1 yas

2 yaşını bitirecek kizim nasipse çok çok zor bi bebek,bende yemediği zamanlar beiki yanlış ama analık işte gönlüm aç kalmasına razı olmuyor,biberonun emzik ucu varya ona katı gidalarin geçişi için olan5 numarali ucu takip nevermek istyorsam blendirdan geçirip veriyorum,umarım ise yarar yazmak istedim,allah yardimcimiz olsun hepimizin.

2 yaşını bitirecek kizim nasipse çok çok zor bi bebek,bende yemediği zamanlar beiki yanlış ama analık işte gönlüm aç kalmasına razı olmuyor,biberonun emzik ucu varya ona katı gidalarin geçişi için olan5 numarali ucu takip nevermek istyorsam blendirdan geçirip veriyorum,umarım ise yarar yazmak istedim,allah yardimcimiz olsun hepimizin.
Pekmezi deniyim faydasını umarım görürüm faydası olmazsa bunuda deniyecem çaresizlik insana herseyi yaptırıyor valla aç durmalasrina gönlüm razı gelmiyor

Benim kızım 2,5 yaşında. Yaşıtlarına göre bayağı zayıf. Zayıf olmasını sıkıntı yapmadım ama bağışıklık sistemi de çok zayıfladı. En ufak esintide 20 günü burun akıntılarıyla geçirdik.
Bütün günü tek öğünle geçirdiği oluyordu. Doktorumuz zorlamanın alemi yok çocuk doğal yolla vücudu için gerekli olan vitamini,proteini vs alamıyorsa ilaç takviyesi yapılabilir dedi.
Mantıklı buldum ben de. Balık yağı falan verdim 2 ay kadar ama faydasını göremedim. Zaten ilaç kullanmayı çok da istemiyordum. Fakat kış gelince tekrar ilaç arayışlarına girdim. Çünkü bütün kışı hastalıkla geçirme var işin ucunda. Yoğun antibiotik tedavilerindense gıda takviyesi kullanmak daha doğru gibime geldi.
Benim kızım 2 dilim mandalina yer sadece. Meyve yemesi bu yani düşünün.
Şu an propolis kış şurubu kullanıyorum 10 gündür. Ciddi değişiklik var. Ki belirtilen miktarın yarısını veriyorum.
Doktorunuza danışın onay verirse özelden mesaj atarım size markayı.

aralarda yazılmıştır belki

çok olmayabilir içtiği süt

bu anlatımınızdan emzirmediğinizi düşüğndüm

benimki anne sütü emrdi

hiç biberon ile süt içmedi

sütünü bardak ile içti

bu endnele de emem duygusunu tatmin etmeyip yemek de yedi

kaşığı vs bırakın

önüne makarna vs koyun

ekmek banılacak şeyler yapın

ekmeği banıp ağzına götürmesini öğretin

çocuklar öyle şeyleri sever

yemek adabını sonra öğrenir, şimdilik eli ile dalmayı öğrensin ki tadına alışsın

parmak çorbaya; sonra da ağza gibi gibi

Sabah aksam ac karnina pekmez veya uzumu rondadan gecirin cekirdekleriyle onu vermeye calisin.uzumun mevsimi olmadigi icin pekmezi deneyin bence

Cocugunuzu masaya kendi sandalyesine oturtup sizde istahla yemek yeseniz.
Televizyonu kapatin.
Eline kasik verin ve yemek yemenin ne kadar guzel bisy oldugunu yansitin.

Sununda altini cizerim. Neden yasi kucukken kardes gelen cocuklarda olmuyor bu sorun sizce? Misal benim yigenim.2 yasina yeni girdi ve 2 aylik bi kardesi var su an. Cunku siralayalim.
1.anneleri diger cocuktan ilk cocuga zaman harcayamiyor eskisi gibi. Yemezse irdeleyemiyor.
2. Cocuk annesi irdeleyemedigi icin kendi aclik esigini kesfediyor.
3. Cocuk ac kaldiginda kendisi yemeye mahkum oluyor ne kadar zor olsada.
4. Zor olabilir basta ama zamanla alisiyormu alisiyor bu cocuk kendisi ymeye.

Basta dedigimi yapin ve zorlamayin cocugu.

Bende sütü baya azlttim..süt çok tok tutan bir besin yarım kilo süt onu şişiriyor kesin...ilk önerim sabah ilk ögünü süt vermeyin gece boyunca aç olunca yemeğe daha meyilli oluyorlar
Benim kuzunun yediği (secicidir kendisi) sabah..
Yumurta (tereyağında kavurma yada zeytinli kaşarlı yada menemen tarzı inanmazsin salcali bile yaptım maksat farklılık haslama sevmez sarilarini ağzına yapışıyor diye
Tost ici
Patates kızartması
Bunlardan birini deneyebilirsin yada hepsinden azar azar...
Taze mandalina suyu vs iştah acar sabah
Bal şerbeti olabilir
Ama sabah ögünü sizin için en önemlisi
Ah bizimki 17 aylik daha yeni yeni atistiriyor 12 aylıkken bi gıdım yerdi üzerine mama...yavaş yavaş arttı
Haşlanmış makarnayı sade seviyor bebeler d3neyebilirsin..mesela yoğurt yemez bizimki corbasinada bayilmaz ...tarhana corbasinada deneyebilirisn çok sevdi bizimki domatesli vs yapıyorum...bide haşlama et iyi haşlanacak ama yumusacik sevebilir...benim oglum sebze yemiyor kabak ıspanak hak getire ... pirinç pilavı fix yiyecegimiz ...deneyin...kolay gelsin Ben yoruldum ama az kaldı şu disler ciksa bitse

Benim oglumda biberon delisi herşey biberondan aksın ...ama zamanla alısacak bizim bütün ogunlerimiz bir gıdım yemek Uzerine mama seklindeydi zamanla artti ama vaba gerek sunmaya devam dr 2 lokmada olsa yesin üzerine mama demişti ...muz bile yeni yemeye başladı düşün..mesela sütü pirinç unu irmik ruşeym pişirip sıvı sıvı biberonla verdim ama deliği geniş olcak irmik aksın..daha tok tutuyor...bir dönem hazır kaşık mama denedik az az yerdi vs denemedigimiz ne kaldiki

Yığın önüne yiyecekleri döke saça oynaya oynaya yesin dokunsun hissetsin kendisi ne yiyeceğini seçsin . Sanırım özgür bir ruhu var sizin belirlediğiniz şeyleri kaşıkla tabiri caizse itelemenizi istemiyor hoşnut olmuyor. Karışık kuruşuk makarna çorba püre köfte sebze tatlı falan filan koyun serbest bırakın :21:

1 yaşında oglum okadar istahsiz ki sadece inek sutu içiyor onunda fazlası zarar yarım litre kadar iciriyirum gün içinde ama başka bişey yemiyor sebze meyve yogurr vs eline veriyirum minciklayip atıyor
Doktora götürdüm kanina baktirdim herseyi normal
Istah açması için onerebileceginiz bişey var mı gerçekten yemeyince artık sinirlenir oldum kaşığı görünce agliyo elimle vermeye çalışıyorum yemiyor
Sakın bi dille tamam bitanem yemiyosan ısrar yok diyorum 1 saat sonra yine deniyorum yine yemiyor 1 ayı geçti böyle
Canim kati kidaya yani ek gidaya ne zaman basladin

Bazı kimseler beni çok kınıyor etrafımda ama bnm oğlumda bu şekildeydi ben devam sütünün içine yada biberon mamasının içine yumurta sarısını labne peyniri ve pekmezi karıştırıyordum kahvaltı niyetine :)) cicibebenin içinede meyve püresi karıştırıp veriyorum yapacak başka bişey yok çünkü yemeyince yemiyor bide inat onundışında da bizimle aofrada ne yerse makarna sever en çok bulgur pilavı sever öyle öyle çok zor yani ama değişik yollar deneyerek mecbur bişeyler veriyorum..

Bazı kimseler beni çok kınıyor etrafımda ama bnm oğlumda bu şekildeydi ben devam sütünün içine yada biberon mamasının içine yumurta sarısını labne peyniri ve pekmezi karıştırıyordum kahvaltı niyetine :)) cicibebenin içinede meyve püresi karıştırıp veriyorum yapacak başka bişey yok çünkü yemeyince yemiyor bide inat onundışında da bizimle aofrada ne yerse makarna sever en çok bulgur pilavı sever öyle öyle çok zor yani ama değişik yollar deneyerek mecbur bişeyler veriyorum..
Nickini hatırlamıyorum geri mesajlara da bakmadım ama havuç tohumu ve keciboynuzu özü şiddetle tavsiye edeyorum 1 gündür maşallahi var ne versem yer oldu aman nazarim değmesin :nazar::KK50::kk77:

diğer tatlara alışması için sütü azaltsanız.
acıkınca yer herhalde.

benim sütüm çok ama benim kzım en son sabah 8de emzirdim.Kahvaltısnı falan yaptı aradan zaman geçti emzirmeyi denedim emmedi yoğurt yedirdim onun üzerinden de bayağı zaman geçti yine denedim yine emmedi şimdi göğüslerim çatlıyor ağrıdan.Üzüntüden de kalbim ağrıyor.Bizim yeme sorunumuz yok biz,im emme sorunumuz var.Ve ben bu duruma çok üzülüyorum emmesi için illaki uykuya geçmesi gerekiyor:KK43:((((

Back
X