• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşındaki bebeğinizi annenize bırakıp tatile gider miydiniz?

Ben kesinlikle bırakmam. Bazı akşamları arkadaslarla bulusuruz o zaman bile eşime bırakınca özlüyorum.. Hatta en son arkadaşlar la buluştuğunuzda eşim aliyim demesine rağmen yanımda götürdüm. Ama şöyle de bi durum var ben çalışıyorum ve bütün gün kızımı çok özlüyorum.

Tatil amaçlı değildi benim ki. Taşınma durumumuz vardı. Emzirme olayı da yoktu bende. Rahmetli anneme bırakmıştım 1 hafta. Benden daha da iyi bakıyordu ne yalan diyeyim. Üstüne titriyordu. Annem yaşasaydı ve tatil olsaydı yine bırakırdım. Sonuçta yabancı değil dadı değil anneanne yani.

Ben çiftlerin bikaç günde olsa başbaşa geçirmeleri gerektiğine inanıyorum. Karı kocanın da ihtiyacı var. Anne olduğumuz kadar da kadınız ve eşiz.

Bende bırakmıştım kv güya 1haftalığına iyide bakmıştır kv hakkını yiyemem ama ven dayanamdım çocuklarımın hasretine 3 gün zor dayanmıştım ...

Bence gitmelisiniz. Eşinize ve size iyi gelecektir

her şeyi farklı seylere cevırıyorsunuz ya pes :=)
ben bırakmam evet ama bu mükemmel anne oldugum anlamına da gelmez. bırakanın da kötü anne oldugu tabii ki..
bu insanın kafasının rahat edıp etmemesıyle alakalı. mesela ben çok titiz ve bıraz takıntılı oldugum için bırakmam

Çocuğu sağa sola emanet edip keyif çatanlardan süper kaynana olur

Kafan çok güzel gerçekten.
Bir olay ancak bu kadar manipüle edilebilir.

Sağa sola öyle mi.
Anneniz sizin için sağ sol yani.

Keyif çatmak?

Bir insanin ruhu yorgunken bırak bebeğe iyi gelmeyi kendine bile yetemez.

Bir bebegin sadece ihtiyaçlarını görmekse maksat e bunu dadılar ve bakicilar da yapıyor.Anneannede her halükarda yapar.

Bir bebegin annesinin sevgisine ihtiyacı vardır.
Tükenmiş bir anneye değil.

Bir olay kendi içeriğinden nasıl uzaklaşır, nasıl sabote edilir çok güzel beceriyoruz.

Üstünüze neden alındınız anlamadım?
Bağımlı yetistirmek konusunda haklıyım sanırım.

Size hırslarınız ve empatiden uzak dünyanızda iyi günler dilerim.

Çok güzel annesiniz maşallah.

Kendi enerjisini toplamak isteyen anneye kötü anne yaftasi yapmak sizi iyi bir anne kıldı.

Alkış!

Evet arkadaşlar gider miydiniz? Kafam karman çorman. Bir taraftan bırakamam dayanamam diyorum bi taraftan hastalanır diş döneminde diyorum. Biraz kendi rahatımı da düşünüyorum açıkçası. Ama yine de içim bi garip oluyo onu bırakma duşuncesiyle. 3 gun kalıcaz zaten. Kızım annemi çok sever annemle kaldığında hiç yabancılık çekmez butun gün kalmışlığı vardır annem de ona gozu gibi bakar ama 3 gun uzun sure.. Kararsızım fikirlerinizi paylaşır mısınız?

3 günden ne olur ki? Ben olsam bırakırım. Sana çok iyi gelir nefes almak bence... Sonuçta babaanne değil anneanne :)))

Uzmanlar cocuk bikac yasina geldiginde bir iki gunluk kacamaklara sicak bakiyorlar. Hem cocugun anneye asiri bagimli olmayip ozguven gelistirmesi acisindan.
Hem siz de soluklanir yepyeni bi enerjiyle donusunuzde daha kaliteli vakit gecirirsiniz cocugunuzla.
Ama her halukarda akliniz kalir tabi ki hem bu size de bir alistirma olur. Mutlu anne = mutlu cocuk

Bence yanınızda götürün. Bir de kuzenim de kızının diş çıkarma döneminde filan kehribar kolyesi takmıştı gayet rahat atlatmışlardı süreci. 3 gün zaten çocuğunuz da bu tatilde yanınızda tadını çıkarsın.

Annemin artık yaşlandığını ve çocuk bakmayı isteyecek hevese sahip olmadığının bilincine varır onu bu zahmete mecbur bırakmaz başka bir çözüm düşünürdüm.
Anneannelere/babaannelere çok üzülüyorum.

Ben bir kac saatligine bile birakamiyorum. Bir bucuk yasinda. Tatilde cocuklu aileleri görünce cok özliceksiniz bence. Bu konuyu ben de cok düsündüm. Annenin kesinlikle nefes almaya ihtiyaci var. Ama ben yapamiyorum iste. Konusup duruyorum. Birakacam bakin edin diye. Sonuc hep ayni :) :)

Annemin artık yaşlandığını ve çocuk bakmayı isteyecek hevese sahip olmadığının bilincine varır onu bu zahmete mecbur bırakmaz başka bir çözüm düşünürdüm.
Anneannelere/babaannelere çok üzülüyorum.

Canim onlar da torun torun diye tutturuyorlar :D :D ama calisan kadinlarin anneleri , kvdeleri gercekten cok yoruluyor. Bir de gezmeye cikip birakmak fazla olur tabi.

Canim onlar da torun torun diye tutturuyorlar :KK70: :KK70: ama calisan kadinlarin anneleri , kvdeleri gercekten cok yoruluyor. Bir de gezmeye cikip birakmak fazla olur tabi.

Torun diye tutturmalarının sebebi tıpkı oyunca bebek gibi oynayıp sıkılınca geri vermek için. :) Torun sevmek istiyorlar ama bakımlarını almak için değil. Gerçekten üzülüyorum, düşünsenize kendi çocuklarınızı büyütmüşsünüz , o eforu sabrı vermişsiniz zaten. Yaşamımın en sakin, en rahat geçeceği dönemde çocuk baktığımı hayal ediyorum da... Bir de bakmayınca "torunlarını sevmiyor" baskısı var üzerlerinde.
Bırakalım yaşlılık dönemlerini biraz daha rahat geçirsinler. :)

Bence bırakma.. Anne kuzusu daha o ayırma nolur.. Oda girer seninle havuza.. Hem aklın kalmaz mı tatilin zehir olmasın sonra
Arkadaşa katılıyorum. Ben geçen sene 5 aylıkken ve bu sene 14 aylıkken tatilde denize soktum kızlarımı.herkes bebeğini yuzdururken biraz uzulebilirsiniz. Birde bebeginize de çok iyi gelir.daha güzel ve bol uyuyorlar,eğleniyorlar,seviniyorlar ve o halleri muhteşem oluyor.ilk tatil ile tanismalari:KK66:ben ailemin yanına gitmiştim iki günlüğüne. Bebegimle hiç ayrilmamistik.13 aylikti.büyük kızımla ikisini anneannesine bırakıp eşimle yürüyüşe çıkmıştık. Büyük kızım beni aradı ve aynen şunu dedi:*anne kardeşim dış kapının onune oturmus karanlıkta içini çeke çeke kapıya bakıp anni anni diye agliyo sessizce*.sesi bile çıkmadan içlenmis bebeğim. Fırladım geldim.işte böylede olabiliyor.farketmemisler odadan çıkıp kapının önüne gittiğini. Hemde sesi bile çıkmadan, içinden agliyormuş. 14 aylık ama hissediyorlar.bizi o kapidan çıkarken görmüş ki oraya yapışmış yavrucum.

Ben sahsen birakmam benimde kizim 1.5 yasinda simdi ikinci cocugumu dogum icin hastaneye girdigimde bile aglaya sizlaya biraktim oda yabancilik cekmiyor. Bence esinizde sizde ailece tatilden daha cok zevk alirsiniz. Biz ne zaman esimle kizimsiz bisey yapsak hep oturup onu konusuyoruz bi yanimiz birakamiyor. Ben olsam birakmam ama annenizle iyiyse siz birakabilirsiniz

Valla millet bırakıyor, karı koca kendinize vakit ayırmak da çok önemli.
Ama beb bırakıp kuaföre bile gidemiyorum.. Kızım da benden asla ayrılmaz...
Zaten dayanamam ve kimse benden iyi bakamaz düşüncesiyle ben bırakamıyorum.

Ama sürekli bırakıp fıldır fıldır gezmek kadar hiç bırakmamak da hata.. Gidin bence..

Ben sahsen birakmam benimde kizim 1.5 yasinda simdi ikinci cocugumu dogum icin hastaneye girdigimde bile aglaya sizlaya biraktim oda yabancilik cekmiyor. Bence esinizde sizde ailece tatilden daha cok zevk alirsiniz. Biz ne zaman esimle kizimsiz bisey yapsak hep oturup onu konusuyoruz bi yanimiz birakamiyor. Ben olsam birakmam ama annenizle iyiyse siz birakabilirsiniz

Bsn de öyle. Doğuma giderken bile bırakamadım, doğum snacım olduğu halde uyuttum gittim:) uyandığında da doğurup geleyim diye dua ediyordum..

Back
X