Bence de uzatmanin bir manasi yok. Peki sadece suna cevap vermenizi istesem...
Bir kisi umursamaz anne diye yorum yapti peki neden diger birakmayan anneler de genellenerek sorunlu cocuk yetistiren sorunlu kayinvalideler olarak elestirildi? Sizce bunu yapmak dogru muydu? Madem o kisinin yorumundan rahatsizlik duyuldu neden direk o yoruma yazmak yerine birakmayanlar sorunlu olarak etiketlenmeye calisildi?
Yorumları takip ediyorum da, geleceğin kayinvalideleri yorumunu ben yapmıştım ve bu yazdığınıza ben cevap vereyim madem.
Aslında maksadım genellemek değildi zira genellesemde sonuç belli. İyi anne kötü anne yorumunu yapmak kimsenin haddine değilken bazıları bunun üzerine bayağı oynadı, siz görmemis veya anlamamışsınız. Bu nedenle genellemem de hakli olabilme ihtimalim yüksek.
Bdv de olan konuları hepimiz görüyoruz, kaynanaların erkek evlatlarına bağımlılıklarını!! Bunların sebebi ise çocuk yetistirirken uygulanan metodlar(ya da uygulanamayan metodlar diyelim.)
Bir çok anne farkında olmayarak buna yol acıyor. Yani çocuğu bireysel özgürlüğüne sahip biri olarak değil ebeveynleri olmazsa olmazı olarak yetiştiriyor. Bunun başında da çocukları küçüklükten itibaren sürekli yanlarında tutma, bir dk bile ayıramam demoralizesine kapilarak öne sürmeleri geliyor. Sırtını çocuğa dayamak, ben buna gözüm gibi baktım o da anasına bakacak koçum, aslanım benim★
Evet annenin uzaklaşması ayrı konu. Çocuk üzerinde ki etkisi her çocuğun karakterine gore değişir ve tartışılır ancak oyyy anasının bitanesi ben ondan ayrılırsam ölürüm edebiyatı yanlış. Bu konuda bu yapılıyor. Bizde genel olarak bu tip annelerin ileride oğluna düşkün olup hayatlarını bezdirecegini sezinledik. ( benim gibi düşünenler)
Genellememin sebebi budur. Ancak umursamaz diyen üyeyle birebir de yazıştık.Benim kv yorumumu da o kisi üzerine alınıp cevap verdi zaten. Lafım yerine gitti sayılır.
Fakat ortada bir kesim var.
Ben bırakmam, istersen sen bırakırsın gibi. Kendi fikirini belirtip karşı görüşe saygı duyuyor. Bu üyeleri kimse etiketlemedi mesela.
En dogrusu da bu belki de.
Biz kadınlar kendi bildiğimiz doğruyu illa karşımızda ki kişiye kabul ettircez. Eğer tatile gidersen umursamaz kötü anne olursun,gitmezsen kotu kayinvalide
(Konuya yazdığım ilk yorumda kimseye la f atmadan bırakılması gerektiğini de yazmıştım. Umursamaz ve kötü anne yaftasina karşı, sorunlu kv mesajını yazdım.)