1 Yaşındaki Bebeğim Memeye Aşırı Düşkün Oldu

Bademella

Anne
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
1.093
188
333
39
istanbul
arkadaşlar merhaba,
2014 Eylül ayı anneleri varsa onlara da selam

Benim kızım 14 aylık oldu ve son 1 aydır aşırı derecede memeye düşkünleşti. 6. Aydan beri ek gıdaya geçmiştik ve iştahı da gayet iyiydi.

İşe başladım sadece akşamları emzirmeye devam ettim ve bakıcı bulamadığım için çalısmaya evden devam ediyorum. Evden çalıştığımdan beri sürekli kucağımda ve meme istiyor. Son 1 haftadır yemek yemedi, hafif ateşlendi hep meme wmip uyudu. İki gündür iyi ama yine meme bağımlısı oldu.
Her işime engel oluyor doğal olarak.

Ve de şu sorunumuz var, yaşıtı çocuklara vuruyor, bana da vuruyor sinirlenince bunu Nasıl aşabilirim?

Neden vuruyor sebebini bulamadım kavga gürültü olmayan bir ortamdayız aynı durumda olan var mı?

vurmasına bir anlam veremedim bilemiyorum ama benim kızım da meme düşkünüydü fazlasıyla 2.5 yaşına kadar emdi zorla bıraktırdık çok sıkıntı çektim günlerce ağladı uyku düzeni bozuldu falan seni çok iyi anlıyorum

Benim kızım da ağustos 2014 seni benden iyi kim anlar.birde artı olarak hala kucak delisi bebek arabasında bile durmayan bi civciv .

Cani sağolsun ama doğduğundan beri uykuyu sevmeyen anne bağımlısı dolayısıyla meme düşkünü , öyle yorucu ki . çalışmıyorum bi de sürekli yaninda olduğum için abartmiyorum yarim saatte bir emiyo.

Artik takmamaya çalışıyorum .

Vurma bağırma bizde de var tek ses yukselmedi bu evde ona rağmen.. Ama şöyle VIR hata yaptığımızı düşünüyorum ben, bi şeylere vurduğunda bulduk hep tatlı geldi , son iki haftadır vurup bağırınca hayır kizim olmaz gibi sözler söyleyip gulmuyoruz gelişme var sanki ama yapi olarak hırçın bi bebek emerken ısıran emerken vuran, bi açısı olmadığı halde.

Sevgili eşim de bebekken öyleymiş ona bagliyiruz artik. Doktor tanıdığımız var dibine kadar herşeyi sordum hamilelegimde çok stresli geçmedi neden neden neden diye böyle yapi dedi karakteri böyle artik akışına bıraktım bende

Küçükken yaramaz hırçın olan da genel olarak büyüyünce hayırlı olur diyor büyükler tek tesellim o :)

Ya dışarı çıkınca da aynı şekilde meme diyor. Diğer bebekler uslu uslu arabaları da ya da mama sandalyelerinde otururken benim kızım meme diyerek mememe saldırıyor.
İşe başladım diye ayrılık korkusu oluştu diye düşündüm ama artık evdeyim, vurma konusunu da yanlış olduğunu bile bile yapıyor. CıZ yanlış bu davranışın diyorum elini sallıyor hemen.
Ağlatarak davranışı değiştirme yöntemini de yapmaya korkuyorum çünkü istemediği bir şey olunca moraracak kadar ağlıyor :-(
Merve senin kızı Nasıl kestin memeden?

benimki de dışarıda meme diye saldırırdı ben dışarıda emzirmedim hiç çünkü aç olmadığını biliyorum sırf ilgi için istiyor dye hiç vermedim. vurma konusuna hiç birşey diyemiyorum hiç başıma gelmedi gelse ne yapardım onu da bilmyorum.
sütten kesmem çok zor oldu hem benim için hem bebeğim için ben şöyle bir taktik uyguladım hoşuna gitmeyecek ama bebeğime de zarar vermeyecek şeylerden meme ucuna sürüyordum emmesini istemediğim zamanlar bir iki tadını beğenmedi yavaş yavaş vazgeçmeye başladı ama bu seferde huysuzluk uykusuzluk falan başladı gün de bir kez emzirdim diğer her istediğinde sevmediği şeylerden sürdüm örnek salça sürdüm acısız kokusunu alınca yanaşmazdı vs tabi bunlar eskiden kalma taktikler ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ben çok ateşlendim ama sütten kestiktn sonra sertleşme ağrı sızı bir süre eksik olmadı bende

Doktorumuza sordum diş çıkarırken memeden uzaklaştırmak zor oluyormuş..
2 3 yaşına kadar baskıcı tutum se gilememeli memeden zorla kesmemek gerekliymiş.
Vurma davranışı için de normal dedi bilmiyorum

Doktorumuza sordum diş çıkarırken memeden uzaklaştırmak zor oluyormuş..
2 3 yaşına kadar baskıcı tutum se gilememeli memeden zorla kesmemek gerekliymiş.
Vurma davranışı için de normal dedi bilmiyorum
Merhaba.. Benim kizim da 2 yasina yeni girdi. Asiri memeye duskun. Hayati emmeden ibaret o derece.. Nasil memeden kesecegimi hic bilmiyorum.. Okuyup arastirip duruyorum..

Merhaba.. Benim kizim da 2 yasina yeni girdi. Asiri memeye duskun. Hayati emmeden ibaret o derece.. Nasil memeden kesecegimi hic bilmiyorum.. Okuyup arastirip duruyorum..

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ben meme ucuna sevmediği şeyler sürüyordum öyle vazgeçirdim memeden daha öncede yazdım tatlı salça sürüyordum mesela sevmedi bir iki derken yaklaşmaz oldu

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ben meme ucuna sevmediği şeyler sürüyordum öyle vazgeçirdim memeden daha öncede yazdım tatlı salça sürüyordum mesela sevmedi bir iki derken yaklaşmaz oldu

Yaptığım araştırmalarda yurtdışındaki kaynaklarda memeden kendi isteğiyle 2-7 yaş arası kesildiği belirtilmiş.
Aslında biraz da çevrenin baskısı yüzünden sorun yaşıyoruz. Herkes herşeyi çok bildiği için emzirme Kocaman oldu artık vs diyor bizler de etkileniyoruz ister istemez.

Bendeki en büyük sorun dışarda istemesi ve uyurken memeyle uyuması. Memesiz Nasıl uyuturum, gece deliksiz uyur mu hiç bilmiyorum.
Şu halde bile gece bir iki kez uyanıp meme istiyor

Ben cevreyi hic umursamiyorum. Dediginiz gibi koskoca kiz olmus birak diyolar. Cok istiyorum memeden kesmek. Tam 25 aylik olduk. Asiri duskun. Ve sizin dediginiz gibi en zoru da gece. Gece kac kere kalktigini bilmiyorum bile. Emip emip duruyo. Sutten kestigimde ancak uyuyabilecegiz. Uyumadan once emmeden asla uyumaz. Emer bazen memede uyur bazen sallayarak bazend e kendi kendine.. Ama emmeden zor.. Bide gece uyanir uyanmaz memee memmee diye bagirmaya baslar.. Her uyandiginda meme sesiyle uyaniriz..

bir de benim kız düşkün olsa sizi de anlıyorum ama gıpta etmedim değil 9.5 aylık ama hala benim inadım sayesinde emiyor güç bela.Ya uykuya geçerken ya da uykuda sık sık emziriyorum uyanıkken çok zor emzirmek.emmek istemiyor süt sağıp duruyorum sütüm kesilmesin diye.büyük kızım çok düşkündü çok da güzel emerdi.küçük kızım başlangıç aylarda çok iyiydi sütüm de çoktu ama sonra ne olduysa oldu hep uykuda emzirebildim ya da çok ama çok açsa emdi.onun haricinde asla kendiliğinden keyfi olarak emmedi.Biraz daha büyüyünce memeye çok düşer diyorlar ama sabırla bekliyorum dua ediyorum bakalım ne zaman olacak:9

Sizi çok iyi anlıyorm benm kızmda 20 aylıktı ve memeyi bıraktırdm.. Artık huzurumuzz kalmdı.. Sinir krizlerinw giriyodu.. Dışardayken bana vurmadı asabiliği ayrıydıı.. Ben memeyi bıraktırdm i inanki o kadar mutlu oldukki ailecek.. İyikide bıraktırmışm sabır taşıyla bıraktk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…