meyankökü
Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür.
ADAÇAYI
(Salvia officinalis)
ANAVATANI:
Akdeniz ikliminin görüldüğü yerler.
ÖZELLİKLERİ :
İştah açıcı, sindirim yardımcısı, kan temizleyici, gaz giderici, iltihap giderici, şeker hastalığını iyileştirici, yorgunluk ve stres giderici.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR :
Gece terlemeleri, fazla terleme, el titremesi, kramplar, boğaz-bademcik, diş iltihapları, balgam, mide-bağırsak gazları, anjin, faranjit, astım, damar sertliği, felç, bedensel ve ruhsal bitkinlik, anne sütünün azalması, adet düzensizlikleri, menopoz dönemindeki sıkıntılar.
AHUDUDU
(Rubus idaevs)
ÖZELLİKLERİ :
Kabız yapıcı, idrar söktürücü, hazmettirici, iştah açıcı, mikrop öldürücü, terletici, ateş düşürücü, sakinleştirici.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR :
Bronşit, anjin, faranjit, zatürre, kronik gastrit, entenekolit, ishal.
işine yaramı bilmem ama canım bu yazıları buldum bunları çay şeklinde hazırlayıp verebilirsin sanırım
iltihabik hastalıklar ve bronşlar için kuru soğanı rendeliyorsun akşamdan içine bir tatlı kaşığı bal bırakıyorsun ağzını kapatıp dışarı ayaza bırakıyorsun sabah aç karnına süzen suyunu veriyorsun 3 4 gün bayağı rahatlatıor ben oğlum hastalandıkça yapıyorum kızımın sinüzit var onada uyguluyorum çok işe yarıyor