• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yılda koltuk takımı değiştirilir mi?

SevgiliMelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
585
14
48
Ankara
merhaba kızlar:3:

benim ki pek dert değil aslında ama can sıkıntısı veriyo...
bazen diyorum şımarıklığımdan mı bunu yapıyorum:5:
sorun koltuk takımım ya düğündü hazırlıktı derken 1 ayın içinde ev düzdük eşimle...
ailesi hiç yardımcı olmadı eşya konusunda eşime ama çok şükür muhtaçta değildik..
herneyse, ya ben salon koltuk takımı mı beğenmiyorum her salona girdiğimde bunu ben mi aldım diyorum:14:
düğün piskolojisiyle sanırım.... şimdi daha bir yıl bile olmadı , hatta taksidi bu ay bitecek,:30:
diyorum ki içimden acaba bunu ikinci elciye satsak da yeni bir koltuk takımı mı alsak...
hep ikea dan almak istemiştim içimde ukte kaldı...
koltuk takımı mı 2 bin liraya almıştık ikeada da toplayınca 2 bin lira ediyo....
eşime söyleyemiyorum da utancımdan:17:
yani durumu çok kötü olan insanlar var bu benimki şımarıklık mı oluyo diyorum kendime ama gördükçe üzülüyorum işte...
diğer koltuk takımlarına baktıkça içim gidiyo...

NOT: YORUM İSTİYORUM SADECE HAKARET VE LAF SOKMAK İSTEYENLER! LÜTFEN YORUM YAPMASIN!!!!!! HOŞUNUZA GİTMEDİYSE KAPATIN LÜTFEN KONUMU. KAVGA ETMEK YADA BİRİLERİYLE AĞIZ DALAŞI YAPMAK İÇİN AÇMADIM BU KONUYU. SERT OLDU BİRAZ KUSURA BAKMAYIN AMA SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI. ÖNCEKİ KONULARIMDA BUNU ÇOK YAŞADIĞIM İÇİN BUNU YAZMA GEREKSİNİMİ DUYDUM.

Aynen bendeee var ayni durum.hiic sewmioeum ve bendde bir yillik ewliyim.kayinbabam saolsun sana begendigini alicam soz dedi hediye olarak :) esimde razi degistiricem.en kisa zamanda

seni anlayabiliyorum canım ama huzuli yere masraf da israftır. durumunu nedir şimd borç harç ? yada evinizde eksik birşey varmı ? şunuda söylim erkekler kendi başlarına eşya borclarına girince belli yerden sonra ferahlamak isterler sıkılmaya gelemiyorlar :) bunun için sana eşinin ne tepki vereceğini bilemem

maddi sıkıntınız yoksa değiştir cnm kimseyi ilgilendirmezki..içine sinmiyorsa ....

hatta evdekileri ihtiyac sahibinede verki hayır duası alırsın....

ama o kadar lüksüm yok diyorsan eşindende utanıyorsan , bence biraz dişini sık birikim yap elindekinide sat en azından eşine karşı daha rahat olursun ...

seni anlayabiliyorum canım ama huzuli yere masraf da israftır. durumunu nedir şimd borç harç ? yada evinizde eksik birşey varmı ? şunuda söylim erkekler kendi başlarına eşya borclarına girince belli yerden sonra ferahlamak isterler sıkılmaya gelemiyorlar :) bunun için sana eşinin ne tepki vereceğini bilemem

Eşim gayet ılımlı ama utanıyorum işteondan aldırıp sonrada değiştirmiş olcam:( bizim bide tayin durumu var seneye... hani şimdi değiştirsem yazık mı olur diyorum bi yandan da içimden...
maddi açıdan bi sıkıntımız yok çok şükür:nazar:
aralık ayında bitiyo tamamen borcumuz ama halı ve perde ihtiyacımız var, yani şuan stor var salonda sadece tül falan diktirmek istiyorum..
ocak şubat gibi arabamızı yeniliycez hani hazır onun borcuna giriyoken eşimin aklına girsemmi diyorum içimden:34:
2-3 yıla bitirip zaten eve gircez sonrada...
keşke altın fiyatları düşmesydi de bu yıl girebilseydik eve...

Para, imkan meselesi bu. 2000 liraya ayakkabı alan da var, bir gece dışarı çıkıp bu kadar hesap ödeyen de var memlekette. Önemli olan insanın yaptığının içine sinmesi, vicdanen rahat olması.

maddi sıkıntınız yoksa değiştir cnm kimseyi ilgilendirmezki..içine sinmiyorsa ....

hatta evdekileri ihtiyac sahibinede verki hayır duası alırsın....

ama o kadar lüksüm yok diyorsan eşindende utanıyorsan , bence biraz dişini sık birikim yap elindekinide sat en azından eşine karşı daha rahat olursun ...

bende öyle düşünüyorum zaten...
borcumuz bitcek yıl sonu ama yinede çekiniyorum biraz eşimden:26: vereceği tepkiden değilde hani boş yere mi para harcatmış olurum diye.. bir de bizim seneye şarka tayinimiz çıkacak... dönüştemi yenilesek diyorum bi yandan da ooofff bi yandan da şimdi alsak kullanmış olurum diyorum :18: öyle işte....
her zamaki gibi aşırı derecede kararsızım...

Eşim gayet ılımlı ama utanıyorum işteondan aldırıp sonrada değiştirmiş olcam:( bizim bide tayin durumu var seneye... hani şimdi değiştirsem yazık mı olur diyorum bi yandan da içimden...
aralık ayında bitiyo tamamen borcumuz ama halı ve perde ihtiyacımız var, yani şuan stor var salonda sadece tül falan diktirmek istiyorum..
ocak şubat gibi arabamızı yeniliycez hani hazır onun borcuna giriyoken eşimin aklına girsemmi diyorum içimden:34:

ev almayı düşünüyorsanız şu anda değiştirme bana kalırsa.evine göre sonra alırsın.ama şimdi de değiştiririm,o zamanda değiştirebilirim dersen sen bilirsin:34:

bende öyle düşünüyorum zaten...
borcumuz bitcek yıl sonu ama yinede çekiniyorum biraz eşimden:26: vereceği tepkiden değilde hani boş yere mi para harcatmış olurum diye.. bir de bizim seneye şarka tayinimiz çıkacak... dönüştemi yenilesek diyorum bi yandan da ooofff bi yandan da şimdi alsak kullanmış olurum diyorum :18: öyle işte....
her zamaki gibi aşırı derecede kararsızım...

bence şark görevinden sonra değiştirin...o zaman daha farklı şeyler çıkar hem...

o zaman şunu söylim şayet tayini varsa ve kendi eviniz olmadığı sürece değiştirme derim kiradasınız sanırım. kiradayken ordan oraya tasınıyorsun esyalar ıster ıstemez cızılıyo maf oluyor bnce ev alana dek sabret ondan sonra kralını döşersin hem birikiminiz olmuş olur.

Ev alacaksan evine yeni alır mis gibi kullanırsın,şindi ordan oraya rezil olmasın eşyalar
Bi de bi müddet sonra -mesela ben 5 senede-sıkılıo insan eşyalarından değiştirmek istio

Canım şarkçıysanız hiç dokunma koltuklarına. Yollarda taşınırken falan zaten illaki zarar görecektir. İyice kullan evini yenilediğinde değiştirirsin:34:

bende evlenirken aldığımı sonradan hiç beğenmedim ama benim renk konusunda sıkıntım vardı. kiracıydık. ama kendi evime çıkarken tamamen kumaşını değiştirttim 1.5 yıl falan olmuştu sanırım. çokta hoş oldu. ister israf olsun ister başka bişey yemedim içmedim koltuk takımımı değiştirdim. kime neki. sende takma boşver. annemler bile kızdı şöyle böyle para boşuna diye. dedim ben akzanıyorum ben ödiycem.

sorun koltuk takımım ya düğündü hazırlıktı derken 1 ayın içinde ev düzdük eşimle...
ailesi hiç yardımcı olmadı eşya konusunda eşime ama çok şükür muhtaçta değildik..
herneyse, ya ben salon koltuk takımı mı beğenmiyorum her salona girdiğimde bunu ben mi aldım diyorum:14:
düğün piskolojisiyle sanırım.... şimdi daha bir yıl bile olmadı , hatta taksidi bu ay bitecek,:30:
diyorum ki içimden acaba bunu ikinci elciye satsak da yeni bir koltuk takımı mı alsak...
koltuk takımı mı 2 bin liraya almıştık ikeada da toplayınca 2 bin lira ediyo....
yani durumu çok kötü olan insanlar var bu benimki şımarıklık mı oluyo diyorum kendime ama gördükçe üzülüyorum işte...

NOT: YORUM İSTİYORUM SADECE HAKARET VE LAF SOKMAK İSTEYENLER! LÜTFEN YORUM YAPMASIN!!!!!! HOŞUNUZA GİTMEDİYSE KAPATIN LÜTFEN KONUMU. KAVGA ETMEK YADA BİRİLERİYLE AĞIZ DALAŞI YAPMAK İÇİN AÇMADIM BU KONUYU. SERT OLDU BİRAZ KUSURA BAKMAYIN AMA SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI. ÖNCEKİ KONULARIMDA BUNU ÇOK YAŞADIĞIM İÇİN BUNU YAZMA GEREKSİNİMİ DUYDUM.

ekonomik durumunuz varsa ve gerçekten seni çook mutsuz ediyorsa iyice araştır bak sor beğen tüm kanepe çeşitlerine bak çook beğendiğin fiyatı uygun olursa eşin de razı olursa bence değiştirin...durumunuz şimdilik müsait değil amaan neyse idare ederim diyorsan tayin olunca evinizin durumuna göre hoşuna gideni o zaman alırsınız. yani sonuçta geç alırsan bişi kaybetmazsin hem iyice içine sinen olur hem de zaman geçer şartlar uygun olur eşinin de rızası önemli tabi...biz evlendik bekar evimizden getrdk eşyalarla devam ettik...4 yıl oldu geçen ay ikimizn geniş geniş bakarak beğendiği bi takım aldık.amaan evlenirken hiç yeni bişi almadım şimdi ufak ufak kafama göre ihtiyaç neyse alıyoruz...fazla eşya gereksiz bence ihtiyaz fazlası olmayacak az,öz ve sevdiğin ortam....neyse mevzu uzadı uzun lafın kısası acele etme derim ben :32:

ihtiyacı olan birine verirsen eminim için çok rahat eder.evinde eşyası olmayan o kadar çok kişi var ki madem kafaya taktın öyle birine ver rahatla

cnm taşınma durumun söz konusu ise biraz daha sabret derim.. yeni evine göre alırsın.. küçük olur, büyük olur sonra yine sen uğraşacaksın onunla.. bende evleneli 5 yıl oldu.. değiştirmek istiyorum.. doğru düzgün salonda oturmadık bile.. ancak misafir gelince kullandık... siyah mobilyalarım.. hemen tozu gösteriyo.. içimi karartıo salon :( aynen bende nasıl almışım bunu diorum ama o zaman heyecandan stresten sağlıklı kararlar veremedim.. eşime söylemeye çekiniyorum.. daha dur salonda doğru düzgün oturmadık bile dicek... :18:

Canim bencede eger tayin durumu varsa degistirme, daha cok yeni koltuklarin, fuzuli yere masraf etme bana sorarsan. Yeni evine gectiginde yep yeni koltuklar alabilirsin. Eger gercekten bu durum seni rahatsiz ediyorsa, koltuklarini kaptlatma gibi bir imkanin varsa, kaplatabilirsin

Bence içine sinmiyorsa değiştir gitsin,hem eski koltukları da ucuza ihtiyacı olan birine verirsin,sonuçta insanın yaşadığı yerin güzel olması mutlu ediyor..

Maddi durumunuz musaitse,esiniz de anlayis gosterip evde huzursuzluk cikarmayacaksa degistirin derim. Sonucta bir gün ölecegiz,bir kere geliyoruz dunyaya hic bisey gözümüzde kalmamali...

merhaba kızlar:KK3:

bazen diyorum şımarıklığımdan mı bunu yapıyorum:KK5:
herneyse, ya ben salon koltuk takımı mı beğenmiyorum her salona girdiğimde bunu ben mi aldım diyorum:KK14:
düğün piskolojisiyle sanırım.... şimdi daha bir yıl bile olmadı , hatta taksidi bu ay bitecek,:KK30:
eşime söyleyemiyorum da utancımdan:KK17:

Hiç de yadırgamam çok da iyi anlarım. 1,5 aylıklen tv ünitemi değiştirdim! Biz de sadece haftasonları müsatitik ve yetişsin diye pek uyuma bakmadık ve ben bir aürü şeyi değiştirdim. Eşim biraz mırın kırın etti ama kıyamadı bana. Yalnız bir uyarı yapayım ikinci el satmayın çok komik rakamlar veriyorlar 100 TL diyiverir o da şanslıysanız. İhtiyacı olan birine verin sevabı da olur. İkinci notum da ikea'ya pek güvenmeyin mobilyası çok kaliteli değil. Şu an Yataş' da indirim var oraya bakabilirsiniz.

Back
X