- 6 Mayıs 2010
- 1.357
- 2.165
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu konuda asil etkitleme ve yaftalamayi kimlerin yaptigi acikca goruluyor aslinda. Konunun basindan beri bebegi 3 gun birakip gitmenin uygun olmayacagini, bebegin bu durumdan etkilenebilecegini(uzmanlara gore), yasi kadar gun o da zorunlu hallerde kalabilir denildigini soyledik bazi arkadaslarla beraber ve bunu soylerken de kimse tuuu sen ne bicim annesin nasil birakir gidersin demedi, kimsenin iyi ya da kotu anne olusu sorgulanmadi ta ki bazi sozde saygili arkadaslar gelip de bu tarz gorus bildirenleri gelecegin sorunlu kayinvalideleri, bagimli cocuk yetistiren, her halta burnunu sokan tipler olarak itham edene kadar...
Tabi sadece kendileri bilir dogrusunu, sadece kendileri dogrusunu yapmistir, ohh ne guzel birakmistir da cocugu cok mukemmel gelismis hatta gayet sosyal ve bagimsiz! olmustur.
Guvenli baglanmadan bihaber yasayan ve o cocugun 2 yasina kadar evet annesine bagli olmasi gerektigini bilmeyen insana ne kadar anlatabilirsiniz ki zaten...
Icten ice yaptiklarinin yanlis oldugunu bilen ve savunma mekanizmasi olarak karsi tarafa saldirganlasan insanlar nasil da farkediliyor aslinda.
Kimse konu sahibine ya da cocugunu birakip tatile giden kisilere kotu ya da sorunlu anne demedi ama birakilmamasi gerek diye dusenenleri sorunlu olmakla itham edenler oldu hatta daha da ileri gidip isi kayinvalidelige bile tasidilar sagolsunlar. Karsi tarafi yaftalamakla suclarken asil yaftayi kendilerinin yaptigini farketmiyor mu bu kisiler acaba?
Yani kisi once kendisine bakmali elestirirken.
Bu konuda asil etkitleme ve yaftalamayi kimlerin yaptigi acikca goruluyor aslinda. Konunun basindan beri bebegi 3 gun birakip gitmenin uygun olmayacagini, bebegin bu durumdan etkilenebilecegini(uzmanlara gore), yasi kadar gun o da zorunlu hallerde kalabilir denildigini soyledik bazi arkadaslarla beraber ve bunu soylerken de kimse tuuu sen ne bicim annesin nasil birakir gidersin demedi, kimsenin iyi ya da kotu anne olusu sorgulanmadi ta ki bazi sozde saygili arkadaslar gelip de bu tarz gorus bildirenleri gelecegin sorunlu kayinvalideleri, bagimli cocuk yetistiren, her halta burnunu sokan tipler olarak itham edene kadar...
Tabi sadece kendileri bilir dogrusunu, sadece kendileri dogrusunu yapmistir, ohh ne guzel birakmistir da cocugu cok mukemmel gelismis hatta gayet sosyal ve bagimsiz! olmustur.
Guvenli baglanmadan bihaber yasayan ve o cocugun 2 yasina kadar evet annesine bagli olmasi gerektigini bilmeyen insana ne kadar anlatabilirsiniz ki zaten...
Icten ice yaptiklarinin yanlis oldugunu bilen ve savunma mekanizmasi olarak karsi tarafa saldirganlasan insanlar nasil da farkediliyor aslinda.
Kimse konu sahibine ya da cocugunu birakip tatile giden kisilere kotu ya da sorunlu anne demedi ama birakilmamasi gerek diye dusenenleri sorunlu olmakla itham edenler oldu hatta daha da ileri gidip isi kayinvalidelige bile tasidilar sagolsunlar. Karsi tarafi yaftalamakla suclarken asil yaftayi kendilerinin yaptigini farketmiyor mu bu kisiler acaba?
Yani kisi once kendisine bakmali elestirirken.
Pardon umursamaz anne dendikten sonra yapıldı o dediğiniz yorumlar. Kimse bırakmayın diyenlere sorunlu demedi. Tek taraflı okumayın geri sayfalara gidin göz atın. Bağımlı çocuk, kaynanalığa taşınan yorumlar kimlere yapılmış bir bakın. Gereksiz alınganlık yapmayın.
Ilk sayfadan itibaren okudum yorumlari evet, tek tarafli da okudugumu dusunmuyorum. Gidin diyen diger insanlara niye kimse cikismiyor da hemen gardini alip bagimli cocuk yetistiren lanet kaynanalar moduna baglayanlara cikisiliyor bunu goz onunde bulundurarak siz bir daha okuyun isterseniz... Bu tarz ithamlar olana kadar gidebilirsiniz, ben gittim ya da bence gitmeyin diyenler gayet belirtmis fikirlerini. Bir kisi kimi de umursamaz gider demis ve onu diyen kisiye olan yorumlar olarak goremedim nedense yorumlari ben cumleten diger birakma diyenler de hedefteydi gayet. Ayrica bu alinganlik meselesi degil, tanimadigim, hayatimda olumlu ya da olumsuz bir katkisi olmayan insanlara alinmam zaten. Farkindalik sadece...Pardon umursamaz anne dendikten sonra yapıldı o dediğiniz yorumlar. Kimse bırakmayın diyenlere sorunlu demedi. Tek taraflı okumayın geri sayfalara gidin göz atın. Bağımlı çocuk, kaynanalığa taşınan yorumlar kimlere yapılmış bir bakın. Gereksiz alınganlık yapmayın.
Bırakamazdım,o daha minis o daha minnos tarzı yorumlara acayip gülüyorum.
Sanki cami avlusuna bırakmayı teklif etmiş kadın,
Ya bu tipler belli. Çocuğa yapışık yaşarlar. Çocuk büyüyünce de hiçbirşeye izin vermezler. Herşeye karışırlar. Doğurdukları insana hayatı zindan ederler.
Sonra da burda gelip çalışan anne, 3 gün tatile giden anne kötü anne diye konuşurlar.
Geleceğin sorunlu kayınvalide adaylarını ben bu konuda görür gibi oldum.
Çocuğunu kendine bağımlı yetiştirmek gibi.
Yani bu yorumlara bakiyorum da gayet genellenmis gibi...yurdum insanı yine yaftalamaya başlamış
etiketleyenler; her halta burnunu sokan sorunlu kaynanaların bundan sürekli şikayet eden sorunlu gelinleri ve gelecekteki muhtemel sorunlu kaynanalar olarak çok tatlısınız (!) bence
![]()
Bagimlilik ve baglilik arasindaki farki biliyorum endiselenmeyin, ustelik tv den degil aldigim egitim ve okudugum kitaplardan ogrendim.evet iyi ki tv ye çıkıyor o pedagoglar, herkes bir güvenli bağlanmayı ezberlemiş gidiyor.. bağımlılık ile bağlılık arasındaki farkı öğrenmelisiniz önce..
Sahsiniza hakaret etmemis ya da saldirmamis biri olarak bu yorumu sizin seviyenize birakiyorum.tabi ondan önce de o yorumların neden yapıldığını öğrenmeniz için okumanız gerek, zor ama eminim yapabilirsiniz :)
Neden kendinizi anlatip ovme ihtiyaci duydunuz anlamadim:) sizin cocugunuzu nasil yetistirdiginizi inanin hic merak etmiyor ve bununla ilgilenmiyorum.çocuklarımızın nasıl geliştiğine gelince, 2 pedagog ile çocuk yetiştiren biri olarak son derece özgüvenli, kendine yetmesini bilen, arkamıza saklanmadan fikirlerini ifade eden çocuklar olarak yetiştiler.. hiçbir zaman yaptığım yanlışı kapatmadım, karakter olarak öyle biri değilim.. yaptığım yanlışlardan ders çıkarır, tekrarlamam genellikle.. eğer ilkinde yaptığımın yanlış olduğunu düşünse idim, diğer çocuğumda yapmazdım..
Standart yurdum insani... Yurdum insani yaftalamaya baslamis... Sizin insanlara ve sizin gibi dusunmeyenlere bakis aciniz az cok belli zannedersem.Standart yurdum insanıyla karşılaştırmayın herkesi..
Olaylari carpitmasaniz keske... Sizin cocuklariniz kofu yetisti diyen biri mi oldu? Ben mi kacirdim?evet bizimkiler çok kötü yetiştiler, sizinkiler de öyle olsun diye çabalıyoruz.. umarım şimdi derin bir oh çekersiniz :)
Iste onyargilar... Cocugunu birakan annelerin ozgurlugunu kiskanacak bir durumda oldugumu nereden cikardiniz acaba gercekten merak ettim?ister bırakın, ister bırakmayın ama bırakan annelerin özgürlüğünü kıskanıp "mış müş" edebiyatı yapmayın.. ı-ıh düşündüğünüz gibi değil çünkü..
Bagimlilik ve baglilik arasindaki farki biliyorum endiselenmeyin, ustelik tv den degil aldigim egitim ve okudugum kitaplardan ogrendim.
Sahsiniza hakaret etmemis ya da saldirmamis biri olarak bu yorumu sizin seviyenize birakiyorum.
Neden kendinizi anlatip ovme ihtiyaci duydunuz anlamadim:) sizin cocugunuzu nasil yetistirdiginizi inanin hic merak etmiyor ve bununla ilgilenmiyorum.
Standart yurdum insani... Yurdum insani yaftalamaya baslamis... Sizin insanlara ve sizin gibi dusunmeyenlere bakis aciniz az cok belli zannedersem.
Olaylari carpitmasaniz keske... Sizin cocuklariniz kofu yetisti diyen biri mi oldu? Ben mi kacirdim?
Iste onyargilar... Cocugunu birakan annelerin ozgurlugunu kiskanacak bir durumda oldugumu nereden cikardiniz acaba gercekten merak ettim?
Neyse size daha fazla cevap vermeyi dusunmuyorum.
"eminim sizlerin çocukları mış, müş, mış, müş" ile başlayan cümleyi" diyerek bahsettiginiz cumlemi alintilayip gosterir misiniz lutfen, nerede oyle bir cumle yazmisim?hmm sanıyorum ciddi bir okuduğumuzu anladık mı olayı ile karşı karşıyayız.. "eminim sizlerin çocukları mış, müş, mış, müş" ile başlayan cümleyi ben kurdum sanıyorum, kaldı ki övmedim olması gereken bu zaten eminim okuduğunuz kitaplarda yazıyordur :) ayrıca bir önceki mesajımda "etiketleyenler" diye belirtmişim, bu durum genellemeye nasıl giriyor? boş verin siz mesajlarda seviye tahlili yapmayı, gerçekten okuyun, bir forum üyesi olarak tavsiye ediyorum.. sevgiler :)
"eminim sizlerin çocukları mış, müş, mış, müş" ile başlayan cümleyi" diyerek bahsettiginiz cumlemi alintilayip gosterir misiniz lutfen, nerede oyle bir cumle yazmisim?
Olmasi gerekeni yaptiginizi dusunup 2 pedagogla cocuk yetistiriyorsunuz ama pedagoglarin onerdigi seyleri soyleyenlere ates puskuruyorsunuz, bu da ilginc
Tavsiyelerinizi dikkate alacagimi sanmiyorum zira soylemedigim seyleri soylemisim gibi yansitarak beni dogru okumamak ya da okudugumu anlamamakla sucluyorsunuz. Yine ayni onyargi ve yaftalama seklinizle...
"Eminim sizin cocuklariniz..." la baslayipcocuklarinizi kotu yetistirdiginizi ima ettigim bir cumle goremedim ben..."Tabi sadece kendileri bilir dogrusunu, sadece kendileri dogrusunu yapmistir, ohh ne guzel birakmistir da cocugu cok mukemmel gelismis hatta gayet sosyal ve bagimsiz! olmuştur."
sanırım yazarken çok sinirliydiniz, hatırlamamanızı ya da yazdığınız mesajın nereye gideceğini bilmediğinize inanmak istemiyorum zira.. üzerinize alınmayın, ama ben 3 senede bir yöntem değiştiren pedagogları çok ciddiye alamıyorum.. tabi alanlara saygım sonsuz :) kendi alanında başarıları dünyaca kanıtlanmış insanları dinlemeyi tercih ediyorum kendi adıma.. ayrıca ateş püskürmüyorum ne münasebet, siz kendi pedagogunuzu dinler onu uygularsınız ama karşıdakini "keyif çatan / sorumsuz" anne olarak etiketleyemezsiniz, ha etiketlerseniz aynı şiddetle tepki alırsınız..
söylemediğiniz değil, söyleyip farkında olmadığınız şeyler diyelim :) sevgiler..
Ben de bunu anlatmaya calisiyorum iste.Ben çocuğumu bırakıp kocamla başbasa olmak icin tatile gitmem, gidene bir şey demem, bu onun tercihidir.
Konu sahibine bırakılabilir 3 gun dedim, çünkü bu 2 yaşında daha zor olacak.
Anlayamadığım çocuğunu bırakmak istemeyen annelerin eleştirilmesi, bu bağımlılık değildir, anne- baba çocuğuyla 7/24 olmaktan haz alıyor demek ki, kime ne? Doğru olan da gün içinde ayrılsalar bile, gece gerekmedikce ayrilmamalari.
Ayrıca gün içinde zaman zaman ayrilmalarini daha tercih edilir buluyorum.
"Eminim sizin cocuklariniz..." la baslayipcocuklarinizi kotu yetistirdiginizi ima ettigim bir cumle goremedim ben...
"Tabi sadece kendileri bilir dogrusunu, sadece kendileri dogrusunu yapmistir, ohh ne guzel birakmistir da cocugu cok mukemmel gelismis hatta gayet sosyal ve bagimsiz! olmuştur."
Burda da sadece kendi yaptiklarini dogru gorup sadece kendi yetistirdikleri cocuklarinin sosyal ve bagimsiz oldugunu dusunenlere ithafen oyle olmadigini anlatmaya yonelik bir ironiydi. Sizin de bu cumlede anlatilmak isteneni anlamamis oldugunuzu dusunmek istemiyorum zira...
Ayrica onceki mesajlarimda da soyledigim uzman goruslerinin dunyaca unlu kisiler ve yaptiklari arastirmalar sonucunda belirtilmis gorusler oldugunu da soyleyeyim. Okumak isterseniz konuyla ilgili yabanci kaynaklarin linklerini musait bir zamanda yollayabilirim.
Ayrica en basindan beri soyledigim seyi tekrar soyleyeyim: konuda bir kisi disinda ben dahil kimse birakanlari sorumsuz/keyif catan anne diye etiketlemedi ama siz ve sizin gorusunuzdeki birkac kisi birakmayi dogru bulmadigini soyleyenlerin kaynanaligina, cocuklarinin sorunlu olusuna kadar uzattiniz isi, cirkin yorumlar yaptiniz bence...
Yorumları ustunkoru okudum ama rahatsız oldum, ben başbasa değil de , çocuklu tatili tercih ediyorsam, bağımlı oluyorum sanki. Yooo, iki çocuğumda da 1 yaşından önce ise başladım ve bol bol kendime zaman ayırdım. Ama gece başkasının evinde bırakmam, gerek yok. Ya da bırakıp, tatile gitmem, bundan zevk de almam.Ben de bunu anlatmaya calisiyorum iste.Aslinda birakilmamali diyenler degil de birakilmali diyenler etiletleme yapiyor ama ilginc bir sekilde fark etmiyorlar yaptiklarini
![]()