• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşındaki bebeğinizi annenize bırakıp tatile gider miydiniz?

Ben 7 aylık kızımı 1 geceliğine bırakıyorum anneme haftasonu. Bizde başbaşa vakit geçiyoruz iyi geliyor bize. Bırakırken içim acıyor ama biraz rahatlıyorum :) sabah uyanır uyanmazda almaya gidiyoruz. 3 gün çok özlerim heralde bırakmak zor olur ama sana iyi gelecekse bu tatil neden olmasın ki ?

Hayır asla. Biz yokken ona bişey olsa Allah korusun, vicdan azabından kurtulamazdım. Zoraki değil, sonuçta keyfi bişey tatil

Çocuklar yaşları kadar gün anneden ayrı kalabilir dedi benim bir arkadaş. 1 yaş 1 gün 2 yaş 2 gün gibi. Birde tanıdığımız biri var panik atak olmuş bu panik atağının, çocukken bir cenazeden dolayı bir akrabalarına bırakılması ve o an anne babasının kendini bıraktıklarını sanıp yaşadığı kaygının yıllar içinde panik atağa dönüştüğünü anlattı. Bende çocuk olmadan evvvel bırakılır diyenlerdendim. Hatta bebekken bırakılacak yaşa gelse de başbaşa birkaç gün geçireceğimiz zamanlar olsa diye düşünüyordum ama şimdi 25 aylık olacak bırakabilcek gibi durmuyorum. diğer türlü tüm gün boyunca bırakıyorum annennde babnneye çıkıyoruz ama gece hiç bırakmadım.

Kadının anne kimliğinden sıyrılması için böyle küçük molalar şart.
İki kızımı da iki yaş civarı anneanneye teyzelere emanet edip birkaç günlük tatillere çıktık zaman zaman. Emzirdigim için daha erken olamadı ama siz emzirmiyormussunuz zaten. Emin olun çok iyi gelecek size. Merak etmeyin baginiz kopmaz üç günde. Özlersiniz tabi ki ama bu özlem de güzel birşey bence.

Annenin ve evliliğin ihtiyacı oluyor arada böyle nefes almalara. Sizi kınamam:KK66:
Zaman zaman ben de düşünmedim değil.
Annem çok iyi bakar, çocuklarım da alışkın, kalırlar ama ben kıyamadım yine de.

2 yaş ikizlerimle tatile gittim geçen ay.
Onlarla bol bol eğlendik. Eşim de çok yardımcı olduğu için hiç yorulmadım, yıpranmadım. Aksine onlar güldükçe ben mutlu oldum, birlikte eğlenmek de çok keyifli..
Bu tamamen sizin tercihiniz. İki türlü de haklısınız, kimse yadırgayamaz.

henüz içimde kendileri ama bende bırakırdım. hatta deli babanesine bile bırakırdım ne var yahu 3 günde bağlarınız kopacak değil ya karı kocanın eski günlerini 3 günlüğünede olsa yaşamak hakkı değil mi annelik elbet kutsal bişey ama bu kadar abartmanın anlamı yok bence. insan kadın oldugunuda unutmamalı.

3 günden bişey olmaz annelerimiz gözü gibi bakar gidin bence.

Oğlum 1 yaşında emiyodu o yüzden bırakamazdım ama emmiyo olsa 3 5 günü geçmeyecek şekilde anneme bırakırdım evet

Doktorun söylediğine göre çocuklar yaşı kadar anneden ayrı kalabiliyormuş, yeğenimden biliyorum. Bu süre uzayınca zorlanıyorlar, ben olsam bırakmazdım. En azından biraz daha büyüsün.

ben cocugumu hıc kımseye bırakıp hıc bı yere gıdemem
benım akrabam cocugunu annesıne bıraktı teyzede 5 dk ıcı gecmıs aksam 8 cıvarı uyuyakalmıs
o cocuk uyanmıs sozde annesını ozlemıs pencereden bakım demıs cocuk aklı ıste
sen tut duş pencereden öl
gumburtuye uyanıyor teyze bı bakıyor mahallelı toplanmıs anlamamıs kendı torunu oldugunu
asagıya ınmıs bakmıs gordugu manzara :(

bu aklımda kaldı benım buyuzden ne olursa olsun asla cocugumu bıyere bırakamam ben nereye gıdıyorsak bırlıkte...

ben birakamam aklim kalir ki ben lavobaya gidince kapida bekleyip agliyor cikana kadar..daha 1 yasinda..
gecende biz de tatile gittik ve goturdum bir suru guzel fotograglarimiz oldu tabi ben onun pesinde kosmaktan yoruldum ama denizde kumsalda oyuncaklari ve kumla oynamasi bile degerdi bu yorgunluga..

Güveniyorsan tabiki bırak.anneler çok yoruluyor ve hakediyor .kocanla elele gözgöze günler geçir.allah acılarını göstermesin ama özel hayat diye bişey kalmıyor

Valla şu soruyu bundan 2 ay önce sorsaydın ,yok bırakamam derdim...Kızım şuan 22 ayın içinde, ufaktan ufaktan 2 yaş sendromları başladı...Hani nasıl anlatsam, hafta sonu dışarı çıkalım diyoruz, burnumuzdan geliyor, bir akşam yemeğe çıkalım ailecek diyoruz burnumuzdan geliyor. Kendini yerlere atmalar, çığlık çığlığa ağlamalar, hele bir de açık hava bir yerdeysek başını alıp gitmek istiyor. Eşim peşinde, eşim yoruluyor ben peşinde ve sonuç biz ailecek bir arada oturup yemek yiyemeden, kan ter içinde eve dönüyoruz. Tabi bulunduğumuz mekanda ki insanlara rezil olmamızı söylemiyorum. En son pazartesi akşamı dışarıda yiyelim dedik,demez olaydık. Kadının biri geldi yanıma "ahh kızım bende böyle fena bir çocuk büyüttüm" dedi :)

Ve şu aralar, eşimle başbaşa sakin bir zaman geçirmeye fazlasıyla ihtiyacım var. Ben şuan ki hissiyatım ile bırakırdım diyorum.

Bu arada dolmuşum bende döküldüm birden...

benim kızım 9 yaşında ve hersene 2 gunluıgune bırakıyorum evet çok özlüyorum ama benimde ruhen toparlanmam için buna mecburum , vicdan azabı çekme ve keyfine bak

1 yaş ufak daha. emziriyorsanız zaten olmaz. emzirmiyorsanız da anlattıklarınızdan zorunlu bir durum yok diye anlıyorum. niye götürmüyorsunuz ki yanınızda? diş dönemi ise diş dönemi. ateşse ateş. siz olun yanında bu dönemde.

Tabiki bırakırım. Hatta bıraktım bile. Herkes gayet mutluydu. Şimdi de küçük ananede. 1,5 yaşında. Bayramda bırakmıştik. İzinler kapanınca kaldı. Keyfide iyi diye almadik. 2 hafta sonra alcaz.

Çalıştığım için her bir boş anımı çocuğumla geçirmeye çalışıyorum iş için bırakmak şart olduğu için bir kez maalesef 3 gece ayrı kaldık döndüğümde arabadan inerken balkondan sesimi duydu ki o zaman bir buçuk yaşındaydı annee annemm gel diye baya bi bağırdı beni çağırdı hiç unutamıyorum çok üzülmüştüm. Tatil için kesinlikle götürürdüm ben belki denizi havuzu çok sevecek iyi zaman geçirecek tatilse ona da tatil :) Bir de uzmanlar yaşı +1 kadar yalnız kalabilir diyor yani çocuğunuzun en fazla 2 gece anneden ayrı kalması oluyor bu

Back
X