• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşındaki bebeğinizi annenize bırakıp tatile gider miydiniz?

Yine abartılar havada uçuşmuş :işsiz: Anne olduk diye nefes alamayacak mıyız? Belki kadıncağızın gerçekten bu tatile çok ihtiyacı var. Neden kötü anneymiş gibi yorumlar yapıyorsunuz?

Biz hiç çocuğumuza düşkün değiliz,özlemiyoruz,sevmiyoruz sanki. Peh peh peh ne berbat anneyiz.
 
birakirdim.. ben 5 aylik bebegimi emmeseydi birakip tatile gidecektim..
anne babaninda lhtiyaci var dinlenmeye.. 1 yasindaki bebekle tatile gidip dinlenemezsin ki... birde sicak carpmasi var Allah korusun..
kimse bebegini birakip gitti diye kotu anne olmuyor yada birakmadi diye iyi anne de olmuyor... boyle seyleri cok kafaniza takmayin gidin eglenin gelin eminimim cocugunuza daha iyi gelecek sizin dinlenmeniz
 
O yaştaki bebeğin annesinden ayrı saatler günler geçirmesi kadar kötü birşey olamaz, anneniz elbette gözü gibi bakar ama bebeğin gözleri sizi aramayacakmı sizi beklemeyecekmi bence ya götürün yada gitmeyin yinede size kalmış ben asla ama asla bırakmazdım helede keyfim için hayal bile kuramam
 
Böyle olanlar kocalarını acayip bağlıyor işte. Benimki garip odaya bir giriyor büyük yere döşek atmış ortanca küçüğün beşiği nde küçük de koynumda. . Gidip salonda yatıyor..
Benden bahsederken ,"böyle olanlar"diye bahsetmezseniz sevinirim. Ayıp etmissiniz.
Kocami falan bagladigim yok. O dusunceylede bırakmadım. İki çocuğum var. Bakıcı izne gideceği için ya krese bırakacaktık yada temiz havaya ve anannesine. Ben ananesini seçtim. Akciğerlerinde hastalık ve hırıltısı orada geçince kapalı alanda kalana kadar orada kalsin dedik.iki hafta sonra gidecektir. Emniyette calistigim ve malum darbe olayindan sonra gece-gündüz işten cagiriyorlar orada kalması daha iyi oldu.
Ayrıca tatile giderken cocuklarimla gidiyorum ama birakilabilirde. Bizler sadece annebaba değiliz birer insanız ve nefes almaya ihtiyacımız var.
 
Durabilecegine eminmisiniz? Hic geceleri biraktinizmi? Uykuda anneyi arar bazi cocuk.
1 gün belki idare ederde, bilemedim kücücük daha. Sizide anliyorum insan rahatlamak, enerji toplamak istiyor, aslinda o bile cocugun icin. Kendiniz verebilirsiniz anca dogru karari.
 
Yine abartılar havada uçuşmuş :işsiz: Anne olduk diye nefes alamayacak mıyız? Belki kadıncağızın gerçekten bu tatile çok ihtiyacı var. Neden kötü anneymiş gibi yorumlar yapıyorsunuz?

Biz hiç çocuğumuza düşkün değiliz,özlemiyoruz,sevmiyoruz sanki. Peh peh peh ne berbat anneyiz.
Kimsenin kötü yorum yaptığı falan yok, herkes fikrini yazmış, kimse konu sahibine illede git, yada sakın gitme, demiyor ki her anne bir olamaz kimisi dayanamaz kimisi de umursamaz çekip gider...
 
ben cocugumu hıc kımseye bırakıp hıc bı yere gıdemem
benım akrabam cocugunu annesıne bıraktı teyzede 5 dk ıcı gecmıs aksam 8 cıvarı uyuyakalmıs
o cocuk uyanmıs sozde annesını ozlemıs pencereden bakım demıs cocuk aklı ıste
sen tut duş pencereden öl
gumburtuye uyanıyor teyze bı bakıyor mahallelı toplanmıs anlamamıs kendı torunu oldugunu
asagıya ınmıs bakmıs gordugu manzara :KK43:

bu aklımda kaldı benım buyuzden ne olursa olsun asla cocugumu bıyere bırakamam ben nereye gıdıyorsak bırlıkte...
Ayy kanim dondu tüylerim ürperdi resmen :( bakan kadin icinde bi facia. Hep derim bisey olacaksa benim yanimda olsun, nenesinin dedesinin yaninda olursa nasil verecekler hesabini ve kendilerindeki vicdan azabi nolacak.
 
Benim kızım 1 yaşında bana yapışık olduğu için ayrı kalmazdı, zaten emiyordu. Azıcık iş için çarşıya gitsem 3-4 saat bakan kişiye eziyet oluyordu. Yani sanırım ne o benden ne ben ondan ayrılabilirdim, tatilimi yaşayamazdım aklım ondayken. Zaten ben onunla gittim tatile de çok güzeldi, onunla suya girmek, kumsala oturtmak, yanımda kafam daha rahat oluyordu. Bir de çocuk için deniz suyu, kumsal, güneş bulunmaz fırsat doğal D vitamini.

Ama meme emmeyen çocuklara sahip çok kişi var. Anneanneye yani bakan kişiye daha bağlı oluyorlar, bırak üç gün bir hafta kalırlar annesiz. Yani çocuğun duruyorsa ve sen de onsuz durabilirim diyorsan git yani sormana bile gerek yok. Ama ben şahsen yapamazdım,
 
Evladini en iyi sen tanirsin duracagindan eminsen gidersin.zaten çalisan annelerin bebişleri hemen hemen annelerini görmüyor.zaten anneanne ona senden iyi bakar.git kocan ile güzel bir tatil geçir.veeee dinlenmiş,psikolojinin düzelmiş şekilde hayatına devam et.
 
Burda durum sadece bırakmak değil de bırakıp da tatile gitmek bence...
İkizlerim var, yurtdışı görevi nedeniyle 3 gün bırakmak zorunda kalmıştım, 1,5 yaşındalardı. Babaları evdeydi, anneanne ve babaanne de vardı. Döndüğümde de hiç bir sıkıntı olmamıştı.
Ama bırakıp tatile gitmek başka bir durum, çok ihtiyacım var kafamı dinlemeye, çok bunaldım, psikolojim kötü diyorsanız bırakın tabi. 3 gün tatile gitmek sizi kötü anne yapmaz.
Ama endişeniz "sıcak çarpar"sa bu pek mantıklı gelmiyor bana, otele mi gidiyorsunuz bilmiyorum ama güneşin tam tepede olduğu saatlerde yapılacak başka şeyler bulabilirsiniz, kapalı alanlarda oynatabilirsiniz, odada uyutabilirsiniz. Hem bence o da denizden kumdan havuzdan çok keyif alacaktır.

Burada ne kadar çok anne varsa o kadar farklı yaklaşım olacaktır. Başınızı yastığa koyduğunuzda kulağınızda bizim yazdıklarımız değil, iç sesiniz, vicdanınız olacak. O nedenle içinizden geleni yapın.

İyi tatiller :)
 
Annelerin dinlenmeye ihtiyacı yok mu? Zaten yorgun haldedir bedeniniz, dinlenmek asıl sizin hakkınız. Kaçırmayın fırsatı.
 
Kimsenin kötü yorum yaptığı falan yok, herkes fikrini yazmış, kimse konu sahibine illede git, yada sakın gitme, demiyor ki her anne bir olamaz kimisi dayanamaz kimisi de umursamaz çekip gider...

Niye umursamaz diye lanse ediyorsunuz ki.

Çocuğunu bırakıp gitmek neden umursamamak olsun.
Tatile giden anneleri neden kötü yansıtmak niyeti var içinizde.

Kalanlar iyi gidenler kötü mantığında sizin gibi yorum yapanlar. Net bir şekilde görünüyor yani.


*çocuğun psikolojisi bozulmaz. Travma geçirmez.
Çocuk anneden ayrı kötü bir durum yaşarsa bunlar olur, annesi bıraktı diye travma geçirmez yani. Nerden uyduruyorsunuz bunları.
Cocukta zaman algısı yeni yeni oluştuğu için sadece işten geliş saatinde bekler. Oda görüntülü telefon görüşmesi ile halledilebilir.

Resmen cami avlusuna bırakıp gitme trajedisi yarattınız konuda.
Pes.
 
Çoook ciddi bir mesele olmadığı sürece(ölüm kalım gibi) bebeğim en en en erken kendini ifade edebilene kadar ben neredeysem orada olacak inşallah. Ben bırakıp tatile gitmeye anlam veremiyorum açıkçası. İnsan mutlu olamaz ki. Ben güvende olduğunu bilsem dahi ayrı kalırsam iyice kafayı yerim herhalde Allah mecbur bırakmasın beni. Ayrıca üç gün bebek için çok büyük bir süre.
 
Birakamazdim, birakmadim da. Herseyin bir zamani var diye dusunuyorum, bebis buyudukce basbasa gecireceginiz vakitler artacak zaten ilerde siz isteyeceksiniz ama onlar istemeyecek. Firsat varken bebeginizin guzel zamanlarini atlamayin derim. O tatil biraz daha zor gececektir cocuksuz ailelere nazaran ama o gunlerin tadi da bir daha geri gelmeyecek.
Isin duygusal boyutu bir yana psikolojik boyutundan bahsedecek olursak zaten bebeginiz artik ayrilik kaygisi zamanlarina adim atiyor, onun bu tedirginliklerini tetiklemis olursunuz. Dondugunuzde cok hircinlasmis ve pacalarinizdan ayrilmayan bir bebekle karsilasabilirsiniz. Size gore 3 gun ama bebek bu sureyi anlayabilecek, gidip geleceginizi idrak edebilecek kapasitede degil henuz. Uzmanlar cok zarutu hallerde bile cocuklarin anneden ayri kalma suresinin yaslari kadar oldugunu soyluyor(1yas=1gun, 2 yas=2gun gibi) ki bunlar da zaruri durumlar disinda(hastanede kalma vs gibi) da pek tavsiye edilmiyor.
Cok kucuk daha bebeginiz, karar sizin.
 
bırakmam

oğlum 6 yaşında henüz ben ya da babası olmadan sadece bir gece okul etkinliğinde okulda kaldı

ben de ilkokul 5 te anneannemlerde kalmıştım 3-5 gün ilk defa

bana göre 1 yaş çok küçük

ayrıca o da gitsin tatile, deniz kum çocuklar seviyor
 
bu kadar abartmaya gerek yok
sonuçta teknoloji gelişti aksamlari görüntülü konuşup bebeği sakinlestirebilir
çocuklar için düzen önemli sürekli yanında olması değil
bana çok fazla dramatiklestiriliyor geliyor böyle soylenince
bu yaz sicaklarinda evde sıkılmış bunalmış bir anne mi yoksa tatilde dinlenip gelmiş mutlu anne mi bence ikincisi
ayrıca o çocuklar büyüyünce sizi bile dikkate almadan tatile gidecekler
çok da fedakâr olmamak lazım
anne misiniz?
ya da pedagog psikolog mu?
hangi bilgiye göre boyle dusundunuz ?
ben ezbere yazmadim , hissi duygularim degil yazdiklarim . hakikat bu .
 
Back
X