- Emoji Skoru
- 13.080
- Puanlar
- 228
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
ne?Bağlı değil mi altı
doktor farklı bir bulgu eşlik etmediği için soeun yok diyor ama zaten geriden geldiğini ben değil, doktor söylediLady bunların ne kadar geriden geldiğini değil de değerlerini yazsana. Benim internetten baktığım bir sürü sitede ya da kullandığım uygulamada %10 persentilde falan oğlum. Hatta alerjik olduğu için acaba bu çocuğun gelişiminde sıkıntı mı var diye doktordan ek muayene istedik. Ek muayenede doktor artık kendi kendi kullandığı persentil eğrisini gösterdi çocuk %50 persentilde çıktı.
Bir de benimki tam 13 aylık yürüdü. Yani annelik hep evham hali biliyorum ama doktorunuz da sorun yok diyorsa sakin ol bence.
doktora göreDeğerleri yaz sen neye göre geri ?
doktora göre
doktor benim için sorun değil bu gerilikler dedi. ama ben takıyorum. önceki kontrollerde hayvvan sütü önermiyordu zaten, kabızlık ve kansızlık yapabilir diyordu. simdi gğnde 200 ml kadar verilebilir dediBenim kız da 11. Aya kadar hep geriden gelmişti. Yaz tatili iyi geldi. Bir anda boy kilo arttı. 18. Ay kontrolü öncesinde de kafaya taktım boyu kısa çünkü kilosu fena değil ama hızlı dalgalanıyor. Anne sütü içen bebekler ek gıdaya pek sarmıyor zaten ne zaman anne sütü bitti bizimki bişeyler yemeye başladı. Doktor çorba önermez boş gıda derdi ama ben tavuk suyuyla yapıyorum gerçekten hem kış dönem hastalıklarında birebir ve iştah açıyor. Koyu kıvam çorba öneririm. Yemezse asla sıkıştırmayın ama sık sık bir şeyler yedirmeye çalışın. Ben bulamaççı değilim hiç sevmem doğru bulmam fakat günde 1 kere muz, tahin, bebek bisküvisi, ceviz veya fındık kırığı, hindistan cevizi yağı karıştırıp yediriyorum. Hakikaten kiloyu boyu topluyor. Tavsiye ederim. Hayvan sütü hastalıklara davet çıkarır hiç lüzum yok. D vit zaten devam ediyoruz ayrıca 3 ay devam edin denmesi çok saçma. Hayatı boyunca kışın verilmesi gerek mesela. Şuan yaz kış. Anlayamadım doktorun dedikleri garip geldi.
Altında bezi yok mu die soruyor.
Son 4 aylık kilo ve boy ölçümleri nedir
Değerleri yaz sen neye göre geri ?
Tamam değerler nedir? 8. Ay, doğum ve şimdiki…
doğduğundan beri aynı doktor takip ediyor. seviyorum da genel olarak iyi bir doktor. zaten cevreden de süreki söyleniyordu. doktor da söyleyince iyice stres oldum. doktor daha cok “durum bu, bilin ama endişelenecek de bir sey değil” gibi konustu.Altında bezi yok mu die soruyor.
Hayvan sütünü zaten 1 yaşına kadar normal ilerleyen bebeğe de vermeyin diyorlar . Sen dikkatli ve tedbirli bi annesin stres yapma başka bi doktora daha git . Bu doktorların pat die herseyı konuşmaları çok can sıkıcı gerçekten madem sorun değil nie söyleyip huzursuz ediyorsun dimi daha yumuşak farklı bildir yani .
temmuz - 7600
eylül - 8320
kasım - 8820
ocak - 9400
3050 gram doğdu
doğduğundan beri aynı doktor takip ediyor. seviyorum da genel olarak iyi bir doktor. zaten cevreden de süreki söyleniyordu. doktor da söyleyince iyice stres oldum. doktor daha cok “durum bu, bilin ama endişelenecek de bir sey değil” gibi konustu.
10 kilo 100 gram olması gerekiyor dedi. şöyle, oğlum ilk 5 ay ayda 1 kilo aldı. 6.ayında sadece 20 gram almıştı. bundan dolayı sanırım öyle dedi bilmiyorum25 persentilde doğmuş ve şu an 40-50 persentil aralığında. Yani gayet iyi gidiyor gibi duruyor.
Doktorunun referansı nedir geri derken hangi persentile göre geri mesela?
Ya sen bir şeyleri yanlış anladın.
Ya doktoru değiştirmen gerekiyor.
10 kilo mu olması gerekiyormuş 1 yaş erkek bebeğin yani?
Bunların genetiği tipolojisi yok mu? Hepsi aynı mı olacak?
10 kilo olsaydı 65-70 persentil civarı olurdu ki bu ortalamanın üstü demek. Doktor neden yüksekte olmasını bekliyor onu anlamadım.
Sen nasıl bir çocuktun eşin nasıl bir çocukmuş mesela?
ben memeyi bırakmak istediğimi söyledim. o da biberonla ve fazla vermediğim sürece hayvan sütüne başlayabileceğimi söyledi. hatta sabah kahvaltısında sütle mama tarzı bir sey hazırlayıp yedirebilirsin falan dedi. ay bilmiyorum ne dediyse anlatıyorum işteİyi bir doktor hayvansal süt önermez anne sütü alan bebeğe.
Sayısal değerlerle şu kadar geri hiç demez.
Oğlum 5 yaşında d vitaminini hiç bırakmadık. 3 ay daha devam edin de saçma.