- 20 Temmuz 2013
- 334
- 685
- 333
- Konu Sahibi sekerzadem
-
Sağlıklıysa ve bunu doktorda onaylıyorsa kilonun ne önemi var1yaşındaki bebeğim 7.700gr çok zayıf doktora götürdüm çok az kansızlık çıktı kan ilacına başladık ama hiç bir şey yemiyor sürekli emmek istiyor ne yaptıysam birşeyler yediremiyorum 3 kaşık yiyip bırakıyor yemeyi çevremde ki herkes de bu çocuk çok zayıf diyip duruyor iyice canım sıkılıyor tecrübeli anneler ne yapabilirim neler yedirirsem kilo alır ve yemeği nasıl yedirmeliyim daha iyi yemesi için
Aynı sorun var büyüdükçe daha beter bi hal aldıBenim kızımın kilosu ortalamanın altında, boyuda üstünde gidiyor hep. Küçükken bende takıyordum kafama ama çok şükür sağlıklı bir çocuk. Umurumda değil şimdi. Eğer boyu uzuyor ve sağlık problemleri yaşamıyorsa çokta kafaya takmayın.
Haftasına göre gayet iyimiş masalah kilosu .3 kilo doğdu ama 35 haftalık dogdu
Uzgunum ama bana da az geldi kilosu. Doktoru ne diyor?1yaşındaki bebeğim 7.700gr çok zayıf doktora götürdüm çok az kansızlık çıktı kan ilacına başladık ama hiç bir şey yemiyor sürekli emmek istiyor ne yaptıysam birşeyler yediremiyorum 3 kaşık yiyip bırakıyor yemeyi çevremde ki herkes de bu çocuk çok zayıf diyip duruyor iyice canım sıkılıyor tecrübeli anneler ne yapabilirim neler yedirirsem kilo alır ve yemeği nasıl yedirmeliyim daha iyi yemesi için
kilolu olmak sağlıklı değil tabi ki ama bahsedilen kişi henüz küçücük bir çocuk. en iyi ihtimalle kız bebekse bile 3 persentilin altında. elbette doktoru daha iyi yorum yapar ama fazlası da azı da zarar kilonunDoktoru kilosunu normal buluyorsa sıkıntı yapmayın lütfen. Boyu ve doğum kilosuna göre belki normaldir mevcut kilosu. Kilolu olmak, iyi bir şey değil ki... Benim kızım 1.5 yaşına girmedi henüz. Mayalı poğaça hamurundan hallice yavrum. Herhangi bir sağlık sorunu yok, anne sütü fazlaca yaradı. Kilolu olduğu için daha yeni yeni yürüme aşamasına geçti. Benim 1.5 yılda bel ve boyun fıtıklarının kıyısında yüzmem de cabası... Benimkine de kimisi :"Ay ne tatlı bebek!" derken, kimisi : " Ay bu çocuk hasta mı neden kilolu! " dedi durdu bunca zaman. Yeme düzeni oturdukça yeni yeni kilosu normalleşmeye başladı. Canınızı sıkmayın, doktorunuzu dinleyin.
Hıııı doğru sonra da bebekte missss gibi bir kansızlık oluşsun bravoGünde en az 500 ml süt içirin 1 ay sonra kg da boyununda ne kadar arttığını görün
Hıııı doğru sonra da bebekte missss gibi bir kansızlık oluşsun bravo
Kansızlık sütle mi oluyormuş yanlış bilgi çocuk sütle büyür 7 yaşında kızım hala süt içmesine önem gösteriyorum çok şükür normal yaşıtlarına göre kansızlıkta yok konu sahibi dr Kadir tuğcu makalelerini googleyin bol bol okuyun tavsiyem sizedir
Cok var boyle sut iciren evet. Kuzenlerimde boyle buyudu. Yanlis ama insanlar bilgisiz. Bir sey soyleyincede suclu olursun. Herseyden yemeli. Benimkinin corbasina hersey karistirmaya calisiyorum. Istahsiz ama 1 saat ugrasiyorum yiyene kadar. Mesela kemik kaynaktiyorum ilikleri cikana kadar suyundan corbasina ekliyorum koyden sut alip yogurt yapiyorum vs.güldüm size kusura bakmayın . 1 yaşındaki çocuğa günde 500 cc süt vermek nedir ? Ancak cahiller yapar bunu . Bu çocuk et yoğurt sebze balık meyve yumurta peynir herşeyden eşit şekilde yemeli . Çocuk sütle büyür diye birşey yok bunu size kim söylediyse büyük yanlış . Ayrıca da sütle ilgili bir sürü polemik varken ? İçi hormon dolu olan sütler varken ? Söylenecek şey değil bu .
İlik suyu kemik gelişimi için çok önemli gerçekten . Sütün içinde ne var allah aşkınaCok var boyle sut iciren evet. Kuzenlerimde boyle buyudu. Yanlis ama insanlar bilgisiz. Bir sey soyleyincede suclu olursun. Herseyden yemeli. Benimkinin corbasina hersey karistirmaya calisiyorum. Istahsiz ama 1 saat ugrasiyorum yiyene kadar. Mesela kemik kaynaktiyorum ilikleri cikana kadar suyundan corbasina ekliyorum koyden sut alip yogurt yapiyorum vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?