1 tüp bebek , 1 normal bebek sonrası kalan 3 tane 5. Gun embriyosu.

teacheralla

Güzel günler göreceğiz.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
855
1.141
313
33
İstanbul
İlk cocuk tüp bebek yöntemi ile oldu. Eşimde sperm sayısı ve hareketliliğinde sıkıntı vardı tüp bebek yaptırdık o yüzden. Normal yolla zor çocuğunuz olur demişti doktorlar tüp bebekler dünyaya gelen kızım 1 yaşındayken , hamile olduğumu öğrendim. Su an 2 yaşında bir kızım ve 1 yaşında bir oğlum var. Kızımın zamanından kalma hastanede dondurulmuş 3 tane 5. Gun embriyosu var. Bana sorsalar 2 cocuk yeterli ama kürtaj gibi olur mu ki, 3 tanesini transfer etmemiz gerekir mi..
aslında cocuklari cok seviyorum. 5 tane de cocugum olacak deşeler cok mutlu
Olurum. Ama onlara bakmak, maddi
Manevi açıdan yetişmek.. bilemiyorum.

İlk cocuk tüp bebek yöntemi ile oldu. Eşimde sperm sayısı ve hareketliliğinde sıkıntı vardı tüp bebek yaptırdık o yüzden. Normal yolla zor çocuğunuz olur demişti doktorlar tüp bebekler dünyaya gelen kızım 1 yaşındayken , hamile olduğumu öğrendim. Su an 2 yaşında bir kızım ve 1 yaşında bir oğlum var. Kızımın zamanından kalma hastanede dondurulmuş 3 tane 5. Gun embriyosu var. Bana sorsalar 2 cocuk yeterli ama kürtaj gibi olur mu ki, 3 tanesini transfer etmemiz gerekir mi..
aslında cocuklari cok seviyorum. 5 tane de cocugum olacak deşeler cok mutlu
Olurum. Ama onlara bakmak, maddi
Manevi açıdan yetişmek.. bilemiyorum.
Yani kürtaj gibi mi oluyor bilmiyorum ama Allah 2 tane evlat nasip etmiş.
İsterseniz doktorunuzla konuşup en iyi olanı transfer ettirebilirsiniz.
Yakın zamanda mı düşünüyorsunuz çocuklarınız küçükmüş
Çok sıkıntı çekersiniz ama tabi ki sizin tercihiniz.

Su an icin düşünmüyorum daha cok küçükler 2 ve 1 yasindalar. Ben çalışıyorum zaten. 2023 Aralık dondurulan 3 embriyo icin son tarih demiştiler. O zamana da çocuklarım 3bucuk ve 2 yaşında oluyor. Aslında diyanete sordum bu konuyu. Şunu dediler bana
“ister kadın, ister erkekteki bir kusur sebebiyle, tabii ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesi mümkün olmadığı takdirde tüp bebek yöntemine cevaz verilmektedir. Soruda, ikinci çocuğun tabii ilişki neticesinde dünyaya geldiği ifade edilmiştir. Buna göre artık tüp bebek yöntemi için öne sürülen gerekçe ortadan kalkmış durumdadır. Dolayısıyla söz konusu embriyoları dondurmanın sonlandırılması "zarureten sonlandırma kapsamında" değerlendirilebilir. Bu bağlamda kürtaj hükümleri uygulanmayacağı gibi ailenin bir vebali de söz konusu değildir. “

Ama ne yapacağım bilmiyorum

Çok şanslısınız, 8 kere tüp bebek denememe rağmen olmadı çocuğum.Şimdi de yaşım geçti. Yurtdışında bazı ülkelerde sizin gibi dondurulmuş embriyosu olan çiftler çocuğu olmayanlara bağışlıyor embriyosunu.Türkiye’de yasak . Eğer bakamayacak durumda iseniz sonlandırmanız çocuk için en hayırlısı.

Back
X