1 yaş çocuk oyalama sanati

sizin çocuğunuz kaç yaşında. Yani yazmaya utanıyorum ama inanın hepsini yapıyoruz mesela blokları var oynadı bir süre ama artik elini sürmüyor. Bulaşık makinasına çok meraklıyDi artık yaklasmiyor. Evi supururken pesimdeydi ondan da sıkıldı. Baby tv aciyorum zaten arada. Onda da sevmediği bir cizgi film varsa agliyor kumandayi verip degistiereyim diye. Bu şekilde hepsi. Çabuk sıkılıyor ya da tüketiyoruz bilemiyorum. Zaten bu kadar zor durumda hissettiğim için konu açtım akıl akıldan üstündür. Minik org var ama davul ve diğer muzik aletlerine bakayim. Çok teşekkür ederim.

Bütün dolapları açıyor çekmeceler içine oturuyor her yeri keşfetti artık ben de bazı çekmecelere farklı şeyler koyuyorum ki ilgisini çeksin. Hiç akrabam yok Komsum var sadece zaten o da olmasa yanmışım. Haftada 1 ya da 2 kere görüşüyoruz değişiklik oluyor

İkiz daha zor tabi ama birbirleriyle de uğraşırken zaman geçer. Aylik aktivite kutularından aliyorun ama yarısı boş verdiğiniz paraya degmiyor. Yine de alıyorum bakalım diye.

benim kizim 13 aylik
top oynamayi cok seviyor , evde surekli top oynuyoruz
kitaplari cok seviyor , bi suru kitap aldim okuyoruz , resimlerini gosteriyorum
fil var bi tane ustune biniyor ip bagladik hortumuna onunla cekiyoruz
kagit havlu rulolarini duvara yapistirdim icinden top atiyoruz
resim yapmayi seviyor tabi bisey yapabildiginden degil ama boya veriyorum eline bide boyama kitabi karalayip duruyor
mutfak dolabi karistiriyoruz , ulasabilecegi yerlere plastik kaplar koydum onlarla oynuyor
camasir sepetine kiyafet koyup onune birakiyorum , sepeti doldurup bosaltiyor hatta en sevdigi seylerden diyebilirim acaip egleniyor
pipetlere penne makarna gecirmece oynuyoruz , kendisi beceremiyor ama ben yaparken ilgiyle izliyor
sise icine birseyler atmaca oynuyoruz
aklima gelenler bunlar , insallah icinden isinize yarayacak birseyler cikar

Ahşap puzzle olabilir teşekkür ederim. İlk adım araçları var ama hanimefendi yurumeyi tercih etmiyor. Şarkılar çok iyi gerçekten. Ben de söylüyorum hatta kendi talep ediyor soyle diye. sevmediği şarkı olursa değiştirmem için tepki veriyor. Konuşmadan anlatabiliyor.

Ben o yaşta mama sandalyesinde önüne nar ayıklayıp koyuyordum Tektek yerken oyalanıyordu
Suyla oynardı. Banyo sıcakken eline masrapa verirdim
Yer silerken eline bi bez verebilirsin. Aynı bezle hem yeri hemhsehpayı siler ama oynar
Manzaralı cam varsa önüne halı serin orası onun alanı olsun çok sever
İmkan varsa yer sofrası kurun piknik yapın
Ev için salıncaklar var kapı pervazına gecirilen sevebilir bence
Parmak boyası sevebilir
Makarna ve minik kaplarla yemek pişirebilir
Kıyafet deneyebilirsiniz.
Aklıma geldikçe yazarım

Ben de yaptım rulo ama yedi :))) sepeti kafasına geçiriyor evet oyalaniyor biraz. Makarnayı deneyeceğim çok teşekkür ederim

Sanırım sizikı bayağı uslu bir bebekmis. Maşallah. Benim cadıyi mama sandalyesinde yemek zamanı dahi zor tutuyorum nerde kaldı manzara izletmek. Parmak boyasi için erken sanırım cunku yer muhtemelen. Salıncağı düşündüm ama disarida parkta oynamanın heyecanın kaybetsin istemiyorum. Salıncağı da koyarsam eve parkta anlamı kalmaz ki çok sever sallanmayi. Çok teşekkür ederim :)

Ben de yaptım rulo ama yedi :))) sepeti kafasına geçiriyor evet oyalaniyor biraz. Makarnayı deneyeceğim çok teşekkür ederim
ruloyu mu yedi
rica ederim sizinki baya yaramaz sanirim
suyla oynamayi seviyorsa legene su koyup oyuncak yuzdurebilirsiniz arada sirada biz yapiyoruz , bide yumurta kutulari oluyor ya onun icine minik pinpon toplari diziyoruz , sizinkinin ilgisini ceker mi bilemedim

Aylık aktivite kutuları var çeşit çeşit farklı markalar.. Üye oluyorsunuz, her ay eve bir kutu dolusu etkinlik geliyor. Onları çok beğeniyorum ben.. Ayrıca çocuğunuzun ayına göre geliyor kutular. Onun o ay edinebileceği becerilere göre yani..

Suyu çok sever de kış günü islanmasin diye banyo vaktinde oynatıyorum. Benimki yumurta kutusunu da yer kesin. Çok seviyor kağıt yemeyi. Ciddi yiyor hem de cigneyip yutuyor. İş bankası yayınlarının hareketlı kitapları var siz de onlara bakabilirsiniz benimki çok seviyor ama yiyor işte.

Yaaa sizin kız fazla ilgiden mi sıkılmış ne:/
Etkinlik çeşidi olarak sıfırı tüketmişsiniz nerdeyse
Benim önerim dışarı çıkarmanız bol bol,oksijen iyi gelir. Bebek arabasında durmasına alıştırın. Bana bunu çok söylemişlerdi. Ağlıyor,etrafı rahatsız etmesin diye çok üstelememiştim ama bebek arabasına alışması inanılmaz iyi geldi bize. 1 saat üstü kalabiliyoruz dışarda bebek arabasıyla,uykusunu bile aldığı oluyor. Ben de yürüyüş yapıyorum bu sayede. Havalar burda daha da soğuk ama ben 5 derece altında uzun süre kalmıyorum ama hergün mutlaka 10-15 dk dışarı çıkarıyorum. Kanguru kullanıyor musunuz bilmiyorum ama onu da deneyin. Sırtınıza bağlayın. Evde deli deli dans edin
Daha ne desem bilemedim walla:/ ben bi de bugün babasıyla markete gönderdim,market arabasını da seviyorlar. Onu da deneyebilirsiniz sanki

Bilmiyorum belki de zamanında yasina gore olan tüm etkinlikleri tukettigimiziçin sıkıldı. Küçükken kanguruda duruyordu şimdi bağlanmak da istemiyor. Arabayı çok denedim ama mümkün değil durmadı. Şimdi çıkarmıyorum bile pes ettim. hep derim bebek arabası alacagima market arabası alsam en azından onda dururdu diye. Çünkü onda ayakta duruyor seviyor. Aslında soğuk da olsa çıkarırım ah bir yuruse hayırlısıyla

3 çocuklu bır anne olarak söze cevabım dogru soylemıssınız.
Dünya sadece çocuğun etrafında dönüyor sankı. Elbet anne çocuğuyla vakıt geçirecek. Bütün gününü çocuğa ayırmayacak.
Çocuk tek basına oyun oynamayı tek basına bırseyler yapabılmenın farkında olması lazım.
Her çocuk agladıgında susturmamalıyız. Ağlama sebebıne göre hareket etmelıyız. Çoğu ağlama mızlama seklınde oluyor zaten.
Çocuklar anne babayı parmağında nasıl oynatacağını çok uyu bılıyor.
Sureklı ılgılenılen çocuk doyumsuz olur ve mutsuz olur en sonunda. Hep daha fazlasını ıster. Sonra anne babada tıkanır kalır bı yerden sonra. Farklı arayış ıcıne girer ama be yapacagını bılmez. Bu yasta kresede verılmez.
Sızın en guzel yapmanız gereken şey onu tek basına oyuna alıştırmanız. Onunla konuşun benım su ısım var sen kendın oyun oyna bebegını al uyut topla oyna kalemle resim çiz vs dıye yonlendirmenız lazım. Benımde suan en küçüğüm 16 aylık.

Yaşına göre makul süre oynuyor. Sizin zaten en küçük çocuğunuzun 2 büyüğü var o daha faklı şeyler gözlemliyordur. Belki benim de 3. Olsa bir nebze rahat olur oyun açısından. Ama al bebeği uyut deyince ancak benle beraber yapıyor bir süre yanından çıkarsam o da bırakıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…