• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşındaki bebeğinizi annenize bırakıp tatile gider miydiniz?

3 gün fazla değil..Anneanne ile de arası iyiyse ve 3 saatlik bir mesafede bence gidin ..Eşinizle baş başa kalmaya ihtiyacınız var,eşinizin de vardır ...

Niye umursamaz diye lanse ediyorsunuz ki.

Çocuğunu bırakıp gitmek neden umursamamak olsun.
Tatile giden anneleri neden kötü yansıtmak niyeti var içinizde.

Kalanlar iyi gidenler kötü mantığında sizin gibi yorum yapanlar. Net bir şekilde görünüyor yani.

*çocuğun psikolojisi bozulmaz. Travma geçirmez.
Çocuk anneden ayrı kötü bir durum yaşarsa bunlar olur, annesi bıraktı diye travma geçirmez yani. Nerden uyduruyorsunuz bunları.
Cocukta zaman algısı yeni yeni oluştuğu için sadece işten geliş saatinde bekler. Oda görüntülü telefon görüşmesi ile halledilebilir.

Resmen cami avlusuna bırakıp gitme trajedisi yarattınız konuda.
Pes.
İstediğinizi düşünmekte özgürsünüz,benim yazım açık ve net ortada.

denizi güneşi kumu neden esirgiyorsun ki ondan?
her tatile gittiğinde rahatını düşünüp çocuğunu bırakıcak mısın?

Valla ben kizimi birakip markete bile gidince geldiğimde deli gibi sariliyoruz birbirimize;))) biliyorum cook abarti ama oyleyiz ...biliyorum belki hastalik ama ben birakamiyorum....

Birakmak istermiydim nefes almak icin evet ama yapamiyorum...

bu kadar abartmaya gerek yok
sonuçta teknoloji gelişti aksamlari görüntülü konuşup bebeği sakinlestirebilir
çocuklar için düzen önemli sürekli yanında olması değil
bana çok fazla dramatiklestiriliyor geliyor böyle soylenince
bu yaz sicaklarinda evde sıkılmış bunalmış bir anne mi yoksa tatilde dinlenip gelmiş mutlu anne mi bence ikincisi
ayrıca o çocuklar büyüyünce sizi bile dikkate almadan tatile gidecekler
çok da fedakâr olmamak lazım
Ne demek çok da fedakar olmamak lazım? Bebekler kendi istekleriyle dünya'ya gelmiyorlar biz istediğimiz için dünya'ya geliyorlar elbette çok fedakar olmamız gerekiyor annelik fedakarlık emek isteyen bir mertebedir.

Ben birakmazdim.
Kisiye göre degisir bu sonuc gördügümüz üzere.
Tatiller burnumdan geldi ama yine de birakmadim birakamam.
Esim bu konuda sikintili aslinda rahatlamak istiyor. Fakat o cocugu yaptik sorumlulugu da bizde.
Ona diyorum bes on sene sonra zaten özgürlüklerini ilan edecekler bunlar. En zor zamanlarimiz evet, evin icinde bile birbirimizi özlüyoruz, evet.
Fakat sabretmeliyiz diyorum.
Kedi köpek bile biraksak aklimiz kalir kim olursa olsun kaldi ki yavrumuz.
Eger ki ben yaninda yokken sassizliktan basina birsey gelmis olsun o vicdan azabiyla bir ömür yasamaktansa bu zamanlari sabrederek geciririm.
Cocuk büyütmek zaten kolay bir is degil.
Ben ilk bir sene yasadigimi bile hatirlamam.
Tercih meselesi anneler.
Ben tercih etmiyorum. Evet süper zaman gecirebiliriz esimle. Esime kalsa zaten birakiriz cocugu ama gece oldu mu o da cok özleyecek eminim.
Saglikla büyüsün de bir hele. Sonra dünya turu yapariz biz esimle.
Simdi bebis büyütme vakti :anneadayı::KK200:

Bizim kadınların bu olayları dramatize etmelerinde beni batıyor. Uç günde hiçbir çocuk annesini unutmaz. Çocuğa kim bakarsa çocuk onunla mutludur. Emin olun onlar bizim kadar etkilenmiyorlar
Kimse cocuk anneyi unutur demiyor ki zaten, psikolojisini etkileyebilecegini soyluyoruz.
Uzmanlar etkilendiklerini soyluyor, peki siz neye dayanarak etkilenmiyorlar diyebiliyorsunuz?

kızım bir yaşında.
ben bırakamazdım çünkü emziriyorum. geceleri uyku arasında beni görmezse çıldırır.ben duştayken uyanıp babasında çıldırmışlığı var.
size kalmış, çok ihtiyacınız varsa ve uzak bir yerde değilse bırakırsınız.
ama bence bir gece anneannede kalın,o uyutsun. bi alıştırma yapın.

Bence birakmayin simdiden karasizsiniz birakip giderseniz akliniz bebeginizde kalir huzurunuz kacar zevk alamazsiniz

Tatile gitmem ama markete bile gidemem 1 saat ayri kalamam fikrinde degilim. Calisan anneler ne yapiyor? Gunu birlik ayri kalinabilir. Ama gece cocuk uyumadan once eve gelinmesi taraftariyim.

Evet arkadaşlar gider miydiniz? Kafam karman çorman. Bir taraftan bırakamam dayanamam diyorum bi taraftan hastalanır diş döneminde diyorum. Biraz kendi rahatımı da düşünüyorum açıkçası. Ama yine de içim bi garip oluyo onu bırakma duşuncesiyle. 3 gun kalıcaz zaten. Kızım annemi çok sever annemle kaldığında hiç yabancılık çekmez butun gün kalmışlığı vardır annem de ona gozu gibi bakar ama 3 gun uzun sure.. Kararsızım fikirlerinizi paylaşır mısınız?
Bırak veya bırakma demiyeceğim ama 3 gün uzun süre dedin ya çok etkilendim, kimisine göre uzun, kimisine göre kısa bir süre. Bunu vicdan yapıp burada konu açmanız bile iyi bir anne olduğunuz gösterir bence.

Kimse cocuk anneyi unutur demiyor ki zaten, psikolojisini etkileyebilecegini soyluyoruz.
Uzmanlar etkilendiklerini soyluyor, peki siz neye dayanarak etkilenmiyorlar diyebiliyorsunuz?
Çünkü yaşadım oradan biliyorum.

Uzmanlara ne kadar güvenilir bilmem. Büyük kızımın yemesi içmesi Dr ve diyetisyen kontrolindeydi. Şimdi hiçbirşey yemeyen miymiy bi kız oldü. Küçükte tam tersi kafamiza Gore yedirdik icirdik. Şimdi maşallah var. Allah dusurmesin uzmanlarda işlerini yapıyor ama bence çocukların karakteri ve kişiliği daha belirleyici.

valla benim bebeğim de 1,5 yaşında htta 2 ye daha yakın
kv le yazlığa gönderdim yani bayramda birlikte gittik 10 gün ben kaldım
döndüm onlar kaldı havuza girdi tam önlerinde park var orda oynadı
özledim çok üzüldüm ama onun rahatlığı için bıraktım ama onu evde
bırakıp ben gitseydim bilmiyorum gidebilirmiydim.ben çalışıyorum
bebeğime zaten kv bakıyo bu yüzden ona alışkındı birde memeden kesicem
yanımdayken çok ağlar diye öle bırakmasını sağlamak için bıraktım.

Çünkü yaşadım oradan biliyorum.

Uzmanlara ne kadar güvenilir bilmem. Büyük kızımın yemesi içmesi Dr ve diyetisyen kontrolindeydi. Şimdi hiçbirşey yemeyen miymiy bi kız oldü. Küçükte tam tersi kafamiza Gore yedirdik icirdik. Şimdi maşallah var. Allah dusurmesin uzmanlarda işlerini yapıyor ama bence çocukların karakteri ve kişiliği daha belirleyici.
Verdiginiz ornek konuyla tamamen alakasiz olmus gercekten.

bırakmazdım. zaten çalışıyorum tüm gün ayrı kalıyoruz, tatilde evladımla vakit geçirmek için izin kullanıyorum onsuz ne yapayım.
beni annem babam 8 aylıkken bırakmışlar 3 günlüğüne geldiklerinde küsmüşüm.annem de der sakın bırakma diye.

Tatile gitmem ama markete bile gidemem 1 saat ayri kalamam fikrinde degilim. Calisan anneler ne yapiyor? Gunu birlik ayri kalinabilir. Ama gece cocuk uyumadan once eve gelinmesi taraftariyim.
kızım 4.5 aylık basladım işe o kadar suçluluk duyuyorum ki işe gelirken bir an önce eve gitsem diye bakıyorum

Yo uzmanların net ifadeleri ve onlara tamamen bağlı kalmak hakkında bir tecrübe yazdim. Yani olaylar çocuğuna Gore degisir
Bu cocugun psikolojisine dair ciddi bir risk almaktir. Ve kisa vadede bir olumsuzluk gorulmuyor olmasi uzun vadede gorulmeyecegi anlamina gelmez.

Bebisim deniz ve Kum keyfi yaparken bol bol foto cekerdim koyardim bir deniz yatagina havuzda onunla yuzerdim azicik dondurma yerse hemen suyunu içerir akşam da 8 de doğru yatağa yapardım neden cocugumdan ayrı bir tatil dusuneyim ki dusunemedim bak hiç şimdi
Rüya gördü korktu ben yanında olmazsam Kahrolurum hemen memeye yapışır çünkü.
Neyse bu kadar.

Kimsenin kötü yorum yaptığı falan yok, herkes fikrini yazmış, kimse konu sahibine illede git, yada sakın gitme, demiyor ki her anne bir olamaz kimisi dayanamaz kimisi de umursamaz çekip gider...
Evet evet umursamaz anneyiz. Bırakıp bırakıp çekip gideriz. Iyi niyetli yorumunuz bu mu?

Back
X