gerçekten herkesin derdi başka, benimki 9 aylıkken pütürlü yemeye başladı ama süt ve süt ürünlerinden nefret ediyor. 16 aylık oldu ağzına yoğurt peynir süt koymuyor, anne sütü alıyor ama yetmeski, süt ürünlerini yesinde varsın bulamaç yesin dediğim çok oldu.
Benim bebeğimde 15 aylık hala pütürlü yemiyor kahvaltı karışık mama gibi öğleyin çorba meyve öğünleri cam rendeden çekilerek akşamda yine çorba bende nasıl yemeklere köftelere makarnalara geçeceğimi bilemiyorum pirinç pilavı veriyorum öğrüyor ağzında tutuyor ne yapacağım nasıl alıştıracağım banada bir akıl verin lütfen.
benim kızım 10 aylık,uzun uğraşlarda sonra çorbasına ekmek ufalıyorum azıcık,2 haftadır,yiyor bi güzel,biraz kıvamını da koyulaştırdım üstelik,eskiden daha sulu seviyodu...sabah kahvaltısını bulamaç şeklinde yiyo,öğleden sonra da meyve püreleriyle kendi yaptığım yoğurdu karıştırıyorum...ekmeği ufak ufak elimle bölüp verirsem yiyo,çubuk kraker falan yiyo azar azar...üstte 4 altta 2 dişimiz var,büyük bi parça(büyük dediğime bakmayın siz...parmak ucunun yarısı kadar)ağzına gelirse hemen öğürüyo...sarıboceq ben de işe çorbasındaki ekmekleri arttırarak başlıycam yarın,bakalım,muzu elimle senin yaptığın şekilde veriyorum bazen,öyle yiyo çok şükür,ama yoğurdunun içinde daha çok seviyo.bi de değişik kahvaltı önerileriniz varmı?pek tecrübeli değilim ve bulamaçdan sıkılacak yakında diye düşünüyorum(içinde 70 cc mama,3 bisküvi,labne,pekmez,8 tahıllı ballı var)
allahım allahım, çok şükür, ben yalnız değilmişim... demek hoşuma gitmese de, pek şık görünmese de, diyorum şu anda.
çıldırıcam artık, milletin bebeklerini sarmaları dolmaları yerken gördükçe, benimkini duvardan duvara vurasım geliyo bazen valla.
bizde iştahsızlık da var, pütürlü yiyememek de var. kaşık sevmemek de var... var allah var velhasıl((((((
az evvel ağlıyordum, yine aç yatırdım çünkü. sızdı kaldı. günü 2 öğünle kapadık. saat 13:00'te bulamaç kahvaltı (meyve, yoğurt, ceviz-badem-fındık, yumurta sarısı) yaptı. bu da yarım kase yedi. gerisini yemedi. 15:00'te uykusu geldi. geri kalan kahvaltıyı sütle karıştırdım, biberonla içirdim. yumurtayı tam yedi diyebileyim kendime diye.
bununla teeeeeee gece 21:00'e kadar geldi. ve yine kendisi acıktım falan demedi.
kıymalı sebze çorbası vermek istedim, pütürsüz ve sulu tabi. yemedi. yine karışık meyve püresi yaptım. 1 kaseye yakın yedi. 23:30'da uykusu geldi. sütünü bile içmeden uyudu.
bugünü, kahvaltı, 100 cc aptamil, yarım kase karışık meyve ile tamamladık. gece uykusunda da 120 cc süt içer nasipse... sabah yie başlarız aynı maratona.
ben ne edicem bu zilliyle hiç bilmiyorum. delirmek üzereyim. bi çare???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?