boşanmaktan korkan çekinen arkadaşlara,boşanmış bir insan olarak şunu söyleyebilirim,evlenmeden önce ne yapıyorsanız boşandıktan sonrada aynı kişisiniz onu yapmaya devam edin,bu korkulacak bişey değil,sevgisizlik ilgisizlik ömür boyu mutsuzluk daha korkunç,bende bocaladım ne yaparım nasıl olur dedim ama boşandım,tahmin edin ne oldu?hiçbişey,en ufak bir değişiklik duygu karmaşası yalnızlık hissi olmadı,çünki zaten bunları hissettridiği için o kişiden ayrılıyorsunuz o yüzden yokluğu hissedilmiyor,aynı evde aynı düzende devam edin,nafaka talep edin miktarı siz belirleyin,nafaka olarak istemezseniz çocuklara aylık ödeme yapılması gerekiyor oradaki limiti siz belirleyin ve ülke durumuna göre artış talebini unutmayın,düşman olmayın dostça ayrılın,iş birliği yapın,boşanır boşanmaz olağan üstü değişiklikler beklemeyin,yeni birisi vs zamanla olur,bekarken neyseniz siz hala osunuz,onsuz nasıl yaşadıysanız sonrasındada yaşarsınız,aslında abartacak bir durum değil,etraf bu konuda değişik,siz kim ne der ne yapar o tarafa takılmayın,kendi doğrunuzu