çocuk bunu görüyor.bunu çok doğal bişey sanıyor.bence siz veliyle değil,öğretmeniniz ve okul müdürüyle konuşun.onlar gerekeni yaparlar.

Evet bende düşündüm bu olasılığı.Ama tam olarak bilemiyoruz işte..

genelde böyle oluyor.bizde zaman zaman bu durumlarla karşılaştık.mutlaka okul müdürünüzlede görüşün.onlar rehberlik hizmetine aileyle beraber yönlendirirler muhtemelen.

Aman Allah'ım :53:
Bence acilen öğretmeni ile görüşün. O gerekirse çocuğun velisi ile görüşecektir...

Oğlum 1.sınıfa gidiyor.Dersleri çok ıyı dakıkada 100-120 kelime okuyor matematıkte parmak hesabı yapmadan toplama ve çıkarma yapıyor.Öğretmenın örnek gösterdiği bir öğrenci.Ama bugün kendi ağzından duyduklarım beni çok üzdü.Öğlen okuldan çıktık yolda sınıftan bir arkadaşıyla ve annesiyle karşılaştık.Bu velide başka bir okulda öğretmen.Beraber bir cafeye gıdıp çocuklara yemek ısmarladık hem onlar hem biz kaynaşalım istedik.Ve sohbet esnasında oğlum sınıftan Zeynep adlı arkadaşının bugün ağladığını söyledi.Sebep dediğimizde ise çünkü biz onun eteğini kaldırdık dedi.Neden böyle bir şey yaptınız dedim çünkü Arda bunun çok eğlenceli ve komik olacağını söyledi ama Zeynep ağladı dedi. Arda sınıfta içlerinde en büyük ve onlara göre lider konumundaki çocuk.Kızdım çok kızdım.Konuştum.Bak oğlum birisi senın pantalonunu ındırse ne hıssedersin dedim.Ağlarım utanırım çok üzülürüm diyo.Eee sen nıye yaptın oğlum diyorum ama Arda çok eğlenceli olacak dedi.Zeynebe üzüldüm.Arda ya,oğluma ve diğer yapan arkadaşına sinirlendim.Ve benim çocuğum yapmaz dememek gerektiğini tekrar hatırladım.Arkasından ikinci bomba geldi kulağıma eğildi ve anne biliyomusun Arda bana lavaboya gıdıp bırbırımıze pıpılerımızi gösterelım dedı ama ben kabul etmedım başkasının pıpısıne bakılmaz dedım dedi.:53:Karşımdakı veli gul100hanım ne syledi lutfen çünkü Arda benım oğluma bir sey soylemiş ama ben bunu kımseyle paylasamadım aynı şeymi acaba dedi ve öğrendıkkı Arda onunda oğluna lavaboya gıdıp bırbırlerıne cınsel organlarını gosterıp öpmeyı teklıf etmış.İkimizde şoktayız.Gecenın şu saatı oldu ama düşünmekten uyuyamıyorum.Ne yapmalıyım önce öğretmenlemi konuşsam yoksa Ardanın annesiyle mi bılemıyorum.Yardımcı olup fikirlerinizi yazarmısınız?:44:

ahh ah hiç büyümesinler istiyorum hatta bu dünyaya çocuk getirmemek

kesinlikle aileyle görüşmeyin bu sorunları her zaman büyütür ancak hemen öğretmen ve rehber öğretmenle görüşün büyük olasılık ailesinden görmüş olabilir ama bundan da büyük tesadüf abisinden ve okuldaki diğer büyük çocuklardan görmüş olması birçoğu ne olduğunu bile bilmeden denileni yapıyor bir de biz ne dersek diyelim bu yaşta aileden başka herkese inanma güvenme eğilimi var çocuklarda burda çok önemli olan okulda nöbetçi öğretmenlerin özellikle kuytu köşeler ve tuvaletlerde çocuklara çok da bellli etmeden kontrolü sağlamaları ve mutlaka rehberlik allah kolaylık versin

çocuklar okula başlayınca tek derdimiz dersleri ne olacak korkusu oluyor ama maalesef davranışlar çok daha önemli öğrencilerimde de kendi kızımda da 5. sınıfa kadar öncelikle davranış notlarına bakarım ve velilere de hep bunu söylerim =((

ha tabi siz sorun olduğunuzda öğretmenle muhatap olurken ardanın abisinin okula gelip çocuklara mudahele ettiğini de öğretmene belirtin bu en yanlış şey burda da işte okul giriş çıkışlarına dikkat etmek gerekiyor maalesef abi ablayım diye okula giriyorlar 17 yaşında abiden veli olmaz veli anne babadır bunu da okul yönetimine bildirin her önüne geleni okula almasınlar

Acilen öğretmenle ve rehberlik danışmanıyla görüşün!
Hatta bana kalsa ilgili müdür yardımcısına kadar durumu iletin.
Ve bunları tek başınıza değil diğer veli ile beraber yapın!

arkadaşlara katılıyorum acilen diğer veliyi de yanınıza alın ve okulun rehberlik servisine başvurun.onlar konuyu mutlaka hallediceklerdir.
ki aklıma takılan şu oldu diğer veli için öğretmen demişsiniz ve onun oğluna da aynı şey yapılmış ve bu arkadaş durumu biliyor.işin boyutunu kavrayamamış mı da hiçbirşey yapmamış bu zamana kadar. :53:
bu çocukta bir sapkınlık var mutlaka işin peşini bırakmayın.

Ne kadar can sıkıcı bir durum.
Birinci sınıf çocuklarında kendilerini farklı bir boyutta hissetme durumu oluyor.
Geçen yıl benim kızımda birinci sınıftaydı.
Hergün ÇOCUKLARDAN BİRİ BİRİNE aşık olduğunu söylüyordu.
Bazı erkek çocuklar kızları öpüyormuş.
Bir yaş büyük bir çocuk vardı,en çok ondan çıkıyordu aşk meşk muhabbetleri.
Sonra başka bir sınıftan yaramaz bir çocuk geldi.
Kızım herşeyi paylaşır benimle,o çocuğun kızların poposuna eliyle vurduğunu söyleyince kan beynime sıçradı.
Kızlar utandıklarından öğretmene söyleyemiyorlarmış.
Gittim konuştum,çocuk başka şeylerde de çok rahatsız ediyordu çocukları ve kızımı da.
Kalemlerini atıyor,yemek yerken kollarına vurup ellerindekini döküyordu.
Bir öğlen çocuğu kırmadan konuştum.
Sen akıllı bir çocuksun,arkadaşlarına zarar vermezsin vs. Gibi.
Ben artık ..... Ile her şeyimi paylaşıyorum dedi.
çocuk işte,ne yaptığını o da bilmiyor.
Ama öğretmeni aileyi uyarmalı.
Başka 2. Sınıftan bir çocuk da öğlen kızım okula girerken onu sevdiğini söylemiş,bizimki de ağlayarak kaçmış.
O çocuk yakın oturuyor bize ve hep sokakta.
Anasınıfında komşumun oğluyla beraberlerdi,çok farklı davranışları olduğunu duymuştum.
Allah iyi etsin de şimdiden o çocuğun varlığından endişe duymuyor değilim.

Son düzenleme:
Bu yaşlarda olağan durumlar aslında.Tam cinselliği keşfetme ve cinsel kimliğin oturma yaşları.Ama bu gibi davraanışlar aşırıya kaçıyorsa kontrol altına alınmalı.Bizim okulda 6 yaşındaki anasınıfı öğrencisi cinsel organını okşayıp tatmin oluyordu mesela.Cİnselliği keşfetmesi doğal.Bu merak o yaşlarda başlar ama size tavsiyem direkt olarak velinin kendisiyle görüşmemeniz yönünde.Öğretmeniyle iletişim kurup durumu anlatırsanız daha iyi olur.

arkadaşlara katılıyorum acilen diğer veliyi de yanınıza alın ve okulun rehberlik servisine başvurun.onlar konuyu mutlaka hallediceklerdir.
ki aklıma takılan şu oldu diğer veli için öğretmen demişsiniz ve onun oğluna da aynı şey yapılmış ve bu arkadaş durumu biliyor.işin boyutunu kavrayamamış mı da hiçbirşey yapmamış bu zamana kadar. :53:
bu çocukta bir sapkınlık var mutlaka işin peşini bırakmayın.

Evet diğer veli fen bilgisi öğretmeni.Onada çok kızgınım aslında eğitimci olduğu halde ne yapacağını bilememiş kime söyleyeceğine karar verememiş.Ve kendi okulunun rehber öğretmeniyle görüşmüş.Öğretmende ona bu durumun çok büyütülecek bir durum olmadığını ama gözardı edilecek bir durumda olmadığını söylemiş.Çocukların aslında bu yaşta cinsel kimliklerini bulmaya çalıştığını ama bu olayı tekrar edip başka çocuklarada söylerse o zaman bir sorun olduğunu söylemiş.Artık cinsel kimlik bir arkadaşın cinsel organını görmek yada öpmek ıle oluşuyo galiba.:52::52::52: Bizim velide başka kimseyle paylaşamıyor.Eeee başka çocuklara söylüyormu ilerleyen günlerde ne oluyor hiç bakmıyor yani.

Evet diğer veli fen bilgisi öğretmeni.Onada çok kızgınım aslında eğitimci olduğu halde ne yapacağını bilememiş kime söyleyeceğine karar verememiş.Ve kendi okulunun rehber öğretmeniyle görüşmüş.Öğretmende ona bu durumun çok büyütülecek bir durum olmadığını ama gözardı edilecek bir durumda olmadığını söylemiş.Çocukların aslında bu yaşta cinsel kimliklerini bulmaya çalıştığını ama bu olayı tekrar edip başka çocuklarada söylerse o zaman bir sorun olduğunu söylemiş.Artık cinsel kimlik bir arkadaşın cinsel organını görmek yada öpmek ıle oluşuyo galiba.:52::52::52: Bizim velide başka kimseyle paylaşamıyor.Eeee başka çocuklara söylüyormu ilerleyen günlerde ne oluyor hiç bakmıyor yani.

arkadaşınızın sorumsuzluğuna da pes doğrusu.çocuğunu salmış çayıra mevlam kayıra... :19:
konuştuğu rehberlik öğretmeni de bir garip ne demek büyütülecek bir şey yok.ya çağ çok ilerledi yada ben çok geride kaldım.onlar kadar geniş düşünemiyorum malesef :19:

arkadaşınızın sorumsuzluğuna da pes doğrusu.çocuğunu salmış çayıra mevlam kayıra... :19:
konuştuğu rehberlik öğretmeni de bir garip ne demek büyütülecek bir şey yok.ya çağ çok ilerledi yada ben çok geride kaldım.onlar kadar geniş düşünemiyorum malesef :19:

Bende şaşkınım böyle düşünen bir rehberlik öğretmenine bakalım öğlen bende konuşacağım bizim okulunkilerdemi böyle rahat. bırakın çocuğun cinsel kimliği oluşuyor mu diyecekler acaba.

Bu yaşlarda bu tür davranışlar normal,dedikleri gibi cinsel kimliklerinin keşfi böyle oluyor çocukların.
Tabiki normal deyip yapmasına göz yummayacağız,sürekli kızmadan olayları anlatmasını sağlamalı ve işin ne boyuta geldiğini kontrol etmeli.Çocuğunuzlada uygun bir dille konuşup,bu hareketin yanlış olduğunu anlatmalısınız.
Ne anne babaları ne de öğretmenleri suçlayamayız.

:13:
Bende şaşkınım böyle düşünen bir rehberlik öğretmenine bakalım öğlen bende konuşacağım bizim okulunkilerdemi böyle rahat. bırakın çocuğun cinsel kimliği oluşuyor mu diyecekler acaba.

çocuklar cinsel kimliklerini 3-6 yaş arası kazanır.fakat cinsel kimliği kazanırken erkek çocuk babayla,kız çocuk anneyle kendini özdeşleştirir.yani erkekler babalarını taklit eder.onun yaptıklarını yapmaya çalışır.bu tarz eğilim gösteren çocuklar genel olarak anne babanın cinsel hayatına bi şekilde tanık olmaktadır.özellikte kırsal kesimlerde,anne baba çocuk aynı odada uyuyorsa çocuk bunu görür.ben de aynı sorunla karşılaşmıştım öğrencimde.aileyle görüşmemde aynı odada yattıkları ve muthemelen bişeylere şahit olduğunu öğrendim.veilerimle olan samimiyetim doğrultusunda daha dikkat etmeleri konusunda uyardım.sizde öğremeninizle mutlaka görüşün.

küçük bebeklerin bile cinsellik konusunda istekleri oluyor ve (yazsammı bilemedim neyse)) mast.. yapıyor..yani o çocuktakide bunlardandır..çocuk meraklı sanırım yani enerjiyi bi şekilde atmak istiyor olabilir açıkcası..çoğu aile hatta benim çocuğumun eli sürekli orasında dierek şikayetlerini bildiriyor uzmanlara..oyüzden sanırım bu yaşanıyor..herkesin içinde yada başkasına anlatmayın bunu bence çocuğada ailesinede stres yaşatır bunu bilmiyorlarsa..annesiyle ve öğretmenine bahsederseniz ii olur çünkü devamı gelir o çocuğun o yüzden..yalnız çocuğunuza söleyin bunu diğer arkadaşlaına anlatmasın dalga geçilmesin o çocuklada..çocukların hemen dışlama huyları var çünkü..siz bi konuşun ailesi ile..çocuk ailedende bunu görmüş olabilir..evde yada başka yerde gördüğünü hafızada tutup uygulamak isterler..en basiti evde konusuz film izleyen bi ailenin çocuğu bunu gizlice görse yeterde artar bile..

:53::53:ben inanamadım valla böyle bir şeye:53:
daha çok şey öğrenmem gerekiyor sanırım:53:

çok kötu durum.. ürpererek okudum... buyuk ihtimalle yazmak utanıyorum evde veya pc de bu çocuk erkek erkege olan pis vıdoları izlemiş gibime geliyor.. ve bunu çok normal olarak işlemiş beynıne ve ilerde daha kötu şeylerde yeltenebilir.. ailesinin bununla ilgilenecegını sanmıyorum ben... bence mumkunse okulnunuzu degiştirin..

Cinsel haz bebeğin doğumundan itibaren başlar. Emme, dışkılama vs. bunlar bebek için cinsel haz unsurudur. Zamanla doğru merkeze kayar. İçgüdüsel şeyler yani. Duymuş görmüş de olabilir ama niye yaptın diye sorsan mantıklı cevap veremez. Ortada tüyler ürpertecek korkunç bir durum yok. Ayıp kavramları yok henüz. Kızmadan bağırmadan yanlış olduğunu söylemeniz gerekiyor. Ayrıca Arda'yı afişe edip topluca yargılamanızı da doğru bulmuyorum. Onu da kendi annesi uyarsın. Benim de kardeşimin etek kaldırma, pantolon indirme huyuyla uğraşmışlığım var. Şimdi hatırlatılmasını bile istemiyor. Öğrenecektir yani.

Back
X