tesekkurler tavsiye icin bakiyim bi soylediginiz kitaplaraSuyu çok sever de kış günü islanmasin diye banyo vaktinde oynatıyorum. Benimki yumurta kutusunu da yer kesin. Çok seviyor kağıt yemeyi. Ciddi yiyor hem de cigneyip yutuyor. İş bankası yayınlarının hareketlı kitapları var siz de onlara bakabilirsiniz benimki çok seviyor ama yiyor işte.
Evet eksiklik yoktu ama bir daha bakilacak 18. Ayda.tesekkurler tavsiye icin bakiyim bi soylediginiz kitaplara
bu arada hic kan tahlili yapildi mi kiziniza?
cocuklarin kagit toprak vs yemesi vitamin eksikliginden diye biliyorum
Tek çocuk varkende kendı kendıne oynardı. SuAndan bahsetmıyorum. Hep 3 çocuğum yoktu sonuçta. Mecbursun çünkü ev işi yemek vs var yapmamız gereken. Gerektıgınde Çocuğa yalnız vakti gecırmesı gerektıgı de ogretılmelı.Yaşına göre makul süre oynuyor. Sizin zaten en küçük çocuğunuzun 2 büyüğü var o daha faklı şeyler gözlemliyordur. Belki benim de 3. Olsa bir nebze rahat olur oyun açısından. Ama al bebeği uyut deyince ancak benle beraber yapıyor bir süre yanından çıkarsam o da bırakıyor.
Evet zaten elestirmiyorum elbette oynaması gerek ama belirli zamandan önce beceremiyor cocuk.Tek çocuk varkende kendı kendıne oynardı. SuAndan bahsetmıyorum. Hep 3 çocuğum yoktu sonuçta. Mecbursun çünkü ev işi yemek vs var yapmamız gereken. Gerektıgınde Çocuğa yalnız vakti gecırmesı gerektıgı de ogretılmelı.
Kendı tek basına bır bırey olduğu ve onun da tek basına bırseyler yapabılıyor olmasının zevkıne varmalı çocuk.
Merhabalar,
Lütfen yorumumu yanlış anlamayın.
Annelik çok kutsal bir o kadar da zor bir meslek. Yalnız ben şunu fark ettim. Nerde huysuz cocuk var hepsi Türk, nerde kendini yerlere atan çocuk var hepsi Türk. Yabancıların çocukları sus pus efendi. Ben bunu çocukların her istediklerini yerine getirmemize bağlıyorum. Sizin de çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir anne olduğunuzu düşünüyorum. Ağla sa huysuzlansa da kendi başına vakit geçirmeyi öğrenmesi lazım değil mi? Kaldı ki klasik bir deyim olacak "bizim zamanımızda bu kadar oyuncak mı vardı biz ne yapıyorduk?" Ağlayan zırlayan durmayan çocuklar da özellikle 2000lerden sonra meydana çıktı. Bir başka yönden bakarsak bu çocuk ilerde ne yapacak her sıkildığında oyalanacak bir seylere mi ulaşacak ya da cevreden bir kişinin ilgisine mi ihtiyaç duyacak?
Tabi ben bunları bekar biri olarak söylüyorum ama anne yüreği, dayanamazsınız.
Yine de çocuğunuzun bu durumuna çare ararken aynı zaman da bu huysuzluğunun kaynağı olmaz. Sonuçta insanız gözümüz doymaz, istedikçe gördükçe daha daha istiyoruz, hep istiyoruz.
İşiniz zor, Allah kolaylık versin size.
Evet bazen de genetik oluyor onu da hesaba katmak lazım. :)Bekarliktan yaptim bence de bu yorumu. 50 yasinda kayinoederim annesi hala anlatiyor ne kadar uslanmaz yaramaz laftan anlamaz bir bebek oldugunu düşün artik kadin 80 yasinda hala yasadiklarini unutmuyor, uyumaz devamli aglar oyun sevmez vs vs. Sonuc esim de aynisiymis butun sulaleyi dogum anindan itibaren illallah dedirtmis. Maalesef benim 2 yasina yaklasan bebegim de aynısı 10 ay gozumu kirpmadim. Kwndi haline de biraksan oyalasan sa olmayinca olmuyor. Dilegim bu gen torunlarima gecmesin. Anlatabilmisimdir umarim
Ha oyalamak ha oyalamamakBelki ilginizi odaginizi istiyordur? Cocugunuzu hep oyalamaya gerek yok. Oyalanacak daha dogrusu kesfedecek birseyler bulur cocuklar.
Oyalamak hos bir tabir degil.
Ha oyalamak ha oyalamamak
Ne farkı var ?
Bırakın artık şu mükemmelik safsatasını
Ya anne değilsiniz ya da koyduğunuz yerde robot gibi duran bir çocuğunuz var
Bir konuyuda galyana getirip asıl meseleden saptırmayın yahu
Kadın sanki çocuğu 10 saat mama sandalyesine hapsediyor
Biraz tevazu .
Öyleyse konuya iyice göz devşirip yorum yapalımSoyle bir farki var. Cocugu tv karsisina koyup oyalansin dursun durumu oteki taraftan lafin gelisi bu cumleyi kurmanin durumu var.
Ama konu sahibi gayet ilgili imis zaten. Cocugun enerjisine yetecek oyun bulamiyormus hatta..okudugum sonraki yorumlarinda.
Sizde birdaha alinti yapmayin benim yorumlarimi. Hatta goz ardi edin cok rahatsiz iseniz.
ah canim bacim insallah Allah sana da nasip etsinMerhabalar,
Lütfen yorumumu yanlış anlamayın.
Annelik çok kutsal bir o kadar da zor bir meslek. Yalnız ben şunu fark ettim. Nerde huysuz cocuk var hepsi Türk, nerde kendini yerlere atan çocuk var hepsi Türk. Yabancıların çocukları sus pus efendi. Ben bunu çocukların her istediklerini yerine getirmemize bağlıyorum. Sizin de çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir anne olduğunuzu düşünüyorum. Ağla sa huysuzlansa da kendi başına vakit geçirmeyi öğrenmesi lazım değil mi? Kaldı ki klasik bir deyim olacak "bizim zamanımızda bu kadar oyuncak mı vardı biz ne yapıyorduk?" Ağlayan zırlayan durmayan çocuklar da özellikle 2000lerden sonra meydana çıktı. Bir başka yönden bakarsak bu çocuk ilerde ne yapacak her sıkildığında oyalanacak bir seylere mi ulaşacak ya da cevreden bir kişinin ilgisine mi ihtiyaç duyacak?
Tabi ben bunları bekar biri olarak söylüyorum ama anne yüreği, dayanamazsınız.
Yine de çocuğunuzun bu durumuna çare ararken aynı zaman da bu huysuzluğunun kaynağı olmaz. Sonuçta insanız gözümüz doymaz, istedikçe gördükçe daha daha istiyoruz, hep istiyoruz.
İşiniz zor, Allah kolaylık versin size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?