1 yaş çocuk oyalama sanati

tesekkurler tavsiye icin bakiyim bi soylediginiz kitaplara
bu arada hic kan tahlili yapildi mi kiziniza?
cocuklarin kagit toprak vs yemesi vitamin eksikliginden diye biliyorum

Tek çocuk varkende kendı kendıne oynardı. SuAndan bahsetmıyorum. Hep 3 çocuğum yoktu sonuçta. Mecbursun çünkü ev işi yemek vs var yapmamız gereken. Gerektıgınde Çocuğa yalnız vakti gecırmesı gerektıgı de ogretılmelı.
Kendı tek basına bır bırey olduğu ve onun da tek basına bırseyler yapabılıyor olmasının zevkıne varmalı çocuk.

Zeka kartları var hayvanlar meyveler ilk 50 sözcük benim kızım 14 aylık çok sevıyoruz
Kitap aldım yine hayvan meyve şekiller onları kurcalıyor
Magnet oyuncak var hayvanlar falan dolaba yapışıyor onlara bakın
Bir de pinterest var uygulamayı indirin 1 yaş etkinlik yazın çok güzel şeyler var işinize yarar belki

Evet zaten elestirmiyorum elbette oynaması gerek ama belirli zamandan önce beceremiyor cocuk.

Bekarliktan yaptim bence de bu yorumu. 50 yasinda kayinoederim annesi hala anlatiyor ne kadar uslanmaz yaramaz laftan anlamaz bir bebek oldugunu düşün artik kadin 80 yasinda hala yasadiklarini unutmuyor, uyumaz devamli aglar oyun sevmez vs vs. Sonuc esim de aynisiymis butun sulaleyi dogum anindan itibaren illallah dedirtmis. Maalesef benim 2 yasina yaklasan bebegim de aynısı 10 ay gozumu kirpmadim. Kwndi haline de biraksan oyalasan sa olmayinca olmuyor. Dilegim bu gen torunlarima gecmesin. Anlatabilmisimdir umarim

Evet bazen de genetik oluyor onu da hesaba katmak lazım. :)

Valla Allah yardımcın olsun benim daha 4 aylık bebeğim bile sıkılıyor ve sıkıntısından ağlıyor ben de kara kara biraz ayaklanınca nolcak diye düsünüyorum simdiden

Kizinizin yuruyememesi normal mi. Dr la gorustunuz mu. Bana cok ilginc geldi.benim oglumda suan tam 16 aylik ve 12 aylikken yurumeye baslamisti.

Her cocuk bir olmuyor. Buyuk oglum kendini oyalamaz kucuk oglum oyalar oyuncaklarla vs. Tamamen cocugun yapisiyla ilgisi var.. ha belki buyuk ohlumda tek odak noktasi oldugu icin zmninda boledir. Ikincinin hep abisi vardi nihayetinde.. belki cocugun yapisinda bunlarinda rolu vardir.

Kitaplar sarkilar oyuncaklar oyun hamuru boyama vs. Evde yapilacak seyler.. o yastaki cocukla herseyde oynanmazki.. bazen korebe saklambac oynuyoz biz gerci..hava brz guzelse park vs

Belki ilginizi odaginizi istiyordur? Cocugunuzu hep oyalamaya gerek yok. Oyalanacak daha dogrusu kesfedecek birseyler bulur cocuklar.
Oyalamak hos bir tabir degil.
Ha oyalamak ha oyalamamak
Ne farkı var ?
Bırakın artık şu mükemmelik safsatasını
Ya anne değilsiniz ya da koyduğunuz yerde robot gibi duran bir çocuğunuz var
Bir konuyuda galyana getirip asıl meseleden saptırmayın yahu
Kadın sanki çocuğu 10 saat mama sandalyesine hapsediyor
Biraz tevazu .

Özür dileyerek soruyorum ama yürümemesi normal mi?

15 aylık benim oglum. 11 aydan beri yuruyor kosuyor 13 aydan beri hic mi hic emeklemiyor. Kiyaslama gibi algilamayin lutfen niyetim kesinlikle bu degil ama kiz cocuklari daha da erken ayaklanir diye biliyorum.
Doktora danistiniz mi? Enerjisini atamiyor olmasin?

Soyle bir farki var. Cocugu tv karsisina koyup oyalansin dursun durumu oteki taraftan lafin gelisi bu cumleyi kurmanin durumu var.
Ama konu sahibi gayet ilgili imis zaten. Cocugun enerjisine yetecek oyun bulamiyormus hatta..okudugum sonraki yorumlarinda.
Sizde birdaha alinti yapmayin benim yorumlarimi. Hatta goz ardi edin cok rahatsiz iseniz.

Öyleyse konuya iyice göz devşirip yorum yapalım
Oyalamak kötü bir tabir değil
Kendi kafanızdan ayıp uydurmayın

Oğlum 1.5 yaşında. Genel olarak anlatayım.

Çok hareketli bir bebek.sürekli oyun istiyor. Sizinli de öyle muhtemelen. Ben haftaiçi çalışıyorum. Annem çok güzel ilgileniyor. Ben akşam gelince çok yorgun da olsam ilgileniyorum. Yemek yaparken eşim bakıyor. Yemekten sonra hemen oyun saatimiz başlıyor.

Büyük bloklarımız var. Onları üst üste dizip sayma oyununu çok seviyor. Ben söyledikçe rakamları söylemeye çalışıyor. Arabaları dizip sırayla sürme oynuyoruz. Ya da saklambaç oynuyoruz. Ben saklanıyorum, sonra sesleniyorum beni bulmaya çalışıyor ve bulduğunda altın bulmuş gibi seviniyor :)) haftaiçi akşamları böyle geçiyor. Haftasonu bende oyalamakta zorlanıyorum. Çünkü sürekli beraber oynamak istiyor. Dediğim gibi dağınık bi şekilde kendi oynamasındansa zaten sizinle oyun kurup oynaması çok daha iyi olur gelişimi için.

ah canim bacim insallah Allah sana da nasip etsin benim 4bucuk aylik bebegim var istedigi olana kadar agliyor 2 yasinda yegenim var o da ayni .kesinlikle 2000 kusagi cooook farkli

Ben hava sicakken dışarı çıkarıyorum 2 kez. Öğle.uykusundan önce ve sonra. Küçük bir ilcedeyiz, yakında park yok. Marketleri felan turluyoruz bahçede oyalanıyor. 1-2 km yürüyorum. Götürüp getirmek orda oynatmak 2 saatimi alıyor. Ve ben vakit geçti diye o.kadar mutlu oluyorum ki.

Çocukla oyun zor. Küçükler henüz bir şeye odaklanmaları 10 dk dan fazla.olmutir. oyun üretmekten tukeniyirsunuz.

Tavsiyem bu aylık barbabaras felan var aylık etkinlik kutusu gönderiyorlar ayına uygun. Onlardan da alabilirainiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…