1 yaş bebekte beslenme

Stardust07

All iz well
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2017
1.787
1.532
133
Benim prematüre doğmuş,şu an 1 yaşında olan bebeğim var(koruyucu ailesiyiz).Gelişimi geriden takip etmemize rağmen normalden yavaş.Günlük beslenme şekli nasıl olur onu öğrenmek istiyorum.Ekstra iyi gelecek neler yedirmeliyim.
Mama ile besleniyor,kahvaltı saati,meyve saati ve akşam yemeği saatleri var mama dışında.Acaba yeterli gelmiyor mu nerde yanlış yapıyorum öğrenmek istiyorum

İlk birkaç gün bizimde 6da uyanıyordu artık 7 bucuk 8i buluyor.

Bizim kide çift uyku uyuyordu aynen ama artık 1haftadır denedik teke düşürdük 12den sonra 2 2 buyuk saat uyur....

9bucuga kadar dayanabilirse öyle deneyin dayanamıyorsa uykusu gelince uyutun daha erken demektir çünkü uzun süre uyanık kalmak bazı cocuklar uykuya yenik düşüyor

Bizimki evde dayanıyor 10a kadar...dışarı cıktıgımızda 9da bebek arabasında uyuyakalıyor evde olsak 10a kadar uyumaz cok hareketli koltuk tepelerine çıkar örümcekte dolaşır 10 devam sütünü ister uyur.
Mutlaka aksam uyuturken ışıklar kapalı olsun gece gündüz ayrımı yapabilsin gece uyansada hiç ışık açmayın tavsiye edebileceğim bunlar... Çocuk aslında uykuyu zamanla kendi belirliyor sizde de umarım öyle olur.🙏
Gece uyku rutini belli.Mamasını yer,bezi değişir,uyku tulumunu giyer hoop yatak.Biliyor ve kendi istiyor uyumayı.Bizimki gündüz 4 saat falan uyuyor toplamda🤣 Gece uykusu bundan dolayı az olabilir.Bazen uyandırıyorum çok uyuduğunu düşünüp.Ama uyanmıyor,ağlıyor,sinirlenip bana poposunu dönüyor uyumaya devam ediyor.Israrcı olmalı miyim sizce bu tavrımda?Gündüz uykusunu böleyim azaltayım mi yoksa kendi keyfine mi bırakayım

Gece uyku rutini belli.Mamasını yer,bezi değişir,uyku tulumunu giyer hoop yatak.Biliyor ve kendi istiyor uyumayı.Bizimki gündüz 4 saat falan uyuyor toplamda🤣 Gece uykusu bundan dolayı az olabilir.Bazen uyandırıyorum çok uyuduğunu düşünüp.Ama uyanmıyor,ağlıyor,sinirlenip bana poposunu dönüyor uyumaya devam ediyor.Israrcı olmalı miyim sizce bu tavrımda?Gündüz uykusunu böleyim azaltayım mi yoksa kendi keyfine mi bırakayım
Yavrum ya bende azalt demeye kıyamadım şimdi ama gece uykusu için uyandırmak daha iyi en azından son yarım saat daha sonra uyanmaya Bi saat kala uyandırabilirsin, denemekte fayda var çok ağlıyor istemiyorsa ertelersin 😁

Yavrum ya bende azalt demeye kıyamadım şimdi ama gece uykusu için uyandırmak daha iyi en azından son yarım saat daha sonra uyanmaya Bi saat kala uyandırabilirsin, denemekte fayda var çok ağlıyor istemiyorsa ertelersin 😁
Sinirleniyor agresif oluyor kendileri 🥰 öğleden sonraki uykusunda deneyeceğim.sabahki uykusunu uyusun bakalım.teşekkür ederim 🤗

Sinirleniyor agresif oluyor kendileri 🥰 öğleden sonraki uykusunda deneyeceğim.sabahki uykusunu uyusun bakalım.teşekkür ederim 🤗
Mesela dün dışarıda 6da uyuyakaldı bugunde kuaföre gitmiştim kardeşime bıraktım 1saat uyumuş öğle uykusunu 5de uyumak istedi... Az uyuduğu zaman öyle oluyor...
Ben zamanla gece uykularınız iyi olacağını düşünüyorum deneyin rica ederim.💙

Benim prematüre doğmuş,şu an 1 yaşında olan bebeğim var(koruyucu ailesiyiz).Gelişimi geriden takip etmemize rağmen normalden yavaş.Günlük beslenme şekli nasıl olur onu öğrenmek istiyorum.Ekstra iyi gelecek neler yedirmeliyim.
Mama ile besleniyor,kahvaltı saati,meyve saati ve akşam yemeği saatleri var mama dışında.Acaba yeterli gelmiyor mu nerde yanlış yapıyorum öğrenmek istiyorum
Bu doktorunuza danışmanız gereken bir konu. Her bebek birbirinden farklıdır en doğru cevabı çocuk doktorunuz verecektir

Back
X