1 yasindaki kizim cignemiyor

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
Kızlar kizm cok istahsiz zorla yediriyorum ama direk yutuyor asla kati bse kabul etmiyor yutmaya calisinca kusuyor.başka bebeklere bakiyorm yumrtayi yiyor pirinç cigniyor Ben nazil alistiricam?

Kızlar kizm cok istahsiz zorla yediriyorum ama direk yutuyor asla kati bse kabul etmiyor yutmaya calisinca kusuyor.başka bebeklere bakiyorm yumrtayi yiyor pirinç cigniyor Ben nazil alistiricam?

İyi kızınız 1yasındaymıs .Daha beter durumdayız.Benim 2 yasını deviren yegenım hala çiğnemiyor.Dediğiniz gibi bır parca ekmek kabugu sert gelsın yedıgı ne var ne yok kusuyor.Abimin yutar bogulur paranoyaklıgından kucucuk mamayı dk larca ezıyoruz blenderda.Annem bıraz alıstırmaya basladı işte dolmanın ıcını kucuk makarna tanesı vererek.Yavrum cıgnemıyor dıye uzuluyoruz dıye bazen agzına mınık kraker verınce dıslerını bırbırıbe carptırıyo kendıne baktırarak hbakın cıgnıtyorum dedırtmek bızı sevındırmek için.Daha zamanınız var yanı.

Son düzenleme:

Bnm oglumda nerdeyse 15aylk, o da cignemior. Direk yutuyor.
Alistirmaya calisiorm am ödüm kopuyo bogazinda kalacak diye.
Sabahlari terryagli ymurta yapiorm. Pisirmedn once yumrta biras civik olsun diye sut peynir koyuyorum. Bazen onu cigniyo gibi yapior ama ynnda kasik msmasi yapiorm yutamaynca ondan veriorm ki yutsun diye. Eline ekmek vermeye korkuyorum buyuk koparior. Nasil alisacak bilmiyorum.

Aslnda bogazindada kalmiyor yutamaynca kusuyo mesela çorbalara ekmek fln koyuyorum ben sonra makarna küçük veriyormda direk yutuyo valla nasip olck bilmiyorum komsumn kzi maşallah bulguru turşuyu hp yiyo ayni yaslarida

Ben anlamam bu konulardan ama püreye alıştırmaktan mı kaynaklanıyor bu?

Aynen alistirmaktan kaynakli.Arkadasim 7 aylik ogluna eline elma parcasi verdi.Benim aklim cikti yutacak bisey olacak diye kiz hicc orali degildi.Ogrensin cignemeyi dedi ben kalmasin bogazinda iye tedirginligimi soyleyince.Aslinda dogru olan o.Evirsin kemirsin elindekini cene kaslari alissin ama bizdeki pimiriklil evhamlik yuzunden cocuk ogrenemiyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

pütürlü şeyler yedırerek beslenmeye başlayın dıye boşuna demiyor doktorlar..

çorbasında pütürler olmalı,mınık mınık başlanırsa oda ogrenır..

halamın oglu 5 yasındaydı hala püre yıyordu,yoksa boğuluyordu..

buyuzden kızıma asla pure vermedim..6 aylıkken başladı salatalık kemırmeye..

hala elınden salatalığı eksık olmaz..hıyarlı bebek..

gercı benımkıde sadece emerek besleniyor,allahtan dıger sevdıgı seyler cıgnemelık seyler..(salatalık,erik,domates,cubuk kraker vs)

Son düzenleme:
Siz kati gidalara gec baslamissiniz sanirim.Ben 8-9 aydan itibaren basladim parcali yedirmeye ekmek falan verirdim.15aylik kizim gayet guzel cigniyor ama istahsiz bi cocuk benimkide malesef.eline devamli biseyler verseniz ekmek falan alismis olur cignemeye.zamanla duzelir ins durumunuz.

Bnm oglumda nerdeyse 15aylk, o da cignemior. Direk yutuyor.
Alistirmaya calisiorm am ödüm kopuyo bogazinda kalacak diye.
Sabahlari terryagli ymurta yapiorm. Pisirmedn once yumrta biras civik olsun diye sut peynir koyuyorum. Bazen onu cigniyo gibi yapior ama ynnda kasik msmasi yapiorm yutamaynca ondan veriorm ki yutsun diye. Eline ekmek vermeye korkuyorum buyuk koparior. Nasil alisacak bilmiyorum.

hıko senınkı konuşmaya başladı mı?

benımkı hıcbıse soylemıyor..

babasına babuş dıyor,hadi dıyor,atti dıyor,kuşa puş dıyor..başka bısey yok..

anne dedıgını hiiiç duymadım..hıc konuşmaya nıyetı yok 15 buçuk aylık olcak..

kendı ayında olup ıik kelımeyı bırlestırıp konuşanlar varmış..

Tamamen karı gıdaya geç başlamaktan ve püre ile tanesiz beslemekten kaynaklanıyor. Eşimi de annesi uzun süre böyle beslemiş, adam 40 yaşında hala bazı şeyleri yutarken zorlanıyor, boğuluyor falan. Ablamın kızına 5 aylıkken pirzola verdiler, kirazı çekirdeğiyle verirdi, çıkar kızım dedi mi puff diye firlatırdı. Korkmadan vermek lazım sanırım, bi şekilde hallediyorlar sanırım. Eline salatalık, taze soğan ya da ekmek verin yavaş yavaş alışır umarım.

Canim sevdigi seylerle basla mesela bebekler simit kemirmeyi cok sever ver eline kemirsin..koparamayacagindan tehlikeli de olmax zaten buyumus..dondurma kulahi ver..oyle oyle alisir zaten

hıko senınkı konuşmaya başladı mı?

benımkı hıcbıse soylemıyor..

babasına babuş dıyor,hadi dıyor,atti dıyor,kuşa puş dıyor..başka bısey yok..

anne dedıgını hiiiç duymadım..hıc konuşmaya nıyetı yok 15 buçuk aylık olcak..

kendı ayında olup ıik kelımeyı bırlestırıp konuşanlar varmış..

Bu konuyu hic takmayin kafaniza onemli olan 5 kelmee falan soyluyor olmasi.Ben de kizim konusmuyor diyordum simdi 18 aylik soyledigm herseyi tekrarliyor kendince :) yeni yeni cumle kuruyor.
Konuya gelincede eline cigneyebilcegi yiyecekler verin.Ben kizima 6 aylikken kofte yediriyordum :)

Kizlar aksine 4 aylikken ek gidaya başladık ama ufack doğdu korktm cok kusuodu o yzdn bse vermdm eline.konuşma konusunda iyi bnmki anne mama cayu cici cısss fln dio.

Kizlar aksine 4 aylikken ek gidaya başladık ama ufack doğdu korktm cok kusuodu o yzdn bse vermdm eline.konuşma konusunda iyi bnmki anne mama cayu cici cısss fln dio.

Yavas yavas az az puturlu vermeye calisin..
Doktorum bu konuda uyarmisti beni blendar,suzgec hic kullanmadim..
Birden puturlu verirseniz yutamaz simdi.Azar azar vermeye calisin.

Öncelikle merhabalar. Benim kızım 11 aylık. Anne sutu sorunumuz olduğu içinde ek gıdaya oldukça erken başlattım. Su an kahvaltıda bir yumurtanın tamamanini salatalık domates reçel bal kaymak ekmek simit ne geliyorsa aklınıza hepsinden yiyebiliyor. Hatta çubuk kraker,gofret,bisküvi,elma.. Yani aklımıza gelen yiyeceklerin %90 inini yiyebiliyor elhamdulillah. Peki bu nasıl oldu dersek. Öncelikle soğuk kanlı ve biraz da rahat olacaksınız. Ay cocuk bunu yiyemem sunu tutamaz olur gibi seyler düşünürseniz ve vermezseniz maalesef bu boyle uzun yıllar gider.benim esim oldukça pimpirikli ama ben sen karışma ben biliyorum dedim ilk simit,salatalıkla başladık,ekmek falan derken bu isi çözdük. Ama tabii benim kızım püturlu yemeye cok erken başladı. Yani sizin de once pureleri püturlu vermeye başlamanız size yardımcı olabilir .

Kardesim oyleydi. 3 yasina kadar puturlu yiyemedi. Devamli blender. Tatile bile o blenderla gidiyoduk jabus gibi. Agzina gelen tek bir puturde butun gun yediklerini cikarirdi. Doktor artik ac birakin dedi. Sofraya oturtma ac birakma bir sure kotu sonuclar verdi cok zayifladi. Bu arada endoskopi yapildi mide kapakciginda sorun cikti. Bobreginde tas varmis falan. Hepsi midesini hassaslastiriyormus. Ama yapmasak hic alisamicakti. Cok uzun surdu bu surec de. Krese yazdirdik orda biraz daha acildi. Cok zor bisey.

annelerin saçmasapan kuruntuları ve korkuları yüzünden çocuklar bişey yemeyince onlar kabahatli oldu yemiyor diye. 4 aylık da başlansa ek gıdaya hala kusuyor boğazında kalıyor diye vermiyorsunuz katı şeyler. çocuklara üzülüyorum ben. annenin biri daha erken demiş ama hiç de erken değil biraz daha beklerseniz kendiliğinden alışır diye alışmaz!!! siz alıştırmazsanız asla alışmaz lütfen çocuklara her sey yedirin korkmayın boğazında kalsa bile biraz öksürür sonra ya çıkaetır ya da yutar böyle alışacak korkmayın. dökerse döksün eline bişeyler verin yesin hep elinde elma ve salatalıkla gezsin kuru ekmek verin onu yesin 40 yaşına geldiğinde de ben şunu yemem bunu yemem çok katı yiyemem diyip toplum içinde ayıplanmasını istemiyorsanız her şeyi yiyen çok sağlıklı biri olmasını istiyorsanız vereceksiniz. aksine erken değil geç bile kalmışsınız umarım alışır. geçmiş olsun

İyi kızınız 1yasındaymıs .Daha beter durumdayız.Benim 2 yasını deviren yegenım hala çiğnemiyor.Dediğiniz gibi bır parca ekmek kabugu sert gelsın yedıgı ne var ne yok kusuyor.Abimin yutar bogulur paranoyaklıgından kucucuk mamayı dk larca ezıyoruz blenderda.Annem bıraz alıstırmaya basladı işte dolmanın ıcını kucuk makarna tanesı vererek.Yavrum cıgnemıyor dıye uzuluyoruz dıye bazen agzına mınık kraker verınce dıslerını bırbırıbe carptırıyo kendıne baktırarak hbakın cıgnıtyorum dedırtmek bızı sevındırmek için.Daha zamanınız var yanı.

yapmayın daha zamanı yok o çocuğu biran önce doktora götürün nasıl alıştırırız diye. daha zaman falan yok çok geç kalınmış. işte abinizden kaynalanmış ama ilerde çocuk suçlu olacak bir şey yemiyor diye asıl suçlu aileler. bu şekilde çocuklarına çok büyük kötülük yaptıklarının farkında değiller. lütfen abinizi değiştirin şimdi sağlıklı olması ve bütün ömrünü sağlıklı bir birey olarak geçirmesi için.

Ne kadar erken yemege baslatirsan okadar cabuk alisir normal bizim yemeklerden yemeye! 8 aylikbebek bile alistirdiktan sonra normal yeceklerden yiyebilir sizin alistirmaniza bakar yoksa cocuk nasil bilir ki? Yavas yavas ekmek patates peynir yumurta ne varsa biraz biraz alistirarak verin

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Back
X