Bebek Beslenmesi 1 yaş yemeyi bırakma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Subuoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
150
27
98
34
Merhaba kızlar. Oğlum bir hafta sonra 1 yaşını dolduracak. Geçen haftaya kadar herşeyi yediriyordum sevmediği şey bile olsa bi şekilde yiyordu. Ama bu hafta hiçbir şey yediremiyorum kuru ekmek ve muzlu yoğurttan başka. Herhangi bir hastalığı yok Sadece diş dönemi olabilir diyorum. Ama daha önce iştahsız olduğu dönemde bile iyi kötü yiyordu. Şimdi tamamen kesti yemeyi ağzını kilitliyor ve yemek yerken çok sinirleniyor. Ne yapcağımı şaşırdım nolur yardim edin. Eline de bişey veremiyorum direk boğazına gidiyor öğürüyor. Böyle giderse gelişimi de geriliycek diye korkuyorum

Benim aklıma da direk diş geldi. Azı dişleri çok zor çıkıyormuş öyle olabilir mi?

Diştendir o. Benim oğlan da 9 aylık. Dişi çıkacağı zaman yemez ve çok mızmız olur

Azı diştir belki ..
bizim henüz gelmediler korkuyorum 🙈

Belki de diştendir ama daha önce diş çıkarırken zor yerdi ama hiç böyle tamamen kesmemişti yemeyi
Diğer arkadaşların dedikleri gibi azı diş.zor.oluyorsa o yüzdendir

Yok mu başka fikri olan her annenin mutlaka başına geliyordur önerisi yardımcı olacak birisi yok mu

Yok mu başka fikri olan her annenin mutlaka başına geliyordur önerisi yardımcı olacak birisi yok mu
Benim oğlum aynen öyle oldu hemde her diş çıkarmasında günlerce 0 beslenme ile yaşıyoruz . Mesela Perşembe günü hiç birşey yemedi sadece anne sütü Çarşamba da öyleydi gibi . Dün yemeğe başladı üstten 4. Dişin başı biraz açılmış ondan yemeğe başladı bence . Üst 2 dişi çıkarken iltihaplanmıştı günlerce öyle gezdi çok zor yaaa

Merhaba kızlar. Oğlum bir hafta sonra 1 yaşını dolduracak. Geçen haftaya kadar herşeyi yediriyordum sevmediği şey bile olsa bi şekilde yiyordu. Ama bu hafta hiçbir şey yediremiyorum kuru ekmek ve muzlu yoğurttan başka. Herhangi bir hastalığı yok Sadece diş dönemi olabilir diyorum. Ama daha önce iştahsız olduğu dönemde bile iyi kötü yiyordu. Şimdi tamamen kesti yemeyi ağzını kilitliyor ve yemek yerken çok sinirleniyor. Ne yapcağımı şaşırdım nolur yardim edin. Eline de bişey veremiyorum direk boğazına gidiyor öğürüyor. Böyle giderse gelişimi de geriliycek diye korkuyorum
Sakin pes etme eger pes edip o yemez sende yedirmezsen bu boyle gider aglamalri basliycak uyku duzensizlgi basliycak bir yakinimda gordugum icin soyluyorum cocugu 2.5 yasinda ama 1 yasinda gibi yedirdi yemedi kendi haline birakti oda yemeden yasiyor resmen

Bu muhtemelen diş kaynaklı çünkü damaklar ağrı yapıyodur. Benim oğlum emmek istiyodu ama bir iki çekip agliyodu ememiyodu. Geçici bi dönem olduğu için gerileme olmaz korkmayın. Elinizle damaklarini kontrol edin eğer damaklari kabarmissa parmağınızla hafife bastirarak masaj yapın iyi geliyo. Damaklarini rahatsız etmeyecek şeyler hazırlayın

Benim oğlum aynen öyle oldu hemde her diş çıkarmasında günlerce 0 beslenme ile yaşıyoruz . Mesela Perşembe günü hiç birşey yemedi sadece anne sütü Çarşamba da öyleydi gibi . Dün yemeğe başladı üstten 4. Dişin başı biraz açılmış ondan yemeğe başladı bence . Üst 2 dişi çıkarken iltihaplanmıştı günlerce öyle gezdi çok zor yaaa
Gerçekten çok zormuş emdiği de yok doğru dürüst stresten ölcem yani

Bu muhtemelen diş kaynaklı çünkü damaklar ağrı yapıyodur. Benim oğlum emmek istiyodu ama bir iki çekip agliyodu ememiyodu. Geçici bi dönem olduğu için gerileme olmaz korkmayın. Elinizle damaklarini kontrol edin eğer damaklari kabarmissa parmağınızla hafife bastirarak masaj yapın iyi geliyo. Damaklarini rahatsız etmeyecek şeyler hazırlayın

Aynı emmesi de düzgün değil karnı aç ama yemek aklına gelmiyor gibi yani iki çekiş emiyor onla ayakta kalıyor

Sakin pes etme eger pes edip o yemez sende yedirmezsen bu boyle gider aglamalri basliycak uyku duzensizlgi basliycak bir yakinimda gordugum icin soyluyorum cocugu 2.5 yasinda ama 1 yasinda gibi yedirdi yemedi kendi haline birakti oda yemeden yasiyor resmen
Pes etmemek için kendimi çok zorluyorum ama resmen savaşıyoruz sinirli davranışlar sergiliyorum ister istemez nasıl sakin olcam bilmiyorum benim iştahım da kaçtı yemek yerken vicdan azabı çekiyorum

Gerçekten çok zormuş emdiği de yok doğru dürüst stresten ölcem yani
Benim oğlum bir süre sonra tek göğüs beslenmek istedi izin vermediğim için tamamen emmeyi kesti birde mama da almadı . Hep uyurken emzirdim çok zordu . Sonra 5. Ayda ek gıdaya başladım iyiydi yiyordu belki ben fazla verdiğim için bilmiyorum yemeği kesti 6-9 ay arası kötü geçti 3 gün yiyordu 4 gün yemiyordu . 9. Ayda diş çıkartmaya başladı o zamandan beri diş çıkarttığı zamanlar yemiyor . Aşırı üzerine gidip onunla inatlaşırsan devamı geliyor hiç yemiyor haberin olsun sakin ol düzelecektir atak döneminde mi ? Oğlum 1 yaş atağında şuan kötü geçiyor zaten

Back
X