Bebek Beslenmesi 1 Yaşında İlgi Eksikliği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lehuitieme

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
1
2
1
43
Merhaba

İnternette araştırmama rağmen yeterli bilgiye ulaşamadım. Oğlum bu ay 1 yaşına bastı. Geçen gün annem bu çocuk çok hareketli, eline aldığı oyuncakla en fazla 10 saniye ilgileniyor acaba bir sorun mu var deyince telaşlandım. Acaba dikkat eksikliği ve hiperaktivite dedikleri şey benim bebeğimde de mi var? Yoksa yaşına göre normal mi? Gerçekten annemin dediği gibi verdigim oyuncakla en fazla 10 saniye ilgilenip fırlatıyor. Hiç bir oyuncakla uzun süre oynadığını görmedim. İlgisini en çok çeken şey dısarı gezmeye çıkmak. Kucakta gezip herşeyi işaret edip hııı hııı demek:) Veya koltuğa oturup camdan dışarı baktırdığımda hiç sıkılmıyor. Veya sürekli orayı burayı karıştırmak için kaçıyor. Koltuga tırmanmaya çalışıyor. Mutfaga gidip cekmeceleri açmaya çalışıyor. Şu an gün boyu bakmak inanılmaz yorucu oldu. Çevreyi keşfetmek istemesinin normal ve sağlıklı olduğunu biliyorum ama annem içime kuşku attı. 1 yaşında bebeği olanlar yardımcı olabilir mi acaba veya bilgisi olanlar. Acaba pedagoga mı götürmeliyim? 1 yaşında her sağlıklı bebek böylemidir yoksa benim oğlumda mı dikkat dağınıklığı var? Şimdiden teşekkürederim.

Bu yaştaki çocukların ilgisi kısa sürelidir zaten. Gayet normal, sağlıklı ve araştırmacı bir çocuk. Esas sürekli elindeki oyuncağa konsantre olursa endişelenin ve lütfen keşif yeteneğini baltalamayın.

Hic uzulmeyin benim kizimda oyleydi cok yorucu evet ama suan 2.5 yasinda meyveleri topluyoruz gayet aklida yerinde.bende sizin gibi allhim neden bi sure bi oyuncakla oynamiyor diyordum iki yasindan sonra anca anca oyuncaknile oynamayi ogrendi oda cok uzun sure degil
.hiperaktif cocuk ust komsumundu aman allahim o ayri bi boyut gece birbucuk ikide kapilar kiriliyordu cocuk normal duramiyir zipliyordu sabaha kdr tepemizde gulle ayiyolardi resmen.allh kimseyi cocugubile sinamasin.sizinkide hareketli bi bebek demekki ilerde emekleriniz karsiligini alirsiniz.benimki cekmeceleri birakti koltuk tepeleri azaldi cama takti simdi:)gozunuz ustunde olsun birakin evde bari ozgurce dolansin

Merhaba

İnternette araştırmama rağmen yeterli bilgiye ulaşamadım. Oğlum bu ay 1 yaşına bastı. Geçen gün annem bu çocuk çok hareketli, eline aldığı oyuncakla en fazla 10 saniye ilgileniyor acaba bir sorun mu var deyince telaşlandım. Acaba dikkat eksikliği ve hiperaktivite dedikleri şey benim bebeğimde de mi var? Yoksa yaşına göre normal mi? Gerçekten annemin dediği gibi verdigim oyuncakla en fazla 10 saniye ilgilenip fırlatıyor. Hiç bir oyuncakla uzun süre oynadığını görmedim. İlgisini en çok çeken şey dısarı gezmeye çıkmak. Kucakta gezip herşeyi işaret edip hııı hııı demek:) Veya koltuğa oturup camdan dışarı baktırdığımda hiç sıkılmıyor. Veya sürekli orayı burayı karıştırmak için kaçıyor. Koltuga tırmanmaya çalışıyor. Mutfaga gidip cekmeceleri açmaya çalışıyor. Şu an gün boyu bakmak inanılmaz yorucu oldu. Çevreyi keşfetmek istemesinin normal ve sağlıklı olduğunu biliyorum ama annem içime kuşku attı. 1 yaşında bebeği olanlar yardımcı olabilir mi acaba veya bilgisi olanlar. Acaba pedagoga mı götürmeliyim? 1 yaşında her sağlıklı bebek böylemidir yoksa benim oğlumda mı dikkat dağınıklığı var? Şimdiden teşekkürederim.
Merak etmeyin bizim oğlan da aynısını yapmıştı sadece hareketli oluyor 2 yaş krizi sizde yaşayabilirsiniz herşeyi öğrenmek yapmak keşfetmek için yırtınma dönemi ayrıca hı hı larıyla anlatmaya çalışacak :) biz 3 yaşındayız ve hala hareketli sabır sınıyoruz :) ama bu demek oluyor ki o küçücük elleriyle sizleri şaşırtacak şeyler yaptığını gördükçe Mutlu olacaksınız :)

siz onunla konuştuğunuzda veya oynadıgınzda nasıl
sizinle ilgileniyor mu ?

Benim oglumda 1 yasina gireli 15 gun oldu bizde cok hareketliyiz surekli kesif pesinde sagi solu karistiriyor uyanik oldugu zamanlar oturdugu cok nadir surekli ayakta geziniyor.dert etmeyin bu aylarda normal...

Merhaba

merak etmeyin bunlar normal. çocuk alıp oyuncakla uzun süre oynamaz ki zaten bu büyükler hemen insanı panik yaptırıyor, bizi nasıl büyüttüler merak ediyorum

Back
X